Literatura piękna i mniej piękna

16 sierpnia 2014 19:37
A gdzie to kupilas, interesuje mnie ta tematyka, w empiku kupilam" Bylam opiekunka" i "Opieka nad chorym w domu" ale tego nie widze, chyba byla na Allegro ale nie ma?
16 sierpnia 2014 19:49
Ziółkowa - ale masz ładnego nicka! Powiem uczciwie - Nie mam jeszcze tej książki. Też się o nią staram. Jest mi o tyle trudniej, że mieszkam w Niemczech na stałe. Dowiedziałam się o tej książce z artykułu w Przeglądzie nr.32 i Angorze nr 33.
16 sierpnia 2014 19:54
pipeta

Niedawno ukazała się książka Wernera Tiggesa i Michaela Gomoli ""Wstydliwie przemilczana prawda o opiece nad osobami starszymi". To zbiór rozmów z kilkunastoma opiekunkami, przeważnie osobami starszymi.Są tam historie budujące, o zawieraniu prawdziwych przyjaźni,przełamywaniu barier. Są też opowieści smutne, O poniżaniu i łamaniu godności.

Własnie dziś ją skończyłam czytać 
Szału nie ma powiem szczerze ,
Ale można przeczytać ,każdy z nas ma inne spostrzeżenia 

16 sierpnia 2014 19:55
No przeczytalam przed chwila wywiad z Michaelem Gomola i wiem, ze byla na licytacji na allegro a przeprowadzajacy wywiad kupil ja gdzies na polskiej stronie i narzekal, ze zaplacil podwojnie za przesylke, to poszukam sobie, a powiem ci, ze ta ksiazka Bylam opiekunka tez daje sporo do myslenia i jest kontrowerdyjna, bo nie slodzi i nie owija a to zwykle nie jest fajne;)
a za komplement dziekuje;)
16 sierpnia 2014 19:56 / 1 osobie podoba się ten post
ziolkowa

A gdzie to kupilas, interesuje mnie ta tematyka, w empiku kupilam" Bylam opiekunka" i "Opieka nad chorym w domu" ale tego nie widze, chyba byla na Allegro ale nie ma?

Poproś Sówkę ona mi przesłała 

16 sierpnia 2014 19:56
ziolkowa

Swego czasu któras z dziewczyn rozsyłała te ksiazkę(pdf). Nawet ja jeszcze mam chociaz dawno przeczytałam.

16 sierpnia 2014 19:57
Dzieki, poprosze;)
16 sierpnia 2014 19:58
Ja nie wiem jak to sie robi; (
16 sierpnia 2014 20:02
ziolkowa

Dzieki, poprosze;)

Musimy się zaprzyjaźnić bo ja nie widzę twojego adresu e-mail:)Wtedy mogę wysłac choćby zaraz.

16 sierpnia 2014 20:04 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Musimy się zaprzyjaźnić bo ja nie widzę twojego adresu e-mail:)Wtedy mogę wysłac choćby zaraz.

To zaden mus, bede zaszczycona;)))))
16 sierpnia 2014 20:09
agama

Czy i ja mogłabym liczyć na przesłanie tej książki?
Ale będę musiała chyba podać jakiś polski adres?
16 sierpnia 2014 20:13
pipeta

Czy i ja mogłabym liczyć na przesłanie tej książki?
Ale będę musiała chyba podać jakiś polski adres?

Adres mailowy masz niemiecki?
Mozemy spróbować.
16 sierpnia 2014 20:32 / 1 osobie podoba się ten post
ziolkowa

Dzieki, poprosze;)

Masz na meilu w PDF.

Sorry, widzę, ze juz masz od agamy.
16 sierpnia 2014 20:35 / 1 osobie podoba się ten post
Jest! Mam.Bardzo Ci dziekuje Agama.Bardzo chetnie przdczytam, bo wywiad mnie zaciekawil, a wiecie , ze ten pan Michael Gomols jest wspolwlascicielem firmy opiekunkowej GKT-serwis/Carework na Polske i Niemcy, biuro w Poznaniu i opowiada o tym w swoim wywiadzie

16 sierpnia 2014 20:41
scarlet

Masz na meilu w PDF.

Sorry, widzę, ze juz masz od agamy.

Dzieki za dobre checi scarlet;)