Na wyjeździe 40

26 stycznia 2018 12:27 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Hawanko,nie chce mi się piany bezpotrzebnie bić.Mam ja własną teorię nt .żartów i żartów....i na tym poprzestanę:)

Tak, czasem jedno slowo za duzo i niepotrzebna chryja.
26 stycznia 2018 12:27 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

Chwale Ewe zasluzenie, bo dobrze postepuje:-) I nie miziaj mnie, bo warkne:oczko:

Czy Ty mnie przypadkiem nie nekasz ?No ...uważaj jeśli tak !u
26 stycznia 2018 12:30 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Czy Ty mnie przypadkiem nie nekasz ?No ...uważaj jeśli tak !:smiech3:u

Nekam Knorra, bo on nie skarzy.  A jak Ty polecisz z donosem to przestane sie z Toba kolegowac.
26 stycznia 2018 12:37 / 2 osobom podoba się ten post
hawana

Nekam Knorra, bo on nie skarzy.  A jak Ty polecisz z donosem to przestane sie z Toba kolegowac.

Wzięło mi i wcięło posta ...z tel.piszę ...No dobra już ..nie naskarzy ..janiolkiem przypieczetowalam .
26 stycznia 2018 12:38 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Czy Ty mnie przypadkiem nie nekasz ?No ...uważaj jeśli tak !:smiech3:u

Przypomnialo mi sie, ze kiedys Cie molestowalam. Jak tego starego kotleta wygrzebiesz, to zle ze mna bedzie. Jeszcze mnie wykopia stad. Daruj Basiu, juz bede grzeczna
26 stycznia 2018 12:40 / 2 osobom podoba się ten post
hawana

Przypomnialo mi sie, ze kiedys Cie molestowalam. Jak tego starego kotleta wygrzebiesz, to zle ze mna bedzie. Jeszcze mnie wykopia stad. Daruj Basiu, juz bede grzeczna:modlitwa:

Ja na kreta nie nadaję się ..leń śmierdzący jestem ...spokojna Twoja rozczochrana 
26 stycznia 2018 12:44 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ja na kreta nie nadaję się ..leń śmierdzący jestem ...spokojna Twoja rozczochrana :smiech3:

Biedny krecik, okryty bardzo zla slawa, a to takie mile zwierzatko. Szczegolnie to futerko aksamitne ma super
26 stycznia 2018 15:00 / 13 osobom podoba się ten post
Uff ...ależ to był gorący początek mojej pracy . Wszystkie terminy zrealizowane i nawet się trzy ,miłe panie w drzwiach nie " strzasły" ,ale śniadanko lekko pielęgniarka Pdp zakłóciła.....ale od początku. A więc : jestem na nowym miejscu i wszystko jest dla mnie nowe,mimo tego,że parę lat w tej branży.Po pierwsze primo jestem w mieście Neuss ( kto jest odzywać się proszę ) , po drugie primo mam do dyspozycji osobistej całkiem wypaśne ,położone na drugim piętrze " studio" czyli taki całkiem duży apartment składający się z wielkiego salonu z aneksem kuchennym i " wyspą" , osobnej sypialni ( też spora) i łazienki cudacznie zrobionej. Otóż klop stoi na swoistym postumencie,ale w sumie to "tronowi " się należy,a do wanny,która usytuowana jest trochę wyżej prowadzą trzy schody.... także ,teges zaleca się korzystanie z tego luksusu osobom trzeźwym i raczej do pewnego wieku ( spokojnie daję radę i bez podśmiechujek proszę ).
Po trzecie primo Pdp to diabetyk ,też mój pierwszy raz z tą chorobą. Oprócz Pdp są dwa psy ,dość leciwe , które mam w obowiązku raz dziennie wyprowadzić i dać z rana jeść . Obecnie ich nie ma ,bo ich pan czyli synuś Pdp wyjechał na długi weekend do Polski ( notabene z opiekunką,którą zmieniłam ) i żeby nie robić mi kłopotu, wywiózł je też na weekend w bliżej nieznane mi miejsce.Wrócą wszyscy w poniedziałek wieczorem, oprócz rzeczonej opiekunki, ona to nie wiem kiedy wróci,ale ja jestem tu do 26 ,bez względu na jej powrót....a tak na marginesie,syn z nią mieszka pode mną,a babcia pod nimi....także wszystko dla mnie to nowum...ta opiekunka ,to jako zmienniczka ,powiedzmy,że spoko ... układ " rodzinny" mnie nie interesuje..
To tyle z moich pierwszych " doniesień"...."a jeszcze to ,że tu jest trochę więcej roboty niż miałam ostatnio, choćby z tego powodu, że Pdp waży 130 kg i jest co ogarniać przy porannej toalecie.Pdp o 19 w łóżku, żadnego nocnego wstawania, żadnego transferu,ale drżę, gdyby się nie daj Boże gdzie omsknęła,bo zasuwa z rolatorem.....no to wtedy tylko straż pożarna.... tfu,tfu,tfu..
26 stycznia 2018 15:10 / 6 osobom podoba się ten post
Alasko....nie cytuję bo za długo...... ale z Ciebie światowa kobieta w takich apartamentach i w dodatku w mieście......nie musisz palić w piecu i widzisz czlowieki......nie to co na wsi
26 stycznia 2018 15:16 / 8 osobom podoba się ten post
ewa59

