Internet w Niemczech

06 lutego 2014 19:50
Mi one też weszły jak sobie AVASTA instalowałam -niby je odinstalowałam a wciaz się cholery pokazują na ekranie...jak wróce lapek idzie do doktora na operację ,żeby wywalił z niego wszystkie śmieci ,których mi sie nieudało.
06 lutego 2014 20:01
Chcąc usunąc niechciany program musisz wejść kolejno : 

1. Start
2. Panel sterowania
3. Programy (odinstaluj program)
4. Programy i funkcje

Po tej "akcji" wyświetlą się wszystkie zainst. programy - po prawej stronie będzie data zainstalowania.
Następnie klikasz na niechciany program i klikasz na Odinstaluj.

Powodzenia

06 lutego 2014 20:05 / 1 osobie podoba się ten post
1. Otwórz CCleanera
2. Wciśnij na lewym panelu "Narzędzia" i poczekaj chwilę - pokaże ci się lista zainstalowanych programów -przejrzyj ją dokładnie .....dla ułatwienia możesz 1 albo 2 razy kliknąć w "Data" - na górze tabelki - wtedy pokażą ci sie programy w kolejności instalacji (od 1szej do ostatniej lub odwrotnie).
3. Na pewno trzeba odinstalować ten HD Player - więc na jego podstawie napiszę ci jak to zrobić: 
-kliknij lewym przyciskiem myszy na ten program (zaznaczy się na nieniesko), 
-po prawej stronie masz pionowy panel z 3 sporymi guziczkami - kliknij w odinstaluj program,
-pokaże ci sie okienko ostrzegawcze  (albo nawet 2) czy chcesz zezwolić na odinstalowanie - potwierdź, że tak -program się odinstaluje i zniknie z listy
........
tak samo postępuj z innymi podejrzanymi programami - ale uwaga !! nie rozpędzaj się za bardzo, żebyś nie odinstalowała jakiegoś programu systemowego (chociaż te masz napewno zainstalowane wcześniej -> dlatego warto najpierw kliknąć w tą datę, aby ułozyły się chronologicznie).

Potem zrestartuj kompa (wyłącz i włącz) i znów otwórz CCleaner.
1. przeczyść normalnie Cleanerem
2. przeczyść rejestr CCleanerem (2gi guziczek w lewym panelu).

Jak to zrobisz - weźmiemy się za przeglądarkę, ale najpierw napisz jaką masz i co Ci się w niej zmieniło
.

06 lutego 2014 20:10
Olej to, ja też się tego rega nie mogłam pozbyć,proponowali nowsze wersje,
ale sie udało.

Ja też robię dokładnie po datach tak jak Gabrysia radzi.
06 lutego 2014 20:11
Gabrysia

1. Otwórz CCleanera
2. Wciśnij na lewym panelu "Narzędzia" i poczekaj chwilę - pokaże ci się lista zainstalowanych programów -przejrzyj ją dokładnie .....dla ułatwienia możesz 1 albo 2 razy kliknąć w "Data" - na górze tabelki - wtedy pokażą ci sie programy w kolejności instalacji (od 1szej do ostatniej lub odwrotnie).
3. Na pewno trzeba odinstalować ten HD Player - więc na jego podstawie napiszę ci jak to zrobić: 
-kliknij lewym przyciskiem myszy na ten program (zaznaczy się na nieniesko), 
-po prawej stronie masz pionowy panel z 3 sporymi guziczkami - kliknij w odinstaluj program,
-pokaże ci sie okienko ostrzegawcze  (albo nawet 2) czy chcesz zezwolić na odinstalowanie - potwierdź, że tak -program się odinstaluje i zniknie z listy
........
tak samo postępuj z innymi podejrzanymi programami - ale uwaga !! nie rozpędzaj się za bardzo, żebyś nie odinstalowała jakiegoś programu systemowego (chociaż te masz napewno zainstalowane wcześniej -> dlatego warto najpierw kliknąć w tą datę, aby ułozyły się chronologicznie).

Potem zrestartuj kompa (wyłącz i włącz) i znów otwórz CCleaner.
1. przeczyść normalnie Cleanerem
2. przeczyść rejestr CCleanerem (2gi guziczek w lewym panelu).

Jak to zrobisz - weźmiemy się za przeglądarkę, ale najpierw napisz jaką masz i co Ci się w niej zmieniło
.

