Na wyjeździe #35

23 listopada 2016 20:05 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

A ja to pierdutam :-) Jeszcze mu przypomnę potop szwedzki :lol2: Ale nie wyjadą wczesniej, mowy nie ma. Prędzej mnie za próg wystawią - nie mam nic przeciwko. No ale skończyliśmy na zburzonym Hamburgu. Ja tylko dodałam, że Hamburg zawdzięcza kompletne zniszczenie Kriegsmarine. Gdyby ich tam nie było pewnie ocalałby. 
Kurde !!! no wystawią mnie za drzwi :lol3:

Mycho:) nikt obrazy sie nie doszukal?
23 listopada 2016 20:07 / 7 osobom podoba się ten post
leni

Widzisz ile masz pozytywnych rozwiazan dla siebie?  U mnie dzis pojawila sie szalona corka z zapytaniem od ostatniej naszej awantury, czy podtrzymuje decyzje odejscia.  Powiedzialam, ze tak i ma dac mi wypowiedzenie, bo jest to mi bardziej na reke.  Powiedziala, ze dla przyszlego pracodawcy nie bedzie dobrze o mnie swiadczylo, jesli ona napisze, ze ja chce sie zwolnic.  Odpowiedzialam, ze to juz moja sprawa a w wypowiedzeniu nie musi podawac powodu. Obiecala na jutro napisac wypowiedzenie i opinie o mojej pracy.  Od 4 stycznia przychodzi tu opiekunka z agencji, niestety nie pamietala nazwy i byla zdziwiona, ze agencje oglaszajace sie jako niemieckie, zatrudniaja tylko osoby z Polski, Czech.....:-)  Powiedzialam, ze praca 24 w Niemczech jest przestepstwem , a wiec Niemcy lamia przepis i wynajmuja ludzi do tej pracy z innych krajow.  Dostala 2 opiekunki do wyboru, jedna zbyt gruba , to odmowila( no 25 eu na tydzien na jedzenie nie wystarczy) a druga podobna do mnie, to ja wezmie.  Szkoda mi juz tej kobiety.  Mam nadzieje, ze zadna z was nie wybiera sie na ten termin do Essen.

Leni, ja jestem niedaleko Essen, 4 stycznia mnie nie będzie, ale będę później, jak dziewczyna będzie miała krzywdę, to mogę pojawić się nagle w drzwiach i powiedzieć, że z Arbeitsamtu jestem 
23 listopada 2016 20:09 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Leni, ja jestem niedaleko Essen, 4 stycznia mnie nie będzie, ale będę później, jak dziewczyna będzie miała krzywdę, to mogę pojawić się nagle w drzwiach i powiedzieć, że z Arbeitsamtu jestem :lol2:

Co ty,nikt by ci nie uwierzył,za ładna jesteś jak na niemiecka urządniczkę. Chyba,że się ucharakteryzujesz...
23 listopada 2016 20:09 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

A ja to pierdutam :-) Jeszcze mu przypomnę potop szwedzki :lol2: Ale nie wyjadą wczesniej, mowy nie ma. Prędzej mnie za próg wystawią - nie mam nic przeciwko. No ale skończyliśmy na zburzonym Hamburgu. Ja tylko dodałam, że Hamburg zawdzięcza kompletne zniszczenie Kriegsmarine. Gdyby ich tam nie było pewnie ocalałby. 
Kurde !!! no wystawią mnie za drzwi :lol3:

I bitwę pod Grunwaldem i porwanie Danusi Jurandówny:)
Mycha , Ty szatan nie kobieta jesteś 
23 listopada 2016 20:12 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Co ty,nikt by ci nie uwierzył,za ładna jesteś jak na niemiecka urządniczkę. Chyba,że się ucharakteryzujesz...

Karnawał będzie, mogę, czemu nie :)
23 listopada 2016 20:16 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Karnawał będzie, mogę, czemu nie :)

Obejrzyj koniecznie "The walking death" tam wielu niemieckich statystów gra. Będzie ci łatwiej,choć chyba i tak nie dasz rady. 
23 listopada 2016 20:17 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Leni, ja jestem niedaleko Essen, 4 stycznia mnie nie będzie, ale będę później, jak dziewczyna będzie miała krzywdę, to mogę pojawić się nagle w drzwiach i powiedzieć, że z Arbeitsamtu jestem :lol2:

