Na wyjeździe #36

02 lutego 2017 20:37 / 2 osobom podoba się ten post
hawana

Wszystkiego dobrego przyjaciółko:przytula:

02 lutego 2017 20:53 / 19 osobom podoba się ten post
Koniec sojuszu z Dziadkiem. Obraziłam się .
Od 2 dni wypowiedziałyśmy z Babcią wojnę Dziadkowi, a raczej to cała kampania przeciwko mokrym spodniom. Dziadek nosi normalne majtki, które regularnie moczy razem ze spodniami , a czasami i z tym na czym akurat siedzi czy leży. Praniem zajmuje się Babcia, a są tego naprawdę duże ilości. Dziadek nie dał się przekonać do zakładania pieluchomajtek. Prosiła Go Babcia, ja, Jego córka. Potakiwał, a robił swoje, czyli nadal wszystko przemoczone.
W końcu wpadłam na pomysł i pochowałam mu te majtki, a na ich miejsce poukładałam w rządku pieluchomajtki. Babcia została wtajemniczona i zapowiedziała, że wesprze moje działania. Dziadek nie był zachwycony, dąsał się, ale jak widział, że nie ma nic innego, to założył te, które mu przygotowałam.
O mały włos, plan by nie spalił się zaraz po rozpoczęciu, bo Babcia przyniosła Dziadkowi do ubrania w łazience, przez pomyłkę, swoje własne pieluchomajtki. Dziadek wciągnął na jedną nogę i dalej ciężko (Babcia jest drobniutka). Mówi Babci, że coś nie wchodzą...
- Trochę dobrej woli, a wejdą - mówi Babcia
- Są za małe - broni się Dziadek
- Jakie za małe, ubierać Ci się nie chce, schylić Ci się nie chce i prać też Ci się nie chce - irytuje się Babcia
- Mówię, że za małe. Te są jakieś inne, niech Aneta przymierzy i zobaczymy czy będą na nią pasowały. Ona ma pupę niewiele mniejszą niż ja
.....................................
No Dziadziusiu - wojna :puk w leb:
02 lutego 2017 20:59 / 8 osobom podoba się ten post
Za długi Anniczko to nie cytuję ,ale z powyższego wynika,że Twoja pupa od dłuższego czasu była pilnie przez Dziadunia taksowana:):)Słusznie focha strzeliłaś!Słusznie:):):)
02 lutego 2017 21:02 / 3 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Niestety nie wywalczyłem dotychczas wolnego...ale wszystko przede mną... :-)

Idź na całość! Idź na całość! 
02 lutego 2017 21:13 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Idź na całość! Idź na całość! :-)

Pani Tina proszona jest do działu zakupy...potrzebna pomoc techniczna jest...dziekujemy:)
02 lutego 2017 21:40 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Idź na całość! Idź na całość! :-)

Jak jaka miła...to kto wie... 
02 lutego 2017 21:42 / 3 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Jak jaka miła...to kto wie... :-)

Luzik :) Czymam kciuki :) A teraz Tinka idzie lulu :)
Dobranoc :)
02 lutego 2017 21:45 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Luzik :) Czymam kciuki :) A teraz Tinka idzie lulu :)
Dobranoc :)

Dobrej nocy...miłych snów... 
03 lutego 2017 09:55 / 2 osobom podoba się ten post
A jednak skutkuje...nowe tabletki ok...noc prawie przespana...uffff
No i pampers na noc...luzik...Oby tak dalej...
03 lutego 2017 10:43 / 2 osobom podoba się ten post
opiekun.5

A jednak skutkuje...nowe tabletki ok...noc prawie przespana...uffff
No i pampers na noc...luzik...Oby tak dalej... :-)

Jeszcze ustawisz sobię tą sztelę tak,że będziesz tam wracał.
03 lutego 2017 11:00 / 6 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Jeszcze ustawisz sobię tą sztelę tak,że będziesz tam wracał.

No nie...dzisiaj to mnie Niemiec zaskoczył...Lubię fotografować...Przyniósł aparat Canon ( za 400EUR) roczny...i...sprzedał mi go za...80 EUR...
Chyba mu się coś pomyliło...
Do tego dal mi gratis 4 akumulatorki specjalne do Canona , ładowarkę...i program do obróbki zdjeć...i zmienił mi go na jezyk polski...
To chyba nie Niemiec...hahahaha... 
03 lutego 2017 11:03 / 5 osobom podoba się ten post
opiekun.5

No nie...dzisiaj to mnie Niemiec zaskoczył...Lubię fotografować...Przyniósł aparat Canon ( za 400EUR) roczny...i...sprzedał mi go za...80 EUR...
Chyba mu się coś pomyliło...
Do tego dal mi gratis 4 akumulatorki specjalne do Canona , ładowarkę...i program do obróbki zdjeć...i zmienił mi go na jezyk polski...
To chyba nie Niemiec...hahahaha... :yo:

Chyba w jego oczach zasłużyłeś na nagrodę,bo się upomniałeś o swoje. Oni lubią miec do czynienia z ludżmi ,którzy umieją się postawić. Na wszystko trzeba sposobu .
03 lutego 2017 17:55 / 7 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Chyba w jego oczach zasłużyłeś na nagrodę,bo się upomniałeś o swoje. Oni lubią miec do czynienia z ludżmi ,którzy umieją się postawić. Na wszystko trzeba sposobu .

Dlatego pewnie babcia mnie jeszcze nie wyrzuciła bo pyskuję, a inne bardziej spolegliwe opiekunki odesłała do domu albo same  uciekły.
03 lutego 2017 18:26 / 6 osobom podoba się ten post
Alina

Dlatego pewnie babcia mnie jeszcze nie wyrzuciła bo pyskuję, a inne bardziej spolegliwe opiekunki odesłała do domu albo same  uciekły.

Przepada za Toba,tylko nie chce sie do tego jawnie przyznac Alinko
03 lutego 2017 19:39 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Przepada za Toba,tylko nie chce sie do tego jawnie przyznac Alinko:-)

Szczerze......wątpię. Po prostu się do mnie przyzwyczaiła.