Właściwie dlaczego agencje podają w opisie stanu występujące u pdp jednostki chorobowe? Skoro my to tylko pomoce domowe? Książkę kuchni niemieckiej powinni załączać , poradniki typu Jak sprzątać
Właściwie dlaczego agencje podają w opisie stanu występujące u pdp jednostki chorobowe? Skoro my to tylko pomoce domowe? Książkę kuchni niemieckiej powinni załączać , poradniki typu Jak sprzątać
Dokładnie tak naprawdę to my jestesmy hausfilfe a nie psycholog który musi umieć postępować z chorym człowiekiem
jesli odważymy sie jechać to znaczy, że czujemy się na siłach podjąc to wezwanie . Zakres obowiązków jest w umowie i czy my nazywamy sie pomoce domowe czy inaczej, to nie ma nic do rzeczy . Trzeba ściśle wypełniac obowiązki . Nawet fachowcy często nie wiedzą jak zaradzić w konkretnych przypadkach .A często i sam chory nie przyjmuje pomocy /
Nie jesteśmy też stadem bezmyslnych owiec. Też rusz trochę głową, to nie boli . Masz wyjatkowy dar poniżania wszystkich .
(usunięte)
Czasami warto być, bądź mieć opiekuna medycznego. Wiedza jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
(usunięte)
(usunięte)
Książkę to napisz sobie sama :-) . Można ? , można .
piszemy o asertywności , empatii , zrozumieniu itd, itp . Każdy jest inny zarówno my jak i nasi podopieczni i każdy to inaczej rozumie albo w ogóle nie rozumie . Mnie wystarczy obserwacja i dyplomacja abym miała komfort pracy a podopieczny był zadowolony .
(usunięte)
Książkę to napisz sobie sama :-) . Można ? , można .
(usunięte)
(usunięte)
Dlatego dał własnego komfortu/ bezpieczeństwa warto trochę wiedzy zaznajomić sobie , cewnika to racapzej opiekunki / pomoce domowe nie zmienienia, worek tak.
Takie postępowanie wynika często z niewiedzy. A firmy, kto ponosi odpowiedzialność w razie W?
Ja miałam pdp z sonda w promocji :-) , nikt nie wiedział , że pdp ma sondę założona, po 12 miesiącach opieki nad nim, czy wolno mi obsługiwać sondę nie umiano mi też odpowiedzieć?
(usunięte)
cyt : Ciekawsze dla mnie jest, dlaczego opiekunki podejmują się takich zleceń i na miejscu wykonują czynnosci ...... " odpowiedż jest prosta : bo 1 / nie mają wyjścia i musza wziąść to zlecenie ------- 2 / typowe dla Polaków mniemanie : co to dla mnie , poradzę sobie bo Polka jest najlepsza ------- 3/ niewiedza w zakresie czynności dozwolonych dla Haushalthilfe -- 4 niestety tez typowe - nieumiejętność lub starch przed powiedzeniem nie będe tego wykonywać bo nie umiem i nie nalezy to doczynności dla mnie dozwolonych . Jest jeszcze kilka innych przyczyn ale te wymienione uważam za najczęstsze
cyt : Ciekawsze dla mnie jest, dlaczego opiekunki podejmują się takich zleceń i na miejscu wykonują czynnosci " no tutaj odpowiedź jest tylko jedna : Geld, Geld Geld, Geld Geld, Geld Geld, Geld Geld, Geld .........
No ale jak gruba proponuje można też metodą prób i błędów :-) i to opiekunka pisze . Powtórzę dorotee za Tobą. Co ona w tej książce pisze .:palka: