Na wyjeździe 40

25 stycznia 2018 19:14 / 4 osobom podoba się ten post
hawana

Oliwier, ratunku, tu wysmiewaja!
A regulamin jest dla wszystkich.

Hawana ,przynajmniej postaraj się być obiektywna-gdzie w tym poście wyśmiewanie widzisz?Nie widzę ,a przeczytałam go kilka razy dla porządku.
25 stycznia 2018 19:47 / 5 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Pogięło Cię czy jak? :-)

A moglbys z kulturą do koleżanki napisać?
25 stycznia 2018 19:47 / 5 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Czytaj ze zrozumieniem. Harmonogram to nie życie, czasem trzeba godziny przesuwać, jesteś w pracy z chorym i starym człowiekiem.

Chyba Ty nie rozumiesz co to za choroba i jak ważna jest  regularnosc posilkow, mierzenie poziomu cukru i podawanie insuliny. Tu się nie da poprzesuwać godzin bo można choremu wyrządzić krzywdę. 
25 stycznia 2018 20:11 / 6 osobom podoba się ten post
Glowa mnie dziś cały dzień bolala. Chyba przez tę pogodę. Rano nie mam kopa bo kawa bezkofeinowa tu jest. Muszę zakupić normalną.
25 stycznia 2018 20:17 / 6 osobom podoba się ten post
ewa59

Chyba Ty nie rozumiesz co to za choroba i jak ważna jest  regularnosc posilkow, mierzenie poziomu cukru i podawanie insuliny. Tu się nie da poprzesuwać godzin bo można choremu wyrządzić krzywdę. 

Bylam na zastepstwie u pana z potezna cukrzyca, 400- 600, caly dzien dieta porzadna, godziny co do minuty, a w nocy hulaj dusza. Wino, slodycze, papierosy. Zycie lekarz tylko sie usmiechal.
25 stycznia 2018 20:23 / 6 osobom podoba się ten post
Helena2311

To schowaj te słodycze i nie będzie podjadać.Nie napisałam tego złośliwie.Czasem musimy być krok przed naszymi podopiecznymi i myśleć za Nich.:-)

Dziś córka zabrała całą paczkę ciastek.   babcia ukryła za telewizorem 
25 stycznia 2018 20:40 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Ty mnie chcesz uczyć kultury? Daj na luz. 
25 stycznia 2018 21:10 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Hawana ,przynajmniej postaraj się być obiektywna-gdzie w tym poście wyśmiewanie widzisz?Nie widzę ,a przeczytałam go kilka razy dla porządku.

Cytuje kolege:"Milego dnia kulturalna kobieto jeszcze nie podstarzala. Usmiech".
Moze powinnam napisac:"Milego dnia kulturalny mezczyzno jeszcze niepodstarzaly. Usmiech" ?
Czy wtedy jednak nie zarzucilby, ze czepiam sie bledow ortograficznych?
25 stycznia 2018 21:14 / 2 osobom podoba się ten post
ewa59

Dokladnie, pare razy sie uda , tak jak z lamaniem przepisow o ruchu drogowym, a potem bum.
25 stycznia 2018 21:17
Knorr

Dziekuje szlachetny rycerzu, ale swoje sprawy zalatwiam sama.
25 stycznia 2018 21:23 / 7 osobom podoba się ten post
ewa59

Może Wy mi podpowiecie jak wyciągnąć babcie z lozka żeby zjadła śniadanie ? Przesuwa mi sie cały harmonogram dnia bo nie zmierze jej cukru 1,5 godz po jedzeniu. Dziś obiad zamiast o 12.00 będzie o 13.00-13.30. Moja pauza przez to jest skrócona. Utrapienie mam z tą babcią.

Bardzo proszę.
Moja Pdp jeśli leży w łóżku i nie chce wstać, to wówczas siadam na taborecie obok łóżka Pdp, najpierw ją zagaduje o pogodzie, czytam nagłówek w gazecie. Po czym odkładam gazetkę i zaczynam wymachiwać rękami, licząc do 4. Czyli zaczynam z uśmiechem gimnastykę. 
Moja Pdp to była sportsmenka, uwielbia się gimnastykować. 
Natychmiast, odrzuca kołdrę, liczy do dwóch i już siedzi na łóżku wymachując rękami. 
Gimnastykę muszę urozmaicać, bo szybko się nudzi, ale jedno ćwiczenie bardzo lubi, i od tego zawsze zaczyna dzień. Trwa to może ze 3 minuty. Ale wynalazłem bardzo skuteczny sposób na pobudkę. 
Albo drugi sposób, informuję uprzejmie ale stanowczo, że dobrze, jeszcze 10 minut niech poleży. Za 10 minut wstaje i pójdziemy umyć zęby itd. 
Albo krzyczę z kuchni, że jajka na nią czekają, czy świeże bułeczki, ach jakie pachnące. 
Patrzę, a Pdp już w drzwiach stoi. 

25 stycznia 2018 21:26 / 6 osobom podoba się ten post
hawana

Dziekuje szlachetny rycerzu, ale swoje sprawy zalatwiam sama.

Ale tu chodzi tylko o zachowanie kultury. 
Jeśli ktoś od innych się jej domaga, sam powinien ją okazywać także. 
25 stycznia 2018 21:30
hawana

Cytuje kolege:"Milego dnia kulturalna kobieto jeszcze nie podstarzala. Usmiech".
Moze powinnam napisac:"Milego dnia kulturalny mezczyzno jeszcze niepodstarzaly. Usmiech" ?
Czy wtedy jednak nie zarzucilby, ze czepiam sie bledow ortograficznych?

Moja odpowiedź była na zaczepkę: " No i co panie przesmrodnie przemądrzały powiesz ?"  Chyba jednak moja odpowiedź była bardziej kulturalna tak sądzę.
25 stycznia 2018 21:37 / 5 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Moja odpowiedź była na zaczepkę: " No i co panie przesmrodnie przemądrzały powiesz ?"  Chyba jednak moja odpowiedź była bardziej kulturalna tak sądzę.

Twoja odpowiedz dowodzi, ze na zartach nie znasz sie zupelnie. Nie odgrywamy sie, bo moze to wcale nie sa zaczepki. Zartujemy, wiec tez zartuj.
Trzeba bylo pojechac przemadrzalym tekstem a nie "tykac " wieku kobiety. 
25 stycznia 2018 21:38 / 6 osobom podoba się ten post
Knorr

Ale tu chodzi tylko o zachowanie kultury. 
Jeśli ktoś od innych się jej domaga, sam powinien ją okazywać także. 

Dokladnie. Pisalam o tym rowniez przy Darko. On uczyl kultury nazywajac uczestnikow forum chamstwem.