A Niemcy to w ogóle rydze jedzą? Tu są a nikt nie zbiera,usmażyłam sobie kilka po kryjomu przed babcią.Bo sie bałam że zadzwoni na Notruf że opiekunka trujące grzyby zjadła.
A Niemcy to w ogóle rydze jedzą? Tu są a nikt nie zbiera,usmażyłam sobie kilka po kryjomu przed babcią.Bo sie bałam że zadzwoni na Notruf że opiekunka trujące grzyby zjadła.
Barszcz czerwony zabielany ( śmietana mi się zwarzyła ) i chili concarne z ryzem.
A cóż to za śmietana wredna była?
No była wredna....saure Sahne.....coś mię podkusiło a mogłam dać 30% i by było ok. A możesz mi Alasencjo objaśnić co to jest Shlagsahne ? Czy to jest prawdziwa smietana czy jakis tluszcz utwardzony ?
No była wredna....saure Sahne.....coś mię podkusiło a mogłam dać 30% i by było ok. A możesz mi Alasencjo objaśnić co to jest Shlagsahne ? Czy to jest prawdziwa smietana czy jakis tluszcz utwardzony ?
Do gorących potraw Schlagsahne lub jest tu takie coś co zwie się Schmand ,rodzaj gęstej ale niesłodkiej śmietany,też nigdy się nie zwarzy
Normalna słodka śmietana 30% ,z której można zrobić bitą śmietanę, używam jej nagminnie do zup różnych,a ta saure jest dobra do mizeri .
Już znalazłam w słowniku. Bita smietana. Zawsze kupowałam creme fresh stąd moje pytanie.
Nie używam. To szkodliwy tłuszcz zwierzęcy. Tuczy.