Szukalem ale cos nie moge znalezc
Szukalem ale cos nie moge znalezc
Jeszcze na tyle biegle nie znam niemieckiego zeby to wszystko przeczytac.........
Znajoma wyjechala tylko znajac podstawy niemieckiego do domu opieki i jest zadowolona.A moze mam sprobowac pilnowac osobe starsza w domu???
Znajoma wyjechala tylko znajac podstawy niemieckiego do domu opieki i jest zadowolona.A moze mam sprobowac pilnowac osobe starsza w domu???
Też sobie nie wyobrażam, jak można znając tylko podstawy pracować w heimie.
Nie żebym kłamstwo Ci zarzucała, ale to dla mnie po prostu niewyobrażalne. Trzeba przecież dogadać się ze współpracownikami, przełożonymi, podopiecznymi. Podopieczni przeważnie nie mówią głośno i wyraźnie. W heimie nikt nie ma czasu na próby porozumienia się ze współpracownikiem. Jeżeli na dodatek nie masz doświadczenia to strasznie trudno będzie dać radę.
Moja sąsiadka z góry jest pielęgniarką w szpitalu i proponowała mi miejsce pracy przy sterylizacji narzędzi. Niby nic trudnego, ale szukali tylko osób z bardzo dobrą znajomością języka, bo nie mają ochoty ani czasu na mowę ciała i nieporozumienia.
Znać podstawy jezyka nauczone w Polsce to jakby właściwie nie znać języka w ogóle. Przyjeżdżasz do Niemiec i jest szok, bo nie rozumiesz prawie nic.
To co na poczatek proponujecie dla mnie??
To co na poczatek proponujecie dla mnie??
NIC !!!
Nie uzupelniles profilu,nie okresliles znajomosci jezyka,wyksztalcenia ,umiejetnosci,doswiadczenia w tej pracy,wieku itd.
Wiec co ci mozna poradzic ????????
No Orim ,nie bądź wiśnia , doradź coś a nie się migasz !:-):-):-)