Gabrysiu, Mądrości Ty Nasza:) juz sobie plik folder utworzyłam i wklejam w nim wszystkie cenne techniczno-informatyczne ważności od Ciebie, tak na zaś, dziekuje:)
06 lutego 2014 20:18 / 2 osobom podoba się ten post
Wejdź tam gdzie usuwasz programy. Jak sie wszystkie pokażą to zrób zrzut ekranu naciśnij klawisz PrtScn. Wklej to do Painta naciskając klawisze Ctrl + V. Zapisz zrzut i tu nam pokaż co sobie naściągałaś doradzimy ci co odinstalować :)
06 lutego 2014 20:18
Nie ma takiej opcji:  nie da się odinstalować !
Jeżeli wszystko robiłaś jak radziłam, to uda się na bank :) 
06 lutego 2014 20:23
Zrób też jak radzi MeryKy.
06 lutego 2014 20:43 / 2 osobom podoba się ten post
Dziewczyny, nie bierzcie takich programów !!
To są naciągacze - mają na celu napędzenie stracha, ze coś w komputerze nie tak, obiecują złote góry .....usprawnienie/przyspieszenie kompa itd. i na to ludzie się łapią. 
Taki program darmowy przeskanuje rejestr, wykaże mnóstwo błędów(często nieprawdziwych) ...i usunie dla zachęty góra 5 ....a reszta w wersji płatnej !!!
Nawet wersje płatne są mało skuteczne - jeśli coś usuną, to nic nie znaczące drobiazgi !
Te nachalne programy mają złą renomę, nieraz mają coś podwieszone w instalacji (często zakupowe reklamy), poza tym niektórych nie da się tak łatwo odinstalować - o czym przekonała się Kasia63.

To są programy NARZĘDZIOWE, które integrują w system !!  a takie można pobiera się wyłącznie z zaufanych stron (przebadane) - np. www.dobreprogramy.pl -zresztą trzeba sie trochę znać żeby nimi pracować ......CCleaner jest prosty, bezpieczny i dla zwykłego śmiertelnika wystarczy :D

06 lutego 2014 20:43 / 1 osobie podoba się ten post
i ja się cieszę, że sobie poradziłaś.
No widzisz jaka sprytna dziewczynka jesteś
06 lutego 2014 20:44
A co z przeglądarką ?
radziłabym oczyścić wszystko !
06 lutego 2014 20:49
Gabrysia

Dziewczyny, nie bierzcie takich programów !!
To są naciągacze - mają na celu napędzenie stracha, ze coś w komputerze nie tak, obiecują złote góry .....usprawnienie/przyspieszenie kompa itd. i na to ludzie się łapią. 
Taki program darmowy przeskanuje rejestr, wykaże mnóstwo błędów(często nieprawdziwych) ...i usunie dla zachęty góra 5 ....a reszta w wersji płatnej !!!
Nawet wersje płatne są mało skuteczne - jeśli coś usuną, to nic nie znaczące drobiazgi !
Te nachalne programy mają złą renomę, nieraz mają coś podwieszone w instalacji (często zakupowe reklamy), poza tym niektórych nie da się tak łatwo odinstalować - o czym przekonała się Kasia63.

To są programy NARZĘDZIOWE, które integrują w system !!  a takie można pobiera się wyłącznie z zaufanych stron (przebadane) - np. www.dobreprogramy.pl -zresztą trzeba sie trochę znać żeby nimi pracować ......CCleaner jest prosty, bezpieczny i dla zwykłego śmiertelnika wystarczy :D

To jeszcze zapytam. Pisałam o tym w "co ogladam za granicą", otworzyłam stronę z serialami i miałam tam takie własnie nachalne reklamy, nie zasłaniały ekranu, ale biły po oczach mruganiem i zółtymi wykrzyknikami, ze mam za mało miejsca na dysku, albo ze mam dużo błędów w systemie i zachęcały do klikania, aby to usprawnic, wszystko to po niemiecku, czy to właśnie o takie coś chodzi? W ten sposób sobie mozna takie dziwne rzeczy zainstalować?Np?
06 lutego 2014 21:00
efka66

To jeszcze zapytam. Pisałam o tym w "co ogladam za granicą", otworzyłam stronę z serialami i miałam tam takie własnie nachalne reklamy, nie zasłaniały ekranu, ale biły po oczach mruganiem i zółtymi wykrzyknikami, ze mam za mało miejsca na dysku, albo ze mam dużo błędów w systemie i zachęcały do klikania, aby to usprawnic, wszystko to po niemiecku, czy to właśnie o takie coś chodzi? W ten sposób sobie mozna takie dziwne rzeczy zainstalować?Np?

Tak - to jest właśnie to !!

Z ciekawości zarejestrowaam się na SCS i włączyłam film - mam czyściutko ....żadne reklamy mi nie latają.
Albo dlatego, ze jestem w PL, albo masz jakiś mały "załącznik" np. w przegladarce (warto sprawdzić rozszerzenia).
06 lutego 2014 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
No to w porządku :)

Widzisz Andrea, niedługo będziesz spec komputerowy !
06 lutego 2014 21:12 / 2 osobom podoba się ten post
No i po co ten płacz?
Zgłosić na opiekunkowo - tu się prawie wszystkie problemy rozwiązuje :D :D :D