Literatura piękna i mniej piękna

24 września 2014 19:43
wichurra

Ja tu polubienia otwieram, zacytowane posty szukam, w międzyczasie kolacja musiała wpaść. Do tego napisałam list do byłego pdp na 3 strony A4 - komputerowo pisane, więc wiesz, ile ja mam zajęć?:) Ale zaraz sprawdzę tą panią.

P.S. Sprawdziłam - nie jest to chyba literatura dla mnie. To chyba typowe powieści dla kobiet, a takich nigdy nie lubiłam. Raz próbowałam Grocholę czytać, ale nie ujechałam:) Podobnie jak Amelka, lubię książki z których coś się mogę dowiedzieć - poznać inne kultury, obce mi kraje, jakieś biografie, wspomnienia lubię. 

Dziękuję uprzejmie.
24 września 2014 19:45 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Te , lasencja a cóz Ty do mnie z tymi słowami ?..Sama zawsze twierdzisz , że to tylko dyskusja , że każdy z nas może i ma pełne prawo do tego , żeby mieć własne zdanie na dany temat ...Ej , bo się na Tobie zawiodę i to zaraz -:)))))))))))))))

Ale zrobiłaś to wtedy w nieprzyjemny sposób. Na pewno prześmiewczo. Już mi się nie chce roztrząsać i rozpamiętywać, ale no tak się wtedy poczułam. 
24 września 2014 19:49 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Ja tu polubienia otwieram, zacytowane posty szukam, w międzyczasie kolacja musiała wpaść. Do tego napisałam list do byłego pdp na 3 strony A4 - komputerowo pisane, więc wiesz, ile ja mam zajęć?:) Ale zaraz sprawdzę tą panią.

P.S. Sprawdziłam - nie jest to chyba literatura dla mnie. To chyba typowe powieści dla kobiet, a takich nigdy nie lubiłam. Raz próbowałam Grocholę czytać, ale nie ujechałam:) Podobnie jak Amelka, lubię książki z których coś się mogę dowiedzieć - poznać inne kultury, obce mi kraje, jakieś biografie, wspomnienia lubię. 

Mnie nawet Grocholę w prezencie darowano.
Zaczęłam, a jakże ale męczyłam się czytając.
Chciałam znaleźć coś, dzięki czemu ta Pani zrobiła się znana. A ponieważ po kilkunastu stronicach nie mogłam doszukać się nawet śladu zainteresowania, odłożyłam książkę do kąta ;-))
24 września 2014 19:49
wichurra

Ale zrobiłaś to wtedy w nieprzyjemny sposób. Na pewno prześmiewczo. Już mi się nie chce roztrząsać i rozpamiętywać, ale no tak się wtedy poczułam. 

Prosę Pani a Jasiek tsy dni temu powiedział , ze jestem bzydka !.... Mam nadzieję , że słowa , które napisałaś to tylko tak dla " jaj " -:))))))))))))
24 września 2014 19:51 / 2 osobom podoba się ten post
Nie - nie dla jaj:)
Widocznie jestem obrażalska - nawet Cię z fb ze znajomych wyrzuciłam, jakbyś czasem tej mojej krwawej zemsty nie zauważyła:P
24 września 2014 19:54 / 1 osobie podoba się ten post
No to sobie arabrab zaszkodzilas hehe
24 września 2014 20:02 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Nie - nie dla jaj:)
Widocznie jestem obrażalska - nawet Cię z fb ze znajomych wyrzuciłam, jakbyś czasem tej mojej krwawej zemsty nie zauważyła:P

Oj , dobra , obrażaj się jak lubisz ... A jesli chodzi o krwawą zemstę - nie zauważyłam !.... nie bywam na fb , bo się nie mogłam tam odnależć , dzieje się tam , jak dla mnie - starszej pani ,za szybko , nie wiedziałam , czy wchodząc w jakąś dyskusję komuś nie przeszkadzam . Krzywdy mi żadnej nie zrobiłaś , bo odkąd udało mi się "" odzyskać " forum - nie bywam a to , że mnie z e znajomych wyrzuciłaś , po pierwsze nie wiedziałam a po drugie : przecież Cię znam i tak i co mi zrobisz ?-:))))))))))))
24 września 2014 20:12 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

