Literatura piękna i mniej piękna

14 grudnia 2015 21:52 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Czytałam specyfikację telefonu i tam stało, że 4GB powinien mieć. No ale może to zalezy od modelu.
Musisz przeliczyć, czy bardziej opłaca się kupić kartę, czy odtwarzacz mp3. Nie orientuję się w cenach odtwarzaczy, ale karty nie są za bardzo drogie. 
Jak możesz przez tą audiotekę jakiegokolwiek utworu posłuchać, to znaczy, że książę też będziesz mogła słuchać. 

Trzeba się zalogować w tej Audiotece-nie mam netu na tym telefonie  dostępnego  i nie wiem, jak to zrobić,w domu się tym zajmę:)Jak dla mnie za dużo nowinek technicznych:)hi hiJeszcze co napaprzę :)Ale dzięki wielkie za wszystkie info:)Ociupineczkę jestem oświecona:)hi hi
14 grudnia 2015 21:53 / 1 osobie podoba się ten post
Audiobooki Mroza ściągałam przez tą stronę - dużo fajnych audiobooków się tam pojawia. Trzeba się zarejestrować.
http://www.exsite.pl/
14 grudnia 2015 22:23 / 7 osobom podoba się ten post
Benita

Jestem w Polsce, więc przeglądam w chomiku - chyba nie ma. Poszukam gdzie indziej.

Tanie jak barszcz książki kupuję na allegro - czasem trafiają się perełki jak np. ":Tułacze dzieci " Weroniki Hort (Hanki Ordonówny) praktycznie niedostępne w mojej księgarni .... albo np. "Nie dla mięczaków " M.Szwai za całe 2 złote ....
15 grudnia 2015 07:48
tyciek

Tanie jak barszcz książki kupuję na allegro - czasem trafiają się perełki jak np. ":Tułacze dzieci " Weroniki Hort (Hanki Ordonówny) praktycznie niedostępne w mojej księgarni .... albo np. "Nie dla mięczaków " M.Szwai za całe 2 złote ....

Jeszcze nigdy w życiu nie kupiłam nic na Allegro, chociaż w internecie kupuję . Allegro, Grosik - tego jeszcze nie rozkminiłam. 
13 stycznia 2016 21:16
Czy ma ktoś może:
"Wszystko za Everest" Jon Krakauer
"Wspinaczka" Anatolij Bukriejew
Najlepiej w mobi, ale pdf-em też nie pogardzę ;)
18 stycznia 2016 20:21
Szukam trylogii Jamesa Dashnera:1-Wiezień labiryntu;2-Próby ognia; 3-Lek na śmierć.
Mój czytnik padł więc może być Pdf.Znalazłam tylko audiobooka ale to nie dla mnie.
Ze złości obejrzałam już dwie części ale chciałabym też przeczytać.
Dziekuję
18 stycznia 2016 21:14 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Szukam trylogii Jamesa Dashnera:1-Wiezień labiryntu;2-Próby ognia; 3-Lek na śmierć.
Mój czytnik padł więc może być Pdf.Znalazłam tylko audiobooka ale to nie dla mnie.
Ze złości obejrzałam już dwie części ale chciałabym też przeczytać.
Dziekuję:-)

Jak Ci wyslac? Mam pdf-y, tylko jak spakuje w archiwum, to dasz rade rozpakowac? Czy ew. osobno wysylac? Wyslalam Ci w trzech mailach. Za jakosc nie odpowiadam, wysl;alam to, co znalazlam.
18 stycznia 2016 21:28 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Jak Ci wyslac? Mam pdf-y, tylko jak spakuje w archiwum, to dasz rade rozpakowac? Czy ew. osobno wysylac? Wyslalam Ci w trzech mailach. Za jakosc nie odpowiadam, wysl;alam to, co znalazlam.

Dziękuję Kochana jesteś Dam radę rozpakować:)Lecę na pocztę:)

Wszystko dotarło:) Jakość dobra.Jeszcze raz dziekuję:)
18 stycznia 2016 21:45 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Dziękuję :-) Kochana jesteś :-) Dam radę rozpakować:)Lecę na pocztę:)

Wszystko dotarło:) Jakość dobra.Jeszcze raz dziekuję:)

Milego czytania ! 
19 stycznia 2016 23:31 / 3 osobom podoba się ten post
"Ludzka skaza" - Philip Roth. (Skończyłem właśnie).
Autor w swej książce ukazuje ludzką hipokryzję i chorą potrzebę potępiania innego człowieka. Potrzebę, którą zaspokajamy nie wtedy, kiedy to potępienie mogłoby komuś lub czemuś służyć.
Swoją potrzebę potępiania zaspokajamy w sytuacjach, które nie powinny nas obchodzić i których potępiać nie mamy prawa. 
Potępiamy dla samego krytykowania i czynienia zła. Roth w swej książce pokazuje, że tych złych, ludzkich cech nie eliminują ani uniwersytety, ani rodzina,
ani książki, ani też środowisko.
20 stycznia 2016 09:20 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

"Ludzka skaza" - Philip Roth. (Skończyłem właśnie).
Autor w swej książce ukazuje ludzką hipokryzję i chorą potrzebę potępiania innego człowieka. Potrzebę, którą zaspokajamy nie wtedy, kiedy to potępienie mogłoby komuś lub czemuś służyć.
Swoją potrzebę potępiania zaspokajamy w sytuacjach, które nie powinny nas obchodzić i których potępiać nie mamy prawa. 
Potępiamy dla samego krytykowania i czynienia zła. Roth w swej książce pokazuje, że tych złych, ludzkich cech nie eliminują ani uniwersytety, ani rodzina,
ani książki, ani też środowisko.

Nie czytałam ale zgadzam sie z Twoimi wnioskami. To chore, a co gorsze tacy ludzie maja swoich wiernych klakierów i to chyba przekonuje ich o własnej nieomylności.

Postaram sie o książkę.
20 stycznia 2016 12:25
wichurra2

Niestety Mroza mam w formie aydiobooka, a to trudno wysłać:(
Lepsza była książka Mroza - Kasacja. 
Może na chomiku są, ale w Niemczech nie ściągam. 

Do przesyłania tkich rzeczy jak audiobooki lub inne ciężkie (zajmujące dużo miejsca rzeczy) polecam takie serwisy jak:

http://www.filemail.com/
https://www.wetransfer.com/

szybko na maila do wybranej osoby :)
20 stycznia 2016 20:51 / 2 osobom podoba się ten post
giunta

Czy ma ktoś może:
"Wszystko za Everest" Jon Krakauer
"Wspinaczka" Anatolij Bukriejew
Najlepiej w mobi, ale pdf-em też nie pogardzę ;)

Mam Krakauera, jeżeli nadal poszukujesz to jutro podeślę.
20 stycznia 2016 20:56
wichurra2

Mam Krakauera, jeżeli nadal poszukujesz to jutro podeślę.

Super! :) Poproszę :)
24 stycznia 2016 23:26
"Drzewo migdałowe"-Michelle Cohen Corasanti.Książka nabyta "na podróż" przez moja przyjaciółkę,tak przypadkiem zupełnym- świetna:)
Fragment:
"Pomordowane palestyńskie dzieci na stertach śmieci obok izraelskiego sprzętu wojskowego i pustych butelek po whiski.Budynki Szatili,palestyńskiego obozu dla uchodźców,zrównane z ziemią."
I krótka recenzja Ewy Wencel/scenarzystka m.in."Czasu honoru":"Tylko przebaczenie może przerwać spiralę nienawiści.Piękna książka ,która uczy,ze w życiu nie można tracić ani chwili."