Dziś mija tydzień od przyjazdu na nowe miejsce , warunki fajne wielki dom trochę w stylu holenderskim trochę w niemieckim ciężko opisać , babcia moja pdp jest słodka , ciągle uśmiechnięta ,mimo wieku ( 90) i demencji jest w znacznym stopniu samodzielna. Dziadek jej mąż jest niby miły ale bardziej mruk czasem jest oschły . Wiadomo starość robi swoje .Okolica super niby małe miasto ale cicho i spokojnie jak na wsi a dookoła same pola kukurydzy i małe płytkie rzeki. Zakupy robię sama , trzy razy dziadek i córki powtórzyły kupuj co chcesz i co potrzebujesz . Choć po jednym razie całkiem dobrze zrozumiałam . Do gotowania nikt się nie wtrąca coś na zasadzie rób i gotuj co chcesz byle było dobrze i nie potruć ludzi :-D mam sporo wolnego , córki przyjeżdząją na weekendy i nocują wtedy jestem praktycznie zbędna byle ugotować obiad , chcą spędzać czas z rodzicami , może dlatego że kobiety niezależne bez mężów i dzieci :P W środku tygodnia przychodzi babka do sprzątania , ogarnia cały dół a dla mnie zostaje sprzatnie ogarnięcie mojego pokoju i łazienki oraz zamieść schody . Czasem dopada mnie brak zajęcia , taki mam durny charakter że lubie mieć ciągle coś do zrobienia ale teraz nadrabiam lekturą ... Oby kolejne 7 tygodni mineło równie spokojnie ..:aniolki:
Dziś mija tydzień od przyjazdu na nowe miejsce , warunki fajne wielki dom trochę w stylu holenderskim trochę w niemieckim ciężko opisać , babcia moja pdp jest słodka , ciągle uśmiechnięta ,mimo wieku ( 90) i demencji jest w znacznym stopniu samodzielna. Dziadek jej mąż jest niby miły ale bardziej mruk czasem jest oschły . Wiadomo starość robi swoje .Okolica super niby małe miasto ale cicho i spokojnie jak na wsi a dookoła same pola kukurydzy i małe płytkie rzeki. Zakupy robię sama , trzy razy dziadek i córki powtórzyły kupuj co chcesz i co potrzebujesz . Choć po jednym razie całkiem dobrze zrozumiałam . Do gotowania nikt się nie wtrąca coś na zasadzie rób i gotuj co chcesz byle było dobrze i nie potruć ludzi :-D mam sporo wolnego , córki przyjeżdząją na weekendy i nocują wtedy jestem praktycznie zbędna byle ugotować obiad , chcą spędzać czas z rodzicami , może dlatego że kobiety niezależne bez mężów i dzieci :P W środku tygodnia przychodzi babka do sprzątania , ogarnia cały dół a dla mnie zostaje sprzatnie ogarnięcie mojego pokoju i łazienki oraz zamieść schody . Czasem dopada mnie brak zajęcia , taki mam durny charakter że lubie mieć ciągle coś do zrobienia ale teraz nadrabiam lekturą ... Oby kolejne 7 tygodni mineło równie spokojnie ..