Na wyjeździe 39

01 grudnia 2017 17:29 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Zacytuję siebie sama. Wczoraj przed pójściem spać korciło mnie otworzyć okienko ale nie dałam się. Zapytałam wujka Google co to za cudo ten kalendarz. I już wiem , że nie nie najem czekoladek.          W środku są kosmetyki a kosztuje ten kalendarz prawie 60 euro :radosc:

Masz farta...
01 grudnia 2017 17:34 / 8 osobom podoba się ten post
Znowu moja kolejna koleżanka tu poznana wraca do domu.., na jej miejsce przyjechała jej siostrzenica... Młode dziewczę, lat 23, które w De jest po raz pierwszy, a w domu zostawiło jakiegoś malucha... Dobrze, że tylko na miesiąc ... Bosze... jakie to życie potrafi być popiepszone... ))))
01 grudnia 2017 18:37 / 4 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Masz farta... :-)

Podobno co drugi głupi ma szczescie 
01 grudnia 2017 18:38 / 2 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Znowu moja kolejna koleżanka tu poznana wraca do domu.., na jej miejsce przyjechała jej siostrzenica... Młode dziewczę, lat 23, które w De jest po raz pierwszy, a w domu zostawiło jakiegoś malucha... :-( Dobrze, że tylko na miesiąc ... Bosze... jakie to życie potrafi być popiepszone... ))))

Osobiście ja tego też nie rozumiem, pracując w Polsce też żyłam skromnie, ale da się, a jak zachodzi czasami taka potrzeba, że brakuje nam naprawdę pieniędzy to zawsze można zapukać i poprosić o pomoc odpowiednie instytucje(wiadomo kokosów nie dostaniemy, ale zawsze to coś). Nie oceniam, ale często ludzie podejmują takie a nie inne decyzje, bo po prostu nie chcą rezygnować z takiego standardu życiowego co mieli dotychczas, zawsze mamy coś kosztem czegoś. Ja na pierwszy wyjazd do opieki nie wybrałabym świąt( chociaż sama już zaliczyłam 3 okresy świąteczne i w tym roku też będę poza domem).
01 grudnia 2017 18:48 / 6 osobom podoba się ten post
ja kupiłam córci podobny kalendarz z DM Muller, próbki perfum i kosmetyków..fajny..
01 grudnia 2017 18:52 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

ja kupiłam córci podobny kalendarz z DM Muller, próbki perfum i kosmetyków..fajny..

Fajne, ale ile taka przyjemność kosztuje? chyba nie 60E jak ta wcześniejsza zapodana powyżej choinka dodana przez inną opiekunkę.
01 grudnia 2017 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Fajoski ,ale gdzie go w końcu nabyłaś DM czy Müller i ile kosztuje? 
01 grudnia 2017 18:56 / 7 osobom podoba się ten post
Kaspira009.12

Osobiście ja tego też nie rozumiem, pracując w Polsce też żyłam skromnie, ale da się, a jak zachodzi czasami taka potrzeba, że brakuje nam naprawdę pieniędzy to zawsze można zapukać i poprosić o pomoc odpowiednie instytucje(wiadomo kokosów nie dostaniemy, ale zawsze to coś). Nie oceniam, ale często ludzie podejmują takie a nie inne decyzje, bo po prostu nie chcą rezygnować z takiego standardu życiowego co mieli dotychczas, zawsze mamy coś kosztem czegoś. Ja na pierwszy wyjazd do opieki nie wybrałabym świąt( chociaż sama już zaliczyłam 3 okresy świąteczne i w tym roku też będę poza domem).

Ta dziewczyna nie przyjechała tu, żeby utrzymać jakiś standart tylko żeby zarobić na to dziecko... I to jest najgorsze w tym wszystkim ... Młode matki nie powinny być stawiane przed takim wyborem, a są dlatego mówię, że to życie bywa popiepszone... Mam nadzieję, że wyrobi psychicznie i za ten miesiąc rozłąki będzie miała parę miesięcy świętego spokoju w Polsce... ))))
01 grudnia 2017 18:58 / 2 osobom podoba się ten post
Ja nie rozumiem gdzie w tym wszystkim jest ojciec tego dziecka, tak patrzę czasem na to wszystko z boku i dochodzę do wniosku, że prawdziwych mężczyzn jest jak na lekarstwo.
01 grudnia 2017 19:09 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Ta dziewczyna nie przyjechała tu, żeby utrzymać jakiś standart tylko żeby zarobić na to dziecko... :-( I to jest najgorsze w tym wszystkim ... Młode matki nie powinny być stawiane przed takim wyborem, a są dlatego mówię, że to życie bywa popiepszone... Mam nadzieję, że wyrobi psychicznie i za ten miesiąc rozłąki będzie miała parę miesięcy świętego spokoju w Polsce... ))))

Oby jej się udało, żeby tylko lepsze zarobki jej nie wciagnely. Jednak 500 plus pomaga słabszym finansowo.
01 grudnia 2017 19:20 / 2 osobom podoba się ten post
Dla mnie dziwne jest to, że miał kto zostać z dzieckiem tej młodej dziewczyny, a czy nie lepsza byłaby pomoc materialna w tym wypadku. Nie oceniam, ale teraz jest ten dodatek 500 plus, poza tym po to mamy rodzinę żeby nam w takich sytuacjach pomagała o ile jest to możliwe, dla mnie za nowo narodzone dziecko odpowiadają dwie osoby, a nie jedna. A bardzo często się tak zdarza, że kobiety zbyt dużo biorą na swoje barki. Ja zrobiłabym wszystko aby być z dzieckiem a nie z dala od niego. Chciałabym się cieszyć jego obecnością, bo po to właśnie zostaje się matką- ale to tylko mój punkt widzenia.
01 grudnia 2017 19:24 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

No fajny ile kosztuje to jest w Mulerze?

01 grudnia 2017 19:30 / 4 osobom podoba się ten post
Kaspira009.12

Ja nie rozumiem gdzie w tym wszystkim jest ojciec tego dziecka, tak patrzę czasem na to wszystko z boku i dochodzę do wniosku, że prawdziwych mężczyzn jest jak na lekarstwo.

Tak.., żeby tu jeszcze dziadkowie byli, ale choć nie byli starzy to już nie żyją... A z facetami jak z facetami.., bywa róznie... ))))
01 grudnia 2017 19:32 / 2 osobom podoba się ten post
Wiem, że bywa w życiu różnie, ja też dwa lata temu pochowałam swojego tatę, mam siostrę i mamę, moi dziadkowie już dawno nie żyją, ale ja piszę że nawet jak jest trudno to zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji.
01 grudnia 2017 19:32 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Podobno co drugi głupi ma szczescie :terefere:

MeryKy. ja wiem, że Ci sie należy.., ale Niemcy nie zawsze takie ewidentne rzeczy wiedzą...