Na wyjeździe #35

12 listopada 2016 20:43 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

I po tych Waszych, moich, Naszych historiach przychodzi ta chwila gdy czas do domu.
Walizka spakowana, Pdp pożegnana, czekam na 22 - wtedy wyjdę i rozpocznę swoją podróż powrotną DO SIEBIE.
Dziękuję, że jesteście i dajecie mi poczucie, że nie jestem sama.
Bardzo dobrze, że jesteście.
Bardzo Wam dziękuję - za obecność.
Z Wami jest dużo łatwiej.
Do poklikania.

Benita oby droga Ci szybko i bezpiecznie minęła a potem to już samo dobro ..... swoja podusia, swoja kawusia i własna rodzinka  Zaglądaj do nas.
12 listopada 2016 20:45 / 2 osobom podoba się ten post
leni

Mycha, ona podciera sie przy mnie sama, musi. Ma troche gimnastyki i wiem, co ona moze sama zrobic. Corka ja traktuje jak malutkie dziecko i jak ksiezniczke, choc wiem, ze pewne rzeczy sa na pokaz, bo sama czesto traci cierpliwosc. Ja wiem , ze ta kobieta jest chora, ale nie mozna z niej zrobic zupelnej roslinki, ktora siedzi, je czekolade lub ciasto, klaszcze , sie smieje, robi przy tym w pieluche , bo jej sie nie chce do ubikacji isc..... Nie o to w tej chorobie chodzi . Taki czlowiek powinien do konca robic to, co jeszcze sam moze zrobic

Ehhhh te rodzinki !!!
12 listopada 2016 21:26 / 7 osobom podoba się ten post
Mycha

Ehhhh te rodzinki !!!

Mycha, no przeciez to jest nienormalne, ze przez caly tydzien zadnego odzewu od szalonej corki z zapytaniem czy u nas wszystko okay, czy czegos nie potrzebujemy.... W czwartek zadzwonilam z rana, ze ubralam babci ostatnia pieluche , no i oczywiscie rozmawialam z automatyczna sekretarka jak zwykle. Nikt nie oddzwonl , a w piatek rano po moim usilnym zastanawianiu co babci zaloze na dupsko do przedszkola, na stole w kuchni znalazlam pieluchy, Chyba ktos byl w domu o polnocy. To jest zupelne ignorowanie od 3 lat. Dzis szalona zadzwonila o 18 z pytaniem , czy moze jutro mamusie o 8 zabrac jak zwykle do kosciola. No rece i nogi opadaja, a teraz jak wie, ze odchodze, to dopiero daje czadu z ignorowaniem nas. Jeszcze troszke, jak sie ciesze.Takich debili i falszywcow nie spotkalam
12 listopada 2016 21:35 / 3 osobom podoba się ten post
leni

Mycha, no przeciez to jest nienormalne, ze przez caly tydzien zadnego odzewu od szalonej corki z zapytaniem czy u nas wszystko okay, czy czegos nie potrzebujemy.... W czwartek zadzwonilam z rana, ze ubralam babci ostatnia pieluche , no i oczywiscie rozmawialam z automatyczna sekretarka jak zwykle. Nikt nie oddzwonl , a w piatek rano po moim usilnym zastanawianiu co babci zaloze na dupsko do przedszkola, na stole w kuchni znalazlam pieluchy, Chyba ktos byl w domu o polnocy. To jest zupelne ignorowanie od 3 lat. Dzis szalona zadzwonila o 18 z pytaniem , czy moze jutro mamusie o 8 zabrac jak zwykle do kosciola. No rece i nogi opadaja, a teraz jak wie, ze odchodze, to dopiero daje czadu z ignorowaniem nas. Jeszcze troszke, jak sie ciesze.Takich debili i falszywcow nie spotkalam

Cóka mojej pdp wpada jeszcze rzadziej ale wtedy wszystko sprawdza, czego brakuje, co zamówić itp. Chyba lepiej trafiłam 
12 listopada 2016 22:03 / 5 osobom podoba się ten post
Babcia mi dzisiaj zwiała do łóżka w ubranku. Ale udało się ją namówić, żeby ciuchy na koszule nocna zamieniła. Uffff ... bywa i tak. Moment zagapienia się i proszę.
13 listopada 2016 00:08 / 6 osobom podoba się ten post
leni

Benitko, pozdrow Mazury. Nie zapomne tez nigdy tego, ze przed 5 laty bylas pierwsza osoba na Opiekunkowie, ktora dodala mi otuchy, kiedy wahalam sie czy mam sprobowac wyjechac, czy nie. dziekuje:aniolki:

To nie tylko ten sam dzień urodzin nas łączy. Mnie również Benita jako jedna z pierwszych dodawała otuchy gdy przed ponad czterema laty miałam taki sam dylemat i bardzo się bałam. Nigdy jej tego nie zapomnę.
13 listopada 2016 00:26 / 4 osobom podoba się ten post
Benita

I po tych Waszych, moich, Naszych historiach przychodzi ta chwila gdy czas do domu.
Walizka spakowana, Pdp pożegnana, czekam na 22 - wtedy wyjdę i rozpocznę swoją podróż powrotną DO SIEBIE.
Do poklikania.

