Co dzisiaj gotujesz na obiad? 15

14 maja 2020 11:16 / 6 osobom podoba się ten post
Dzisiaj będę gotowarka. 
Pjure, ciapata z jaj by Adrianna Scandal,buraczki zmienniczki. 
Cebulki nie robię bo potem cała śmierdzę.

14 maja 2020 11:32 / 6 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Dzisiaj będę gotowarka. 
Pjure, ciapata z jaj by Adrianna Scandal,buraczki zmienniczki. 
Cebulki nie robię bo potem cała śmierdzę.

:gotowanie1:

Kuchnia to mój azyl tu dziadek nie wchodzi, tylko wtedy gdy go zawołam na jedzenie,czosnku nie toleruje a cebule hmmm tez nie bardzo A ja lubie, jak trzeba  przemycam cebulę jak się da pocichutku,pomalutku No kurde zrób tu kapustę bez cebuli albo , pomidory albo pieczarki 
15 maja 2020 14:15 / 5 osobom podoba się ten post
Podsmażyłam sobie wczorajsze ziemniaki z dwoma rodzajami żółtego sera, który się pięknie przypiekł. Do tego małe pomidorki- które mogę jeść jak cukiereczki. A dzisiejszą obiadokolację mam z głowy- panowie zamówili stolik w restauracji. Ciekawe, jak jutro...
15 maja 2020 15:17 / 4 osobom podoba się ten post
Wildlachs, ziwmniaki, marchewka smazona
15 maja 2020 15:46 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Marchewkę lubię bardzo, ale tu nie przejdzie- senior nie lubi. Podobnie jak paru innych, bliskich memu podniebieniu rzeczy Ma swoje ulubione zestawy, i jak się niektóre potrawy robi, to musi być komplet- np. biała gotowania kiełbaska plus ziemniaki puree plus kapusta kiszona na ciepło. Z tego najbardziej jajka lubię- bo sobie zamiast kiełbasy robię- tej akurat nie lubię.
15 maja 2020 15:51 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Marchewkę lubię bardzo, ale tu nie przejdzie- senior nie lubi. Podobnie jak paru innych, bliskich memu podniebieniu rzeczy:-) Ma swoje ulubione zestawy, i jak się niektóre potrawy robi, to musi być komplet- np. biała gotowania kiełbaska plus ziemniaki puree plus kapusta kiszona na ciepło. Z tego najbardziej jajka lubię- bo sobie zamiast kiełbasy robię- tej akurat nie lubię.

Jak często to bywa... Mój raczej wszystko zje, ale też nie wszystko w równym stopniu mu smakuje... Jedne rzeczy bardziej lubi, drugie mniej. Ogólnie smakuje mu to, co robię. Kaszanki na chleb mu się zachciało ostatnio, to kupiłem...i nawet fajna, smaczna. Oprócz tego kawałek kaszanki w całości od rzeźnika... Ciekawe, czy zje smażoną z cebulką. Też przepadam. 
15 maja 2020 15:56 / 3 osobom podoba się ten post
Duży gar fasolki po bretońsku ugotowalam. Mam nadzieję, że na jutro też będzie. Teraz sobie nakładam i jem :glodny 
15 maja 2020 16:34 / 6 osobom podoba się ten post
Ziemniaki pieczone z masełkiem i czosnkiem, śledź w śmietanie, surówka misz-masz 
15 maja 2020 16:55 / 5 osobom podoba się ten post
Kiedyś tam wielki gar gołąbków nagotowałam i jak leń dopadnie mnie taki, że nawet gotować się nie chce, to wyciągamy z zamrażarki tyle, ile wiemy, że zjemy. Dzisiaj taki leniwy dzień, no to sięgnęłam po te gołąbki w sosie pomidorowym 
Ja i wnuk z ziemniakami, syn z chlebem, a synowa "o tak o" ,bez niczego 
15 maja 2020 16:57 / 3 osobom podoba się ten post
Nie nadaje się do autopromocji.  
15 maja 2020 18:15 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

A to se dogodziliscie z tym  lachsemLubiem
15 maja 2020 18:17 / 4 osobom podoba się ten post
Też rybka nie śledzik no bo śledzik lubi pływać a my tylko wodę albo cole ewent.fanta
17 maja 2020 14:03 / 4 osobom podoba się ten post
Z fileta z indyka i pieczarek przyrządziłem gulasz, wczoraj już po południu. Więc dziś ten gulasz był, ziemniaki i sałata Romana z dodatkami. Smakowało alles dziadkowi i dobrze.
Chociaż gulasz ten był daleki od pierwowzoru, czyli gulaszu  psztynieckiego 
17 maja 2020 15:27 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Z fileta z indyka i pieczarek przyrządziłem gulasz, wczoraj już po południu. Więc dziś ten gulasz był, ziemniaki i sałata Romana z dodatkami. Smakowało alles dziadkowi i dobrze.
Chociaż gulasz ten był daleki od pierwowzoru, czyli gulaszu  psztynieckiego :-(:yahoo::lol2:

Nie słyszałam o gulaszu psztynieckim? Co to jest???
17 maja 2020 15:33 / 2 osobom podoba się ten post
Wczorajsza zapiekanka z cukinii, ziemniaków, marchewki i fileta z kurczaka i do tego cykoria vinegret