Tina, jestes zarabista Ja powaznie wspolczuje , ale juz wiem, ze bedzie tu 6 tygodni i przyjdzie nastepna. Szalona corka wie juz jaki blad zrobila. Powiedzilam jej dzis, ze takich ludzi jak my, nalezy szanowac za to , co dla ich rodzicow robia. Sprobuje dowiedziec sie co za agencja, bo dzis nie pamietala, bo trudna do wypowiedzenia
23 listopada 2016 20:18 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Mycha,wierzyłam w ciebie i się nie pomyliłam,unicestwisz wszyskie córki i synów niemieckich na świecie hahahahah Uwielbiam cię ,no...:przytula:

Zrobi to ! Potem na granicy będą na nią pułapki zastawiać :)
23 listopada 2016 20:19 / 7 osobom podoba się ten post
tina 100%

Mycha , Ty szatan nie kobieta jesteś :lol2:

Ja dzisiaj teżrozmawiałam z moim PDP  o historii. On ma krytyczne pojęcie o Hitlerze i to co Niemcy wyprawiali w czasie II wojny. Tak jakoś się rozgadaliśmy, że w końcu przytoczyłam Grunwald i powiedziałam mu, że Niemcy od zawsze byli wrogo nastawieni do Polaków. Nawet mu przełożyłam na niemiecki porzekadło: Jak świat światem, nigdy Niemiec nie był dla Polaka bratem...hihihi. Mój PDP jest demecyjny, ale jest i był dobrym człowiekiem, nie zareagował na to jakoś negatywnie. Zawsze mówi, że Hitler i II wojna były niepotrzebne, że to głupki ci politycy, którzy do tego doprowadzili.
23 listopada 2016 20:19 / 6 osobom podoba się ten post
leni

Tina, jestes zarabista:-) Ja powaznie wspolczuje , ale juz wiem, ze bedzie tu 6 tygodni i przyjdzie nastepna. Szalona corka wie juz jaki blad zrobila. Powiedzilam jej dzis, ze takich ludzi jak my, nalezy szanowac za to , co dla ich rodzicow robia. Sprobuje dowiedziec sie co za agencja, bo dzis nie pamietala, bo trudna do wypowiedzenia:lol3:

Aaaa jak trudna do wypowiedzienia to pewnie agencja "Pszejmójemy siem starószkami" to juz wiadomo. 
23 listopada 2016 20:19 / 2 osobom podoba się ten post
leni

Tina, jestes zarabista:-) Ja powaznie wspolczuje , ale juz wiem, ze bedzie tu 6 tygodni i przyjdzie nastepna. Szalona corka wie juz jaki blad zrobila. Powiedzilam jej dzis, ze takich ludzi jak my, nalezy szanowac za to , co dla ich rodzicow robia. Sprobuje dowiedziec sie co za agencja, bo dzis nie pamietala, bo trudna do wypowiedzenia:lol3:

Ja już zrobiłam taki numer, ale przez telefon...poskutkowało :)
23 listopada 2016 20:20 / 1 osobie podoba się ten post
kika1

Mycho:) nikt obrazy sie nie doszukal?

A gdzie tu obraza ???  Toż to same fakty. 
23 listopada 2016 20:21 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Zrobi to ! Potem na granicy będą na nią pułapki zastawiać :)

A ile niewinnch mysz może wpaść teraz przez nią...idzie wojna jak nic i to Mycha ją wywoła
23 listopada 2016 20:22 / 3 osobom podoba się ten post
Zofija

Ja dzisiaj teżrozmawiałam z moim PDP  o historii. On ma krytyczne pojęcie o Hitlerze i to co Niemcy wyprawiali w czasie II wojny. Tak jakoś się rozgadaliśmy, że w końcu przytoczyłam Grunwald i powiedziałam mu, że Niemcy od zawsze byli wrogo nastawieni do Polaków. Nawet mu przełożyłam na niemiecki porzekadło: Jak świat światem, nigdy Niemiec nie był dla Polaka bratem...hihihi. Mój PDP jest demecyjny, ale jest i był dobrym człowiekiem, nie zareagował na to jakoś negatywnie. Zawsze mówi, że Hitler i II wojna były niepotrzebne, że to głupki ci politycy, którzy do tego doprowadzili.

Zosiu,  Niemcy mają różne podejście do II wojny światowej, ci ze starszego pokolenia też, ale można trafic na takiego co należał do Hitlerjugend i ukrywa nienawiść do Polaków, Rosjan, ale to prędzej czy później wychodzi.
23 listopada 2016 20:22 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Mycha , Ty szatan nie kobieta jesteś :lol2:

Ale w historii Niemiec nie ma Grunwaldu. Tylko w naszej jest. To oni nie kapito kto to Jurandówna