Nie, ani trochę mnie nie ciągnie :)
Ale nie wykluczam, że kiedyś będę jeszcze musiała.

Nie, ani trochę mnie nie ciągnie :)
Ale nie wykluczam, że kiedyś będę jeszcze musiała.
Mnie po kilku miesiącach znowu wywiało :) Jakas felerna chyba jestem :-)
Tinósia Ty felerna nie jesteś. To ten wiatr co Cię wywiewa jakiś taki fuj fuj jest :lol2:
Ja to jestem tak niedobra, że na wiatr winy nie zgonię . Jaką mnie borze stworzyłeś taką, mnie masz :-)
No cóż, chyba kochasz Niemców, ze tak Cię tam ciągnie, a może to tylko ojro.:-)
Mnie po kilku miesiącach znowu wywiało :) Jakas felerna chyba jestem :-)
To nie byłam na bieżąco. Nie udało Ci się z pracą w Polsce, czy też jednak za mocno tęskniłaś za niemieckimi dziadkami :-)
Ja jeszcze przez rok na pewno do Niemiec nie wrócę, bo umowę mam co roku przedłużaną.
Dostałam propozycję pracy w Szwajcarii, ale dziadki faktycznie Niemcy i mieszkają w CH od ponad 40 stu lat.
No i się zaaklimatyzowałam i jestem zadowolona :)
No to super. Do Szwajcarii wybieram się w sierpniu na chodzenie po górach :)
A w jakie okolice?
Większe miasto to Interlaken, ale kwaterę zamierzamy wynająć w wiosce Grindelwald, która jest przecudownie położona i jest lepszą bazą wypadową w góry.
A Ty gdzie stacjonujesz?
Stacjonuję w dolinie kilka km od Bern- do Interlaken mam stąd około 40 km. Jak jeżdziłam do dziadka do Bern do Inselspital, to z restauracji tarasowej były dobrze widoczne Alpy i Wielka Trójca, czyli czterotysięczniki Eiger , Mönch i Jungfrau.
Ale fajnie masz z tą okolicą!
Właśnie na Jungfraujoch mam zamiar wjechać, pod północną ścianę Eigeru dojść i jeszcze kilka miłych trasek zrobić.
A powiedz jak z językiem? Nigdy nie miałam okazji ze Szwajcarem rozmawiać, a wiem że szwajcarski jednak się różni od niemieckiego. Można się bez problemu dogadać, czy ciężko to idzie? Mam przynajmniej nadzieję, że jak będę mówiła to mnie zrozumieją, bo w końcu Hochdeutsch mają w szkole i w mediach. A oni niech tak mówią, żebym też ich zrozumiała :)
Ja to jestem tak niedobra, że na wiatr winy nie zgonię . Jaką mnie borze stworzyłeś taką, mnie masz :-)