leniWidzisz ile masz pozytywnych rozwiazan dla siebie? U mnie dzis pojawila sie szalona corka z zapytaniem od ostatniej naszej awantury, czy podtrzymuje decyzje odejscia. Powiedzialam, ze tak i ma dac mi wypowiedzenie, bo jest to mi bardziej na reke. Powiedziala, ze dla przyszlego pracodawcy nie bedzie dobrze o mnie swiadczylo, jesli ona napisze, ze ja chce sie zwolnic. Odpowiedzialam, ze to juz moja sprawa a w wypowiedzeniu nie musi podawac powodu. Obiecala na jutro napisac wypowiedzenie i opinie o mojej pracy. Od 4 stycznia przychodzi tu opiekunka z agencji, niestety nie pamietala nazwy i byla zdziwiona, ze agencje oglaszajace sie jako niemieckie, zatrudniaja tylko osoby z Polski, Czech.....:-) Powiedzialam, ze praca 24 w Niemczech jest przestepstwem , a wiec Niemcy lamia przepis i wynajmuja ludzi do tej pracy z innych krajow. Dostala 2 opiekunki do wyboru, jedna zbyt gruba , to odmowila( no 25 eu na tydzien na jedzenie nie wystarczy) a druga podobna do mnie, to ja wezmie. Szkoda mi juz tej kobiety. Mam nadzieje, ze zadna z was nie wybiera sie na ten termin do Essen.
Leni, ja jestem niedaleko Essen, 4 stycznia mnie nie będzie, ale będę później, jak dziewczyna będzie miała krzywdę, to mogę pojawić się nagle w drzwiach i powiedzieć, że z Arbeitsamtu jestem