W domu 9

27 grudnia 2017 23:44 / 6 osobom podoba się ten post
kasia63

Zajrzałam dziś do Biedry za cytrynami tylko a tam dzikie tłumy,tak samo jak przed świętami...a tak wszędzie narzekają ,ze bida i kasy nie ma....Ale przy okazji usłyszałam przy kasie jak panie zachwalały takie dodatki do kawy w torebkach,smakowe,chyba z KAMISA.Następną razą kupię jedno na spróbowanie:)

Chyba to samo widziałam i kupowałam.Poszłam po cytryny,a w Biedronce tłum ludzi,wózki zapakowane.Co tym ludziom zabrakło?No przecież sylwester za pasem.
28 grudnia 2017 00:06 / 2 osobom podoba się ten post
Ludzie teraz leniwi,nie dają prezentów,tylko kasę.
A kasę trzeba wydać,najlepiej na drugi dzień po świętach
28 grudnia 2017 13:41 / 6 osobom podoba się ten post
teresadd

Chyba to samo widziałam i kupowałam.Poszłam po cytryny,a w Biedronce tłum ludzi,wózki zapakowane.Co tym ludziom zabrakło?No przecież sylwester za pasem.

Ano i fryzjery tyz pelne bom dzwonila sie zapisac. Swoja droga fryzjerstwo to teraz dobry fach. Nawet sa fryzjery dla kotow i psow,jak ide do weterynarza to nawet psu paznokcie obcinaja no jak to zobaczylam pierwszy raz to sie obsmialam,co za czasy. To tyz powod,ze coraz wiecej trza zarabiac,kiedys czlowiek paznokcie umalowal a teraz tipsy,manicure,pedicure i co tam jeszcze. No trza sie zbierac do domowej roboty,pozdrawiam urlopujacych i szykujemy sie do Sylwestra
28 grudnia 2017 13:47 / 4 osobom podoba się ten post
EwaR65

Ano i fryzjery tyz pelne bom dzwonila sie zapisac. Swoja droga fryzjerstwo to teraz dobry fach. Nawet sa fryzjery dla kotow i psow,jak ide do weterynarza to nawet psu paznokcie obcinaja no jak to zobaczylam pierwszy raz to sie obsmialam,co za czasy. To tyz powod,ze coraz wiecej trza zarabiac,kiedys czlowiek paznokcie umalowal a teraz tipsy,manicure,pedicure i co tam jeszcze. No trza sie zbierac do domowej roboty,pozdrawiam urlopujacych i szykujemy sie do Sylwestra :piekna:

Kto się szykuje, ten się szykuje .....  hehehe     wlasnie tak mysle w co by sie tu zaopatrzyć hmmm ....       jakiś pomysł petarda ? 
28 grudnia 2017 20:17 / 6 osobom podoba się ten post
EwaR65

Ano i fryzjery tyz pelne bom dzwonila sie zapisac. Swoja droga fryzjerstwo to teraz dobry fach. Nawet sa fryzjery dla kotow i psow,jak ide do weterynarza to nawet psu paznokcie obcinaja no jak to zobaczylam pierwszy raz to sie obsmialam,co za czasy. To tyz powod,ze coraz wiecej trza zarabiac,kiedys czlowiek paznokcie umalowal a teraz tipsy,manicure,pedicure i co tam jeszcze. No trza sie zbierac do domowej roboty,pozdrawiam urlopujacych i szykujemy sie do Sylwestra :piekna:

Pamiętam jak na początku lat 90-tych zobaczyłam w tv reklamę karmy dla psów i kotów ,tez się dziwiłam,że domowe zwierzęta trzeba specjalnie karmić. Jeśli chodzi o psi manicure to nic nowego,bo np. moja sucz miała systematycznie obcinane pazury,żeby prawidłowo stawiała łapy.
Świat idzie do przodu Ewuś,trzeba się nieżle nagimnastykować żeby w tyle nie zostać.
28 grudnia 2017 20:53 / 1 osobie podoba się ten post
Kama84

