Na wyjeździe #35

13 listopada 2016 22:09 / 3 osobom podoba się ten post
leni

Benitko, pozdrow Mazury. Nie zapomne tez nigdy tego, ze przed 5 laty bylas pierwsza osoba na Opiekunkowie, ktora dodala mi otuchy, kiedy wahalam sie czy mam sprobowac wyjechac, czy nie. dziekuje:aniolki:

Leni, Mazury pozdrowione.
Jak to trzeba uważać, co się mówi. Nawet nie wiesz, kiedy twoje słowa popchną kogoś w dobrą stronę.
Dziękuję i ja.
13 listopada 2016 22:11 / 3 osobom podoba się ten post
Alina

To nie tylko ten sam dzień urodzin nas łączy. Mnie również Benita jako jedna z pierwszych dodawała otuchy gdy przed ponad czterema laty miałam taki sam dylemat i bardzo się bałam. Nigdy jej tego nie zapomnę.

Alinko - dzięki za dobre słowo.
Mówią, że dobre wraca - i wrócilo.
13 listopada 2016 22:14 / 7 osobom podoba się ten post
teresadd

Zapewne już w domu teg posta przeczytasz.Benita życzę Ci dobrego urlopu,odpoczynku.I do popisania.

Tak, już w domku jestem, dziś pierwszy raz od początku roku nie nastawię budzika w tel. Doceniam to.
14 listopada 2016 09:59 / 1 osobie podoba się ten post
Czy dziś jest mecz Polska : Słowacja?
14 listopada 2016 10:25 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Czy dziś jest mecz Polska : Słowacja?

Tak, we Wrocławiu. 20.45  ale towarzyski
14 listopada 2016 10:30 / 2 osobom podoba się ten post
Renie

Tak, we Wrocławiu. 20.45:-)  ale towarzyski

Już doczytałam w necie . Będę oglądać 
14 listopada 2016 10:57
14 listopada 2016 11:39 / 5 osobom podoba się ten post
Lawenda

Ja ci wierze, anerik, co więcej, wierzę,ze być może w ogóle niczego nie zrobiłaś.
Nie jest wykluczone,że padłaś ofiara oszusta ubezpieczeniowego. Tacy goście gdzies sami przytrą swoj samochód, gdzies tam w palik zaliczą albo coś w tym stylu, po czym dekują się na parkingu przy centrum handlowym i szukają osoby, która będzie można obarczyć stłuczką czy zarysowaniem. Samotna kobieta to idealny cel, specjalnie się ustawią koło takiej osoby, poczekają az wyjedzie, a potem drą buzię. No i mają za friko naprawę auta.
A jak jeszcze gościu był z zagranicy, to prawie pewniak, oni lubią na koszt niemieckiego ubezpieczyciela odszlifować sobie autko.
Dziwnie mi sie to wszystko znajome wydaje.
A czy na tym samochodzie, ktory prowadziłaś był jakikolwiek ślad, rysa, wgniecenie, cokolwiek, co by świadczyło,że to faktycznie ty go stuknęłaś?

Dziękuję Lawenda ,  ale niestety mam leciutko zarysowany lewy przedni błotnik . ... Jak wcześniej patrzyłam to nawet tego nie zauważyłam . ....
Mogłam to jednak zrobić , choć sama tego nie mogę pojąć . ...dlaczego ja tego nie czułam . 
Dziś byłam w Aldi i też parkowałam między dwoma samochodami ,  wyjeżdżając zawsze jestem ostrożna , a tu taki pech . ...
Wiem że nie powinnam się przejmować , ale teraz boję się jeździć autem . ...,a to niedobrze . ...
Jutro spędzę dzień w szpitalu z dziadkiem i mam nadzieję że nie będzie niespodzianek drogowych . ....
14 listopada 2016 11:42 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Oferta podobna do pracy Margaritki

http://www.opiekunki24.pl/oferty-pracy/17967/opieka-nad-kobieta-----niemcy---wylot-na-ibize

Widzialam tą ofertę ,ciekawe ile płacą? Szkoda tylko,że pdp na wózku i brak internetu bo tak oferta fajna.
14 listopada 2016 11:44 / 7 osobom podoba się ten post
anerik

Dziękuję Lawenda ,  ale niestety mam leciutko zarysowany lewy przedni błotnik . ... Jak wcześniej patrzyłam to nawet tego nie zauważyłam . ....
Mogłam to jednak zrobić , choć sama tego nie mogę pojąć . ...dlaczego ja tego nie czułam . 
Dziś byłam w Aldi i też parkowałam między dwoma samochodami ,  wyjeżdżając zawsze jestem ostrożna , a tu taki pech . ...
Wiem że nie powinnam się przejmować , ale teraz boję się jeździć autem . ...,a to niedobrze . ...
Jutro spędzę dzień w szpitalu z dziadkiem i mam nadzieję że nie będzie niespodzianek drogowych . ....