Życzę Ci szczęsliwej podróży. Bardzo dobrze że Ty Jesteś z Nami i Twój niezastąpiony awatar.pozdrawiam.
13 listopada 2016 08:12 / 3 osobom podoba się ten post
Benita

Do poklikania.

Zapewne już w domu teg posta przeczytasz.Benita życzę Ci dobrego urlopu,odpoczynku.I do popisania.
13 listopada 2016 11:59
Nie wiem , gdzie mam umieścić moje pytanie.
Ryzykuje i zapytam tutaj,jaki jest odpowiednik naszego rutinoskorbinu bez recepty.
Czy w Rossmanie np jest cos podobnego do rutinoskorbinu?
Bardzo proszę o odpowiedz :)bo nie wiem i dlatego pytam :(
13 listopada 2016 14:31 / 7 osobom podoba się ten post
Wczoraj po sapcerze nad rzeką, znowu byliśmy na herbacie u Mcdonalda.
No co ja się napatrzyłem, co te ludzie do ust wkadają, to aż mi do tej pory niedobrze.
Pewnie nawet  nie zastanawiają się, co jedzą, wpychając te buły nadziane jakimś czymś ciemnym, ohydnym. 
I małe dzieci zaznajomione, bez problemu dobierające się zawartości kolorowych kartoników, wiaderek, puszeczek, patyczków.
No a jaka kolejka długa stała za tym czymś. 
Po czym, nawpychało się towarzystwo świń...wa tego, zabrało picie ze sobą na wynos. 
Tam picie, jakieś koktaile nabuzowane nie wiedzieć czym i dlaczego.
W zyciu tego nie próbowałem nawet i chyba tylko krańcowy głód zmusiłby mnie do zjedzenia hamburgera.
13 listopada 2016 15:03
I znów zakopałam temat
13 listopada 2016 15:13 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

No co ja się napatrzyłem, co te ludzie do ust wkadają, to aż mi do tej pory niedobrze.
Pewnie nawet  nie zastanawiają się, co jedzą, wpychając te buły nadziane jakimś czymś ciemnym, ohydnym. :fastfood::fastfood:
I małe dzieci zaznajomione, bez problemu dobierające się zawartości kolorowych kartoników, wiaderek, puszeczek, patyczków.
Po czym, nawpychało się towarzystwo świń...wa tego, zabrało picie ze sobą na wynos. 
W zyciu tego nie próbowałem nawet i chyba tylko krańcowy głód zmusiłby mnie do zjedzenia hamburgera.

A co ty normalnie jadasz, Knorku?
Ciekawa jestem, bo sadząc po różnych wstawkach tu i ówdzie, to raczej jesteś zwolennikiem zdrowego odżywiania? Jesteś wege?
13 listopada 2016 15:14 / 5 osobom podoba się ten post
Knorr

Pewnie nawet  nie zastanawiają się, co jedzą, wpychając te buły nadziane jakimś czymś ciemnym, ohydnym. :fastfood::fastfood:

Patrząc na avatar, to krańcowy głód jest Ci chyba obcy....
13 listopada 2016 15:27
Jowitaa

Nie wiem , gdzie mam umieścić moje pytanie.
Ryzykuje i zapytam tutaj,jaki jest odpowiednik naszego rutinoskorbinu bez recepty.
Czy w Rossmanie np jest cos podobnego do rutinoskorbinu?
Bardzo proszę o odpowiedz :)bo nie wiem i dlatego pytam :(

Jowita przecież w aptece też są leki bez recepty. Wit C kupisz w każdej. 
13 listopada 2016 15:34 / 3 osobom podoba się ten post
Lawenda

A co ty normalnie jadasz, Knorku?
Ciekawa jestem, bo sadząc po różnych wstawkach tu i ówdzie, to raczej jesteś zwolennikiem zdrowego odżywiania? Jesteś wege?

Nie. Jadam wszystko, co wiem z czego wykonane jest.
Normalnie dzisiaj zjadłem kotlety z kaszy gryczanej i surówkę z kiszonej kapusty. 
No hod doga czy inne coś tam nie wchodzi w rachubę. Mdłości mam na sam widok tego. 
Nie mogę się nadziwić tajemnicy powodzenia i popularności tego przybytku na niemalże całym świecie. Prawdaż?
Albo zauważam, jak w sklepie jestem, że Niemcy oblegają najbardziej stoiska z mrożonkami-gotowcami.
No nie powiem, bo czasami patrzę i patrzę, obserwuję i sam co i z ciekawości kupię, ale to nie ma żadnego smaku ni aromatu. 
To niedobre jest i w koszu ląduje.
A może ja jaki nienormalny jestem, czy jak?? No mnie to żebym nie wiem jaki głodny był, to to nie smakuje.
Chleba z masłem lepiej się najeść i herbatką popić ))