A ja czytam wszystko co mi w reke wpadnie.Nie mam tu wyboru.Nawet gazety z przed trzech lat czytam, leza sobie w pokoju.
24 września 2014 21:22
Barbara niepowtarzalna

Oj , dobra , obrażaj się jak lubisz ... A jesli chodzi o krwawą zemstę - nie zauważyłam !.... nie bywam na fb , bo się nie mogłam tam odnależć , dzieje się tam , jak dla mnie - starszej pani ,za szybko , nie wiedziałam , czy wchodząc w jakąś dyskusję komuś nie przeszkadzam . Krzywdy mi żadnej nie zrobiłaś , bo odkąd udało mi się "" odzyskać " forum - nie bywam a to , że mnie z e znajomych wyrzuciłaś , po pierwsze nie wiedziałam a po drugie : przecież Cię znam i tak i co mi zrobisz ?-:))))))))))))

Już nie możesz mojej dostojnej twarzy na nowych zdjęciach oglądać:P
24 września 2014 21:23
mleczko47

A ja czytam wszystko co mi w reke wpadnie.Nie mam tu wyboru.Nawet gazety z przed trzech lat czytam, leza sobie w pokoju.

To sobie kup czytnik e-booków, a setki książek Ci podeślę:)
24 września 2014 22:33 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Już nie możesz mojej dostojnej twarzy na nowych zdjęciach oglądać:P

Zeby było śmieszniej : niczyich zdjęć , czy to nowych , czy starych nie oglądałam i nie oglądam , bo : nie zaglądam , tam , gdzie nie umiem się poruszać - choć użytkowników bardzo lubię , ale oni zrozumieją , dlaczego nie bywam ..... Dziouszka , wrzuć na luz , daj już spokój !
24 września 2014 22:36
Dziouszka to możesz do swoich koleżanek mówić, jeżeli im to pasuje. Do mnie proszę się tak nie zwracać.
24 września 2014 22:39
wichurra

Dziouszka to możesz do swoich koleżanek mówić, jeżeli im to pasuje. Do mnie proszę się tak nie zwracać.

ok.
25 września 2014 07:27
wichurra

To sobie kup czytnik e-booków, a setki książek Ci podeślę:)

Lubię szelest kartek i zakladki w ksiązce.:):) Kupię juz sie zaczełam przymierzać a co mi polecisz?
25 września 2014 09:01 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko47

Lubię szelest kartek i zakladki w ksiązce.:):) Kupię juz sie zaczełam przymierzać a co mi polecisz?

Wiadomo - ja też lubię, ale jak na tak długo wyjeżdżasz, to musiałabyś wziąć dodatkową walizkę z książkami:)

Polecam ten, co mam i który uchodzi za maybacha wśród czytników:)  Kindle Paperwhite - ma podświetlenie, długo trzyma bateria, oczy się nie męczą, jak dokupisz okładkę, to włączasz i wyłączasz czytnik tylko otwierając lub zamykając okładkę. Dużo książek się mieści - mam obecnie 311 i jeszcze miejsce jest. Wygląda też elegancko, zwłaszcza z okładką. Obsługa jest prosta, aczkolwiek nie ma menu w języku polskim. 
Tutaj facio opisuje swoje pierwsze wrażenia z tym czytnikiem - http://swiatczytnikow.pl/all-new-kindle-paperwhite-juz-jest-oto-pierwsze-uruchomienie-i-moje-wrazenia/?pod

Kupuje się go przez stronę Amazonu - bardzo prosto - można też w sklepie, ale wtedy trzeba czytnik i tak zarejestrować na tej stronie, żeby miał gwarancję. Za przesyłkę się nie płaci. W Polsce to chyba nadal tylko na allegro dostępny.