Zupa ogórkowa- idealna - włożyłam w nią swoje serce :gotuje::angel2:. Na drugie już bez serca : recykling, czyli wczorajsze warzywa z makaronem w dzisiejszym sosie beszamelowym:upup:
Zupa ogórkowa- idealna - włożyłam w nią swoje serce :gotuje::angel2:. Na drugie już bez serca : recykling, czyli wczorajsze warzywa z makaronem w dzisiejszym sosie beszamelowym:upup:
Zdarzało mi się jadać obiad o tej porze pracując w tropikach ale czy u Ciebie taki rytm dobowy występuje, by podawać obiad po 21-szej ?
Jak gotuję, podaję, czy jem obiad, to nie mam czasu pisać . Jak mam czas pisać, to nie będe pisała ciągle " musztarda po obiedzie " , tylko chwalę się tym co było :yo:. A ta ogórkowa , to poezja :modlmy sie:
Pytanko mam o królika-która z Was robiła własnoręcznie.Bo w necie to wiadomo ,przepisów od licha a ja bym chciała przepis sprawdzony.Mam królika,marchewke cebulę, pieczarki i śmietanę.Aaaa i przyprawę do królika jeszcze kupiłam:)
Jeśli królik jeszcze żyje, to możesz mu tę marchewkę podać. Na pewno się ucieszy. Co do cebuli, to jak najbardziej do pieczarek pasuje ale śmietanę dodaj na koniec, bo się może zwarzyć. A co jeszcze można własnoręcznie z królikiem robić, to juz kwestia wyobraźni albo bardziej uczenie - kreatywności. :)
To może watro byłoby utworzyć nowy topik pod tytułem : "co dzisiaj ugotowałam na obiad i dlaczego wszyscy jeszcze żyją" ?
Pytanko mam o królika-która z Was robiła własnoręcznie.Bo w necie to wiadomo ,przepisów od licha a ja bym chciała przepis sprawdzony.Mam królika,marchewke cebulę, pieczarki i śmietanę.Aaaa i przyprawę do królika jeszcze kupiłam:)
Królik już w kawałkach ,bez łebka-tak dostałąm.W przyprawie są:sól,czosnek,cząber,bazylia,oregano ,papryka,cukier,natka pietruszki marchew ,pomidory,chili.Tymianku nie ma ,ale mam suszony .Winka nie mam żadnego:(Gdzieś doczytałam,ze w maślance warto pomoczyć,też nie mam ,w mleku nie może być?