Oliwier, ratunku, tu wysmiewaja!
A regulamin jest dla wszystkich.
Oliwier, ratunku, tu wysmiewaja!
A regulamin jest dla wszystkich.
Pogięło Cię czy jak? :-)
Czytaj ze zrozumieniem. Harmonogram to nie życie, czasem trzeba godziny przesuwać, jesteś w pracy z chorym i starym człowiekiem.
Chyba Ty nie rozumiesz co to za choroba i jak ważna jest regularnosc posilkow, mierzenie poziomu cukru i podawanie insuliny. Tu się nie da poprzesuwać godzin bo można choremu wyrządzić krzywdę.
To schowaj te słodycze i nie będzie podjadać.Nie napisałam tego złośliwie.Czasem musimy być krok przed naszymi podopiecznymi i myśleć za Nich.:-)
A moglbys z kulturą do koleżanki napisać?
Hawana ,przynajmniej postaraj się być obiektywna-gdzie w tym poście wyśmiewanie widzisz?Nie widzę ,a przeczytałam go kilka razy dla porządku.
Chyba Ty nie rozumiesz co to za choroba i jak ważna jest regularnosc posilkow, mierzenie poziomu cukru i podawanie insuliny. Tu się nie da poprzesuwać godzin bo można choremu wyrządzić krzywdę.
A moglbys z kulturą do koleżanki napisać?
Może Wy mi podpowiecie jak wyciągnąć babcie z lozka żeby zjadła śniadanie ? Przesuwa mi sie cały harmonogram dnia bo nie zmierze jej cukru 1,5 godz po jedzeniu. Dziś obiad zamiast o 12.00 będzie o 13.00-13.30. Moja pauza przez to jest skrócona. Utrapienie mam z tą babcią.
Dziekuje szlachetny rycerzu, ale swoje sprawy zalatwiam sama.
Cytuje kolege:"Milego dnia kulturalna kobieto jeszcze nie podstarzala. Usmiech".
Moze powinnam napisac:"Milego dnia kulturalny mezczyzno jeszcze niepodstarzaly. Usmiech" ?
Czy wtedy jednak nie zarzucilby, ze czepiam sie bledow ortograficznych?
Moja odpowiedź była na zaczepkę: " No i co panie przesmrodnie przemądrzały powiesz ?" Chyba jednak moja odpowiedź była bardziej kulturalna tak sądzę.
Ale tu chodzi tylko o zachowanie kultury.
Jeśli ktoś od innych się jej domaga, sam powinien ją okazywać także.