31 grudnia 2018 14:15 / 4 osobom podoba się ten post
krymas148Nie wiem, czy będę robić Postanowienia Noworoczne. Za to wiem, że rok 2019 będzie dla mnie, pod pewnym względem, rokiem przełomowym. O tym na blogu.
Dziekuję Wam, że byliście ze mną przez ten rok. Doceniam to bardzo. Świętuję pracując. Życzę Wam bardzo Dobrego Nowego Roku. Niech Wam się darzy ... .
Podaję link do najnowszego wpisu na blogu: http://nieocenioneopiekunki.com/podsumowujac/
Do zobaczenia w Nowym Roku.:)
Przeczytałam i widzę, że obie w przyszłym roku kończymy pięćdziesiąt lat. Mam podobne przemyślenia jak ty, mogłabym się po twoim postem się podpisać.
Chcę tylko dodać, że z koleżankami stwierdzamy, że należy dbać o swój świat i ludzi wokół. Spotykamy się, robimy fajne rzeczy (ostatnio, pod wpływem wizyty u ortopedy jednej z nas zaczęłyśmy regularnie spotykać się na basenie- oprócz przyjemności dbanie o kręgosłup). Robimy jak najwięcej dla siebie. Czasem lenistwo chce wziąć górę, ale jak już się gdzieś umówimy, to zawsze jest fajnie, choć niekoniecznie zgodnie z planem- i to też jest ok. Czasem kogoś trzeba pociągnąć za uszy (bo ludzie mają problemy i zapadają się w sobie) i gdzieś wyciągnąć. Bywa to na chwilę, a bywa, że i początek czegoś nowego (po takim spotkaniu koleżanka w końcu układa sprawy z córką, a ja znów rysuję). Nie są to może wielkie sprawy, ale sprawiają przyjemność i dają nam kopa.
Te pół wieku (któraś stwierdziła, że to absurdalne, pięćdziesiąt lepiej jakby brzmi) to jakaś abstrakcja, ale dla mnie to teraz fajny czas.