Perły rzucone przed damy

13 lipca 2018 14:03
Helena2311

Żartowałam...a może nie żartowałam...:-)

Żart nie żart... Zastanawiałam się, ile wziąć egzemplarzy. Mogłam do 150 z pierwszego druku. Ale stwierdziłam, że nie dość, że nie zarobię, to wysyłki z Niemiec sporo by kosztowały. Także ograniczyłam się do najbliższych osób. Jakbym była w Polsce pierwszy druk sama bym rozprowadzała. A że póki co pracuję, nie mam czasu i możliwosci, by się bawić w rozsyłanie książek. Szkoda, bo coś by się działo i ciekawa jestem ile sama bym sprzedała. Ale nie stać mnie finansowo i czasowo na testy. Niech się inni tym zajmą. Ja trochę robię szumu tu i ówdzie i to cały mój wkład.
13 lipca 2018 15:41 / 1 osobie podoba się ten post
gruba

Intrygująca okładka, skąd pomysł?
13 lipca 2018 16:42
Magdalenka

Intrygująca okładka, skąd pomysł? :-)

Dzięki. Z głowy. Perły są, damy są. Antyczne meble są... Ramkę tak chciałam, bo nie podobały mi się okładki na całą stronę. Chciałam obraz zamknąć w ramce i mieć dużo złotego, a graficzka rąbła taką złotą ramę 
13 lipca 2018 18:14 / 1 osobie podoba się ten post
gruba

Ona wejdzie w sierpniu. Wrzucę wtedy tutaj linka, gdzie będzie dostępna. Z tego co pamietam w wielu sklepach internetowych. Normalna cena 39.90 ale wydawnictwo mnie zapewniało, że księgarnie na nowości dają zniżki i powinna iść na początku za jakieś 25 - 27 zł. Ale to czas pokaże. 

W sierpniu będę w domu.
13 lipca 2018 18:51 / 2 osobom podoba się ten post
Hmmm jaam jeszcze daleką drogę przed sobą. Może jak zmienię zlecenie, wróci do mnie optymizm. Albo jak rzucicie się na moją książkę. Wtedy to napewno
14 lipca 2018 12:09
Marhall

Nie koniecznie grazyna jak podchodzę z uśmiechem ale moja pdop tego nie docenia gdy przyjechałam to mi mówiła ze wszystkie opiekunki są złe jedna nie gotowała druga nie sprzątają 3 źle jedzil a samochodem czwata za dużo wydawała pieniędzy piąta nic nie rozumiała ja jestem 6 wszytko robie dobrze a tak gada na mnie ze nic nie rozumie ze nic nie kupuje i nie pomaga uśmiech to poproste wredna kobieta jest

Dyskusja przeniesiona do tematu, https://www.opiekunki24.pl/forum/temat/3200/dyskusje-o-artykulach/perly-rzucone-przed-damy/page/28

To już chyba kwestia nastawienia do zycia i do tego, że jest się mało empatyczną osobą i do tego chce się żeby opiekunka robiła jak podopieczna uważa. To słabe bardzo. Nie ma ludzi idealnych, a nancia powinna docenić, że ktoś się stara pomaga jej, a nie tylko to zrobiłaś źle i tamto. Człowieka takie traktowaniae no nie oszukujmy się z niższością denerwuje  i upokarza
14 lipca 2018 12:54 / 2 osobom podoba się ten post
Marhall

Nie koniecznie grazyna jak podchodzę z uśmiechem ale moja pdop tego nie docenia gdy przyjechałam to mi mówiła ze wszystkie opiekunki są złe jedna nie gotowała druga nie sprzątają 3 źle jedzil a samochodem czwata za dużo wydawała pieniędzy piąta nic nie rozumiała ja jestem 6 wszytko robie dobrze a tak gada na mnie ze nic nie rozumie ze nic nie kupuje i nie pomaga uśmiech to poproste wredna kobieta jest

Dyskusja przeniesiona do tematu, https://www.opiekunki24.pl/forum/temat/3200/dyskusje-o-artykulach/perly-rzucone-przed-damy/page/28

Dokładnie. Moim zdaniem u tych ludzi z demencją wychodzi jacy byli całe życie. Nie potrafią się już kamuflować, udawać, stwarzać pozorów. To nie jest možliwe, że ktoś był całe życie dobrym człowiekiem a nagle staje się jedzą. Usmiech tu nic nie pomoże. Wiem, jak miały zmienniczki, które głaskały babcie po brzuszku i cieszyły się od ucha do ucha, by wprawić panią w dobry nastrój. Wykorzystała to, wykorzystała je, a na koniec zniszczyła. To się zawsze powtarza. 
14 lipca 2018 15:29
Jest to możliwe, że choroba zrobi z dobrego człowieka potwora . Zwłaszcza ta na A . I nie tylko potwora, potrafi z mądrego człowieka uczynić analfabetę . 
14 lipca 2018 15:37
gruba

Dokładnie. Moim zdaniem u tych ludzi z demencją wychodzi jacy byli całe życie. Nie potrafią się już kamuflować, udawać, stwarzać pozorów. To nie jest možliwe, że ktoś był całe życie dobrym człowiekiem a nagle staje się jedzą. Usmiech tu nic nie pomoże. Wiem, jak miały zmienniczki, które głaskały babcie po brzuszku i cieszyły się od ucha do ucha, by wprawić panią w dobry nastrój. Wykorzystała to, wykorzystała je, a na koniec zniszczyła. To się zawsze powtarza. 

Gruba czy ty kiedyś nie byłaś u profesorów niemieckich co nie pozwoli Ci oglądać telewizji 
14 lipca 2018 15:59
Marhall

Gruba czy ty kiedyś nie byłaś u profesorów niemieckich co nie pozwoli Ci oglądać telewizji 

Myślę, że tam była  telewizji nie oglądała i dlatego zaczęła pisać książkę. Zawsze twierdzę, że TV to nic wartościowego .
14 lipca 2018 16:22
Mleczko weź. ....ja się pytam poważnie bo kiedyś poznałem w buzię kobitke i skojarzyło mi się z gruba
14 lipca 2018 16:49 / 1 osobie podoba się ten post
gruba

Gruba , tylko alkoholicy i dzieci nie potrafią się kamuflować. Demencja to choroba zmieniająca osobowość a nie wynik naszego życia . Frustracja ,zgorzknienie to proszę , na to pracujemy całe życie , ale podejrzewanie Ale o wyrachowana złośliwość! Co Ty w książce piszesz?
14 lipca 2018 18:50 / 2 osobom podoba się ten post
A moim zdaniem uwydatnie wady a nie zmienia charaktery.
14 lipca 2018 19:23 / 1 osobie podoba się ten post
gruba

A moim zdaniem uwydatnie wady a nie zmienia charaktery.

Dokładnie jak ktoś jest pokorny u ugodomy całe życie to taki zostaje ale jak ktoś jest wredny tylko rozum go chamuje to na starość puszczająć mu zwieracze pokazuje swoją osobowosc
14 lipca 2018 21:19 / 1 osobie podoba się ten post
Marhall

Dokładnie jak ktoś jest pokorny u ugodomy całe życie to taki zostaje ale jak ktoś jest wredny tylko rozum go chamuje to na starość puszczająć mu zwieracze pokazuje swoją osobowosc

Wcale to nie jest prawdą . Znam z doświadczenia i z całą stanowczością stwierdzam, że choroba czyni z człowiekiem co chce . Nic tu nie ma do rzeczy charakter . Wynika z tego, że prawie wszyscy nasi podopieczni byli złymi ludżmi ?