Oczywiście,że mogłaś nie poczuć,w końcu auto nie jest unerwione . Jesteś świeżakiem ,a i tak do tej pory radziłas sobie doskonale,podziwiam cię za twoją odwagę. Jesli chodzi o zarysowania to nawet najlepszym się zdarza,to wcale cię nie dyskwalifikuje jako kierowcy. Niech ta sprawa rozejdzie się w miare bezboleśnie i jak najszybciej zapomnij o tym.
14 listopada 2016 11:53 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Widzialam tą ofertę ,ciekawe ile płacą? Szkoda tylko,że pdp na wózku i brak internetu bo tak oferta fajna.

Wynagrodzenie: 1200 euro netto/miesiąc + premia świąteczna
Kobieta – 72 lat, 165 cm, ok. 70 kg, mieszka z mężem 

14 listopada 2016 11:55 / 4 osobom podoba się ten post
Knorr

Nie. Jadam wszystko, co wiem z czego wykonane jest.
Normalnie dzisiaj zjadłem kotlety z kaszy gryczanej i surówkę z kiszonej kapusty. 
No hod doga czy inne coś tam nie wchodzi w rachubę. Mdłości mam na sam widok tego. 
Nie mogę się nadziwić tajemnicy powodzenia i popularności tego przybytku na niemalże całym świecie. Prawdaż?
Albo zauważam, jak w sklepie jestem, że Niemcy oblegają najbardziej stoiska z mrożonkami-gotowcami.
No nie powiem, bo czasami patrzę i patrzę, obserwuję i sam co i z ciekawości kupię, ale to nie ma żadnego smaku ni aromatu. 
To niedobre jest i w koszu ląduje.
A może ja jaki nienormalny jestem, czy jak?? No mnie to żebym nie wiem jaki głodny był, to to nie smakuje.
Chleba z masłem lepiej się najeść i herbatką popić :-)))

Mam to samo , jest tyle przepysznych np owoców , dziś kupiłam 3 granaty . 
Chleb ze smalcem też zjem .  W rosyjskim sklepie kupiłam ogórki mało solne i kapustę na ostro . .....we wiaderkach i bez konserwantów jeszcze dokiszam nawet . ....dynia jaka smaczna , a Kaczka pieczona z kaszą gryczaną . ...
Jak patrzę co ludzie wkładają do koszyka to aż się dziwię . ..... 
Najlepsze są dania proste i świeżo zrobione . ... Idę rosół popić . ...
14 listopada 2016 15:04 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Du... y nie urywa. 1200+ premia świąteczna,dwie osoby, brak internetu oraz osoba na wózku. Wolę sobie pojechać na Ibizę sama na wakacje, a nie do takiej pracy.  Co prawda na Ibizie nie jestem ale mam więcej za jedną osobą mobilną niż oni oferują za dwie. Co to znaczy, że pani mieszka z mężem? Trzeba mu gotować, opierać itd. Podpuchę robią z Ibizą, a tak naprawdę ile się jej zobaczy? Poza tym to nie lato, w morzu się nie popływa.

14 listopada 2016 15:07 / 9 osobom podoba się ten post
anerik

Moja kochana, delikatna dziewczyno.
Stało się. Trudno.
Jeszcze przez jakiś czas nie będziesz odczuwala frajdy z jeżdżenia, zawsze tak jest, nawet po niewielkiej stłuczce. zapewniam cię jednak,że ta frajda wróci za jakiś czas - mówi ci to stara weteranka drogowych przypadków. Ja to babę ostro przekasowałam i zniszczyłam swoj własny samochód i chyba dobre 2 miesiące odczuwalam niechęć do kierownicy, ale to minęło. Tobie tez minie, zobaczysz.
Wiem, jak ci ciężko, przykro i może głupio ( bo to w końcu nie twój samochód).
Trzymaj się. Przytulam. :)
14 listopada 2016 15:08 / 6 osobom podoba się ten post
anerik

Mam to samo , jest tyle przepysznych np owoców , dziś kupiłam 3 granaty . 
Chleb ze smalcem też zjem .  W rosyjskim sklepie kupiłam ogórki mało solne i kapustę na ostro . .....we wiaderkach i bez konserwantów jeszcze dokiszam nawet . ....dynia jaka smaczna , a Kaczka pieczona z kaszą gryczaną . ...
Jak patrzę co ludzie wkładają do koszyka to aż się dziwię . ..... 
Najlepsze są dania proste i świeżo zrobione . ... Idę rosół popić . ...

Ale bym sobie zjadła świeżego chleba, takiego z chrupiącą skórką ze swojskim smalcem i kiszonym ogórkiem do tego. Oj narobiłaś mi smaka.