Co dzisiaj gotujesz na obiad? 14

22 czerwca 2019 11:10 / 1 osobie podoba się ten post
O, nie bardzo wiem...
22 czerwca 2019 11:19 / 1 osobie podoba się ten post
Ja tez
22 czerwca 2019 11:19
Ja tez
22 czerwca 2019 11:19
Ja tez
22 czerwca 2019 11:45 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Steki upiec żeby nie były ani krwawe ani suche szpinak oczywiście do tego:-)

Rzadko je robię, ale zawsze rozgrzewam tłuszcz, wkładam steki i zmniejszam 9gień, no i pilnuję. Nie dla mnie takie mięsne sushi, haha.
Ale często posiłkuję się filmikami na YT
22 czerwca 2019 11:47 / 2 osobom podoba się ten post
Ja pilnuje wlasnie
22 czerwca 2019 12:07 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Rzadko je robię, ale zawsze rozgrzewam tłuszcz, wkładam steki i zmniejszam 9gień, no i pilnuję. Nie dla mnie takie mięsne sushi, haha.
Ale często posiłkuję się filmikami na YT:-)

Chciałam napisać, że też surowizny nie lubię. Ale przypomniałam tatara- w domu robimy, nawet młodszy syn, wielbiciel tej potrawy nauczył się kupować do tego mięso i robić. Nie wiem, jakie, i co tam dodaje- to już z ojcem konsultuje. Dawniej, jak mięso kupowali, to wpadki im się zdarzały. Ale zawsze wtedy słyszeli- "ok., to teraz wiesz, na co zwracać uwagę". I teraz wolę kupować  z nimi, nie sama
22 czerwca 2019 13:15
Werska, ja też często jadłem przed laty tatara, bo u nas na Śląsku żadnej imprezy czy wesela nie było bez tatara. Ale teraz już nie jem, bo mam wstręt na surowe jajko. Jajko jem tylko w postaci na twardo i sadzone, z dwóch stron zapiekane.
22 czerwca 2019 13:26 / 1 osobie podoba się ten post
Tatar jest przepyszny tylko z ogórkiem i cebulą , sól ,pieprz etc . Jajko brrt
23 czerwca 2019 06:56 / 2 osobom podoba się ten post
Polski poczciwy schabowy+ziemniaczki z koperkiem+ surówką z młodej kapusty z jogurtem. Na deser lody bo u nas upał. 
23 czerwca 2019 07:49 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie też chyba schabowy...
23 czerwca 2019 10:32 / 1 osobie podoba się ten post
Schabowy z indyka , , kluchy, szpinak arbuz
25 czerwca 2019 07:56 / 1 osobie podoba się ten post
Wyciągnęłam schabowe. Ale Weronika woli gulasz. I tak chodzę i nie mogę się zdecydować- robić schabowe, czy gulasz z tego mięsa? Do tego ziemniaki i czerwona kapusta. Chyba schabowe, a gulasz jutro będzie.
25 czerwca 2019 09:06 / 1 osobie podoba się ten post
Od dwóch miesięcy nic nie gotuję,nie ma komu .
25 czerwca 2019 10:39 / 1 osobie podoba się ten post
Puszka plus arbuz