Alasko....nie cytuję bo za długo...... ale z Ciebie światowa kobieta w takich apartamentach i w dodatku w mieście......nie musisz palić w piecu i widzisz czlowieki......nie to co na wsi :aniolki:

No " debiutantka " ze mnie prima sort....fakt,ten mój bawarski pokój w porównaniu z tymi " włościami", w których się teraz zamelinowałam ,to jawi się jako czworakowa izba. ...a reszta ,jak zwykle wyjdzie w praniu.
26 stycznia 2018 15:17 / 4 osobom podoba się ten post
ewa59

Alasko....nie cytuję bo za długo...... ale z Ciebie światowa kobieta w takich apartamentach i w dodatku w mieście......nie musisz palić w piecu i widzisz czlowieki......nie to co na wsi :aniolki:

Co prawda, to prawda:)
Alasko, powodzenia na nowej drodze opiekunkowej(tak razem napisalam z oszczednosci papioru)
26 stycznia 2018 15:21 / 3 osobom podoba się ten post
Alaska

No " debiutantka " ze mnie prima sort.:smiech3:...fakt,ten mój bawarski pokój w porównaniu z tymi " włościami", w których się teraz zamelinowałam ,to jawi się jako czworakowa izba.:hihi: ...a reszta ,jak zwykle wyjdzie w praniu.:uśmiech ona2:

Ja tez Ci życzę powodzenia. I nie dziekuj żeby nie zapeszyc 
26 stycznia 2018 15:22 / 8 osobom podoba się ten post
Taką wannę ze schodkami ma moja szwagierka i to w bloku całkiem nowym, bo ok.20-letnim.Średnio to wygodne,zwłaszcza przy wychodzeniu z w/w wanny.Trzeba uważać co by sie mokrymi stópkami z tych schodeczków nie spierd.....Musi architekt projektował dla "ukochanej" teściowej,he he
26 stycznia 2018 18:25 / 3 osobom podoba się ten post
Alaska

No " debiutantka " ze mnie prima sort.:smiech3:...fakt,ten mój bawarski pokój w porównaniu z tymi " włościami", w których się teraz zamelinowałam ,to jawi się jako czworakowa izba.:hihi: ...a reszta ,jak zwykle wyjdzie w praniu.:uśmiech ona2:

Gdyby jednak ta pani sie probowala "omsknac" , to uciekaj.
26 stycznia 2018 19:40 / 4 osobom podoba się ten post
hawana

Gdyby jednak ta pani sie probowala "omsknac" , to uciekaj.

...ale wiesz,ja już starsza pani i refleks nie ten.