Kto się szykuje, ten się szykuje .....  hehehe  :smiech3:   wlasnie tak mysle w co by sie tu zaopatrzyć hmmm ....  :zaklopotanie:   :smiech2:  jakiś pomysł petarda ? :lol3:

To zależy od miejsca, w którym jesteś.
Już wiem, że będą goście, hmmm 80+, + jeden gość 49+.
Szampan musi być obowiązkowo. 
28 grudnia 2017 20:54 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Pamiętam jak na początku lat 90-tych zobaczyłam w tv reklamę karmy dla psów i kotów ,tez się dziwiłam,że domowe zwierzęta trzeba specjalnie karmić. Jeśli chodzi o psi manicure to nic nowego,bo np. moja sucz miała systematycznie obcinane pazury,żeby prawidłowo stawiała łapy.
Świat idzie do przodu Ewuś,trzeba się nieżle nagimnastykować żeby w tyle nie zostać.

Obydwa swoje psy (jamnik szorstkowłosy i kundel) prowadzałam do fryzjera... Kundla strzygłam dwa razy w roku i troche trwało nim wypracowaliśmy dla niego odpowiednią fryzurę... Strzyżenie z kąpielą , a po strzyzeniu zawsze mi franca wytarzała się w piachu ... Jak kundla strzygli to ja obleciałam swojego fryzjera i jeszcze musiałam czekać z pół godziny... Jamniora musiałam pilnować bo ostry był... , ale na początku tych nowości też się wszystkiemu dziwiłam
28 grudnia 2017 20:56 / 1 osobie podoba się ten post
Marta2

Ludzie teraz leniwi,nie dają prezentów,tylko kasę.
A kasę trzeba wydać,najlepiej na drugi dzień po świętach:-)

Marta, ale się obśmiałem. ))
28 grudnia 2017 21:16 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

To zależy od miejsca, w którym jesteś.
Już wiem, że będą goście, hmmm 80+, + jeden gość 49+.
Szampan musi być obowiązkowo. 

Gości nie będzie, ja i babcia 90+, nawet pytałam co robimy na Sylwestra // , odparła,że nic, zupełnie nic. Dzielnica domków jednorodzinnych, miasto , ale z dala od niego   
Zostaje ... własne towarzystwo.  Trzeba tylko się drapnąć do sklepu po jakiś pomysł  . Sok malinowy już mam.  O losie !!!  
28 grudnia 2017 21:21 / 3 osobom podoba się ten post
Ja odliczam dni do wyjazdu do de. Tym razem nowe miejsce ( berlin) , nowa pdp (z demencja, trochę się denerwuje).
28 grudnia 2017 21:22 / 1 osobie podoba się ten post
Kama84

Gości nie będzie, ja i babcia 90+, nawet pytałam co robimy na Sylwestra /:smiech3:/ , odparła,że nic, zupełnie nic. Dzielnica domków jednorodzinnych, miasto , ale z dala od niego :smiech2:  
Zostaje ... własne towarzystwo.  Trzeba tylko się drapnąć do sklepu po jakiś pomysł :-) . Sok malinowy już mam.  O losie !!!  :smiech3:

Kama, jak będziesz miała 90+, to też powiesz-nigdzie.
28 grudnia 2017 21:24 / 1 osobie podoba się ten post
pulpecja86

Ja odliczam dni do wyjazdu do de. Tym razem nowe miejsce ( berlin) , nowa pdp (z demencja, trochę się denerwuje).

Każdy się denerwuje, to niewiadoma - naturalne. 

28 grudnia 2017 21:26 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Kama, jak będziesz miała 90+, to też powiesz-nigdzie.

Raczej już nic nie powiem 
28 grudnia 2017 21:28 / 1 osobie podoba się ten post
pulpecja86

Ale ciesz się chociaż na ten Berlin. Chyba że to dalekie obrzeża  
29 grudnia 2017 09:16 / 1 osobie podoba się ten post
Kama84

Ale ciesz się chociaż na ten Berlin. Chyba że to dalekie obrzeża  :hihi:

Muszę sprawdzić, ponoć północny berlin. Obaczymy. Co będzie to będzie