Muzyka, która dodaje Ci sił 7

10 marca 2022 20:22 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

:slucha muzyki:

Piękna melodia 
10 marca 2022 20:48 / 2 osobom podoba się ten post
mariakoc

Piękna melodia :tanczy:

No i fajny głos ?
10 marca 2022 22:12 / 3 osobom podoba się ten post
Ktoś słucha jeszcze Sade? Mnie za każdym razem urzeka i muzyka i wykonanie i naturalny, aksamitny nie zmanierowany głos...
13 marca 2022 19:35 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ktoś słucha jeszcze Sade? Mnie za każdym razem urzeka i muzyka i wykonanie i naturalny, aksamitny nie zmanierowany głos...

Dawno nie słuchałam, dzięki za przypomnienie 
14 marca 2022 18:05 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Czasami w domu gdy romantyczniej się robi ?
14 marca 2022 18:05 / 1 osobie podoba się ten post
14 marca 2022 19:22 / 1 osobie podoba się ten post
Tajen

Czasami w domu gdy romantyczniej się robi ?

Lubię ją tak ogólnie, niezależnie od nastroju, bo jest jazzująca. 
A teraz zaczyna się czas festiwali- 2 lata nie było nic , bo pandemia. Jazz w Montreux mnie ominie, bo będę w Polsce, ale za to w Sopocie będzie - wybieramy się z mężem.
Natomiast jak juz będę w pracy to Zurich Air mnie woła-ostatni raz byłam w 2019 roku w sierpniu w Zurychu na muzycznej imprezie. Nareszcie znowu wszystko ruszyło.  
14 marca 2022 19:36 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Lubię ją tak ogólnie, niezależnie od nastroju, bo jest jazzująca. 
A teraz zaczyna się czas festiwali- 2 lata nie było nic , bo pandemia. Jazz w Montreux mnie ominie, bo będę w Polsce, ale za to w Sopocie będzie - wybieramy się z mężem.
Natomiast jak juz będę w pracy to Zurich Air mnie woła-ostatni raz byłam w 2019 roku w sierpniu w Zurychu na muzycznej imprezie. Nareszcie znowu wszystko ruszyło.  

O,tym Sopotem mnie zainteresowałaś. Jazz Festiwal Sopot w ostatnich latach był  we wrześniu ,czyżby  w tym roku w czasie wakacji?
Jak co roku, w sierpniu będę chyba w Sopocie, wtedy też odbywają się festiwale literackie. Co prawda z muzyką nie mają nic wspólnego?, ale odbywają się  ciekawe spotkania z pisarzami, fajne recitale w teatrze przy plaży  im A. Osieckiej. W ubiegłym roku załapałam się na kilka spotkań z literaturą i recital Katarzyny Żak

14 marca 2022 19:41 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

O,tym Sopotem mnie zainteresowałaś. Jazz Festiwal Sopot w ostatnich latach był  we wrześniu ,czyżby  w tym roku w czasie wakacji?
Jak co roku, w sierpniu będę chyba w Sopocie, wtedy też odbywają się festiwale literackie. Co prawda z muzyką nie mają nic wspólnego?, ale odbywają się  ciekawe spotkania z pisarzami, fajne recitale w teatrze przy plaży  im A. Osieckiej. W ubiegłym roku załapałam się na kilka spotkań z literaturą i recital Katarzyny Żak

Początek czerwca, ale juz przekładają . Najpierw z 4 na 5-teraz na 3 . Mam nadzieję, że termin się ostatecznie ustali i nie zdejmą imprezy całkiem. 
14 marca 2022 19:44 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Początek czerwca, ale juz przekładają . Najpierw z 4 na 5-teraz na 3 . Mam nadzieję, że termin się ostatecznie ustali i nie zdejmą imprezy całkiem. 

Fajnie by było, gdybyście się załapali. Wieczorne koncerty na molo, zawsze jako imprezy towarzyszące festiwalowi, są po prostu...no brak słów żeby je opisać. Szczególnie jeśli  pogoda dopisuje 
14 marca 2022 19:49 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Fajnie by było, gdybyście się załapali. Wieczorne koncerty na molo, zawsze jako imprezy towarzyszące festiwalowi, są po prostu...no brak słów żeby je opisać. Szczególnie jeśli  pogoda dopisuje 

Mam nadzieję ,bo to też byłby moj prezent urodzinowy :) Jak się nie uda, to i tak się coś innego wymyśli :)
14 marca 2022 20:02 / 3 osobom podoba się ten post
W Sopocie, Gdańsku już od maja tyle się dzieje, że będzie w czym przebierać. 
Niestety, nie da się zobaczyć wszystkiego co by się chciało, bo często w tym samym czasie różne imprezy mają miejsce. Uwielbiam Sopot latem, a Gdańsk kocham przez cały rok. 
Często tam wpadam, bo z Olsztyna to 2-2,5 godz samochodem albo trochę ponad  3godz pociągiem. Czasami z przyjaciółkami jedziemy raniutko, wracamy ostatnim pociągiem i nie ma problemu, kto z piffka czy Prosecco ma zrezygnować ?
Ps ,przepraszam melomanów, że nie na temat się rozpisałam w tym miejscu? 

14 marca 2022 20:10 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Niestety, nie da się zobaczyć wszystkiego co by się chciało, bo często w tym samym czasie różne imprezy mają miejsce. Uwielbiam Sopot latem, a Gdańsk kocham przez cały rok. 
Często tam wpadam, bo z Olsztyna to 2-2,5 godz samochodem albo trochę ponad  3godz pociągiem. Czasami z przyjaciółkami jedziemy raniutko, wracamy ostatnim pociągiem i nie ma problemu, kto z piffka czy Prosecco ma zrezygnować ?

Pewnie, jest co wspominać- my możemy zaryzykowac piffko, winko, czy jakąś whisky, mimo, że jedziemy autem, bo zamiarujemy nocować. Ostatecznie możemy się tez wybrac na Sunrise do Kolobrzegu  Mlodzi mieli nadzieję, ale teraz inna nadzieja ich nawiedziła, to mozemy się za nich podwojnie pobawić 
14 marca 2022 20:35 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Super - fajnie się czyta - tymbardziej może i ja się wybiorę ? czy na koncerty czy na wieczorne spotkania ... Bulismy w styczniu w Gdańsku kilka dni ( po bardzo długiej przerwie ) i widzę ze  warto latem 

... a skoro o muzycznym, i o Sopocie : byłem tam wtedy ?

https://youtu.be/YSdO84Bvq90
14 marca 2022 20:41 / 3 osobom podoba się ten post
Tajen

Super - fajnie się czyta - tymbardziej może i ja się wybiorę ? czy na koncerty czy na wieczorne spotkania ... Bulismy w styczniu w Gdańsku kilka dni ( po bardzo długiej przerwie ) i widzę ze  warto latem 

... a skoro o muzycznym, i o Sopocie : byłem tam wtedy ?

https://youtu.be/YSdO84Bvq90

Zdecydowanie tak!??