Tak sobie pomyślałam,że z atakiem padaczki byłby jeszcze lepszy efekt;-)).
Tak sobie pomyślałam,że z atakiem padaczki byłby jeszcze lepszy efekt;-)).
Niestety ale to my-Polacy mamy tę łatkę pijaka przypiętą.
Po urodzinach mojej pdp,dowiedziałam się,że wino to nie alkohol,że wódka,którą piją Polacy to jest alkohol.
Potem wesoła rodzinka,na chwiejących się nogach wsiadła do auta razem z dziećmi i pojechali do domu....Nie skomentuję.
To chwianie się na nogach,to tylko mały skutek uboczny.Zmeczeni byli...
A odnośnie wszelakiego zła pochodzącego z Polski,to niemieckie kleszcze nie wywołuja boreliozy,tylko te polskie.Tak próbował moją znajomą przekonać do pracy w ogrodzie jeden Niemiec,gdy ta wyraziła obawę ,że zostanie pogryziona przez kleszcze,których w tym ogrodzie było mnóstwo.
Nieee,uznaliby ze jestes chora i nie nadajesz sie do opieki nad ich dziadkiem czy babcia.A wysypkowa alergia na alkohol to dla nich cos niecodziennego ,dziwnego ale nie tak groźnego i dopuszczalnego w tej pracy:)
A odnośnie wszelakiego zła pochodzącego z Polski,to niemieckie kleszcze nie wywołuja boreliozy,tylko te polskie.Tak próbował moją znajomą przekonać do pracy w ogrodzie jeden Niemiec,gdy ta wyraziła obawę ,że zostanie pogryziona przez kleszcze,których w tym ogrodzie było mnóstwo.
Niemcy też maja duży problem z alkoholem. To nie jest nasza specjalność.
Nic nie poradzimy na to, że w naszym fachu jest sporo osób nadużywających. Alkohol jest dla ludzi ale nie działa jak mleko i sporo osób nie chce pamiętać o tym. Zresztą jak opiekunka pijąca, nie dająca sobie rady z samą sobą może sobie poradzić z chorą, starszą osobą ?? To zresztą kompletny brak odpowiedzialności za siebie i za kogoś.
Ja pierniczę !!! Tina !! No zakrztusiłam się jabłkiem ze smiechu !!! Cudownie oświecony narodek, wykształcony i kulturalny. No nie wierzę, że coś takiego można palnąć, chyba sobie facet jaja robił !! Hahahaha...
Myszko, nie zgadzam się, że mają problem w takiej skali jak my. U mojego taty w centrum miasta regularnie spotykam co dwie, trzy ulice nawalonych, bełkoczących kolesi, a ostatnio zwróciłam uwagę w tramwaju krzyczącej, mocno zalanej babce.
Jestem teraz godzinami na ulicach wielkiego miasta Monachium i piajnych tu nie nie widzę - są bezdomni i żebracy, lecz nie ma tatusiów wracających do domu zygzakiem. We Wrocławiu w niektórych dzielnicach pijani chodzą w piątek i świątek.
Myszko, nie zgadzam się, że mają problem w takiej skali jak my. U mojego taty w centrum miasta regularnie spotykam co dwie, trzy ulice nawalonych, bełkoczących kolesi, a ostatnio zwróciłam uwagę w tramwaju krzyczącej, mocno zalanej babce.
Jestem teraz godzinami na ulicach wielkiego miasta Monachium i piajnych tu nie nie widzę - są bezdomni i żebracy, lecz nie ma tatusiów wracających do domu zygzakiem. We Wrocławiu w niektórych dzielnicach pijani chodzą w piątek i świątek.