Potrzebuje pomocy. Powiedzcie mi proszę co to jest schweinefilet. Jutro jadę na zakupy i Frau coś takiefo zapisała mi na kartce. Obstawiam polędwice albo schab. Pomóżcie proszę.
Potrzebuje pomocy. Powiedzcie mi proszę co to jest schweinefilet. Jutro jadę na zakupy i Frau coś takiefo zapisała mi na kartce. Obstawiam polędwice albo schab. Pomóżcie proszę.
Schab to chyba nie. Prędzej poledwica, albo raczej szynka. Nie wiem bo o ile nazwa jest mi znana, bo my jadamy drób . Tak czy tak, nie stresuj się. Na opakowaniu sobie przeczytasz i wrzucisz do koszyczka.
Dziękuję :-) Frau niby mięsa nie lubi za bardzo ale odkąd tu jestem to prawie codziennie mięso jemy :-)
Nie wiem do jakiego sklepu jedziesz w sensie nazwy sieci, ale w kazdym z nich mięsa z róznych gatunków rozmieszczane sa w osobnych lodówkach. Drób i jego elementy w osobnej, wieprzowina w osobnej, cielęcina w osobnej i tak dalej i tak dalej. Frau prosiła bezsprzecznie o wieprzowinę, więc szukaj lodówwki z nią, a fileta poznasz po wyglądzie , a potem skonfrontujesz z napisem na opakowaniu. :-)
Polędwiczka wieprzowa.
Ludzieeeee ! trzymajta mi ręce , bo utlukę zarazę jedną :-):-):-) ...Ja tu mam wk...nerwa na całegy gwizdek a " una " se polewkę robi :-) ... Kochani padłam ofiarą ...Andreykowej znajomej , którą to ona kilka (? ) lat temu do swej piersi przytuliła niebogę a teraz ja cierpię ! ..... Znajoma jak znajoma ( a żeby ją pokreciło i obsrało ) ,ważne , że jeszcze szlugasy swoje ma , bo jak się okazało mniej więcej w takim samym czasie wróciłyśmy na " roboty " ....znaczy się z tydzień temu to i pewnie na jeszcze jakis tydzień szlugasków na poczęstne wołać nie będzie :-) .... Nie ma to tamto - pobożna bardzo jest ! Przechodziłyśmy obok kośćiółka to niczym Kaźmirz Pawlak w " Kochaj albo rzuć " zwolniła i teatralnym gestem na piersi znak krzyża wykonała .....ledwie kościółek minęlyśmy .....już leciała równo z obrabianiem DUP nie żałując bluzgów przy tym :-) .....Nioooooo .....modli się pod figurą a diabła ma za skórą :lol3:
Emilio w tym miejscu nawet współpraca z dziećmi nic nie pomoże (córka jak pisze Gosia wspolpracuje).Ja myślę,że tam jest Al a przy tej chorobie dobranie leków graniczy z cudem, o ile wogole jest możliwe ,nie spotkałam sie jeszcze i nie słyszałam.Ta choroba żyje własnym zyciem,rmoże byc nawet kilka dni spokoju ale i tak za chwile uderzy z podwojną siłą czesto i zaskoczy swymi możliwościami.O ile przy demencji mozna coś jeszcze ugrać, nie sądze zeby to było możliwe przy Al (oczywiście to jest tylko moje zdanie) Pouczanie pdp przez córkę i straszenie da na bank efekt odwrotny i wzmoży tylko agresje.Jeżeli jest to możliwe jak najszybciej podziekowac i zjazd w inne miejsce.Trzymaj się tam Gosiu i nie walcz z wiatrakami (AL)szkoda zdrowia...przytulam:przytul aniola:
Dziękuję :-) Frau niby mięsa nie lubi za bardzo ale odkąd tu jestem to prawie codziennie mięso jemy :-)