Acha... ja mam smarkaty wygląd to tyle. Ale jestem dość stara, a nawet stara dusza. Tak mi jeden mądry człowiek powiedzioł :-)

Acha... ja mam smarkaty wygląd to tyle. Ale jestem dość stara, a nawet stara dusza. Tak mi jeden mądry człowiek powiedzioł :-)
A ja wiem, że Ty wiedziałaś, tylko chciałaś mieć pewność a tu Zonk :-)
Bo pewności nie ma. Ryzyk fizyk :-)
Trudno mi się wypowiedzieć w temacie bo nie wiem na 100% czy tu na forum jest jakaś osoba zarejestrowana z którą się zmieniałam, wątpię, chyba że podczytuje .No przecież jeśli widzisz dziewczynę pierwszy raz to nie pytasz o takie sprawy jak Forum :hihi: Co innego jest jeśli tu dogadują się osoby i zaczynają się zmieniać na jednej szteli ale ja tak nie miałam,wszystko przede mną:-)
Wiem ile masz żartuje tylko bo zgapilam ostatnio ale i tak jestem doroślejsza:-)
Selen ma dobre działanie, ale nie doraźne. Tak, że jak teraz zaczniesz brać to Ci pomoże przy następnym przeziębieniu :-)
Tymianek ma działanie wykrztuśne- to jak Ci tam co zalega to wyrzucisz z siebie :-)
Natentychmiast, aby przeziębienie zatrzymać to wapno z wit C. Ma działanie uszczelniające naczynia krwionośne i jak już ten wirus się zalęgł , to się tak łatwo nie rozprzestrzeni. Przy wirusowym bólu gardła paracetamol najlepiej.Jak bardzo , bardzo boli- Tantum Verde w sprayu.
Dzięki, dr Tina. :-) Nie wiedziałam o co z tym selenem chodzi. Tymianek to jedna z moich ulubionych przypraw, dodaję prawie do wszystkiego, z czym według mnie będzie smakowało. Witaminę C łykam, wapno zaraz dobiorę. Na szczęście mocno nie boli, postaram się nie dopuścić do rozwoju choroby. Nie lubię połykać żadnych tabletek. Wolę pić wapno czy witaminy w formie musujących, rozpuszczalnych tabletek. Wystarczy, czy łykać tabletki ?
Idę teraz po ogórki kiszone, dobrze że sklep mam w odległości 50m . Przy okazji spacerek mały zaliczę.
Nie wiadomo :-) który raz zyję to nie wiem :lol3:
W tym wypadku musujące lepsze i to te nasze rodzimej produkcji z japteki :-) Lepiej się wchłaniają. Ale jak teraz masz w domu tylko tabletki, to łyknij.
A mnie nurofen:-)Tantum Verde do gardła spray nie pod pachy:smiech3:
Wiem ile masz żartuje tylko bo zgapilam ostatnio ale i tak jestem doroślejsza:-)
Dzięki, mam te i tamte :-). Ale piję te rozpuszczalne. Uciekam stąd na krótko, bo sklepik zamkną mi zaraz
Doroślejsza czy starsza ?
NLPZ tów się przy infekcjach wirusowych się nie zaleca, ale ibuprofen ujdzie- jest lżejszego kalibru.
Dobrze jest stosować rano i wieczorem środki przeciwbólowe, aby utrzymac stały poziom leku w organizmie, niezaleznie od tego jak mocno boli- wtedy dawka nie musi byc duża, bo doraźnie to czasem trzeba sobie więcej zaaplikować, aby silny ból zwalczyć.
Pod pachy Tantum Verde, to jak się ktoś zakupów nadźwiga :-)
Czepiasz się:-)
Też nie wiem.... przebłyski mam ...:-)