Jak minął dzień 8

12 marca 2020 20:38 / 6 osobom podoba się ten post
monika.s

Tina bardzo dobra decyzja  .

Z Vertreterem  już wczesniej rozmawialiśmy o takim rozwiązaniu, ale że bilety na samoloty mielismy już wczesniej zabukowane, a sytuacja nie była aż tak zła- to chcielismy termin zostawic tak jak jest. Ale w Szwajcarii ilość chorych rośnie lawinowo- skupiska wiadomo- na terenie bardziej zaludnionym czyli w miastach. My jesteśmy dośc blisko Zurychu, ale całe szczescie na zadupiu, gdzie sie jeszcze ani jeden zarazek nie pojawił w Gemeinde, a i okolica mało zaludniona. Tak i tam jest bezpieczny chłopok  A ja u siebie .
12 marca 2020 20:59 / 5 osobom podoba się ten post
A ja na rowerek wskoczyłam- ponad 10 km zrobiłam. I zmęczona, ale zadowolona wróciłam. Podopieczny na ćwiczenia namówić się nie dał, ale słońce świeciło, to wokół domu z rolatorem się przeszedł. Wychodzi z tyłu domu, przez taki przeszklony pokój, sam pochodzi, a ja siedzę tam z książką i pomagam przy wchodzeniu z powrotem do domu. To taki  spacer pdp., po tym, jak poprzednią na wózku codziennie pchałam to lubię bardzo... Ale może, jak dostanie opierdziel od rehabilitantki i przyjaciela, to i ćwiczenia z taką gumową taśmie zacznie robić. Ja naciskać nie zamierzam, tylko przypominam- bo już się sparzyłam.
12 marca 2020 21:07 / 9 osobom podoba się ten post
Jutro sobie poczytam wszystko
Dojechałem do domku, na granicy kontrola sanitarna. Policjant podał powód zatrzymania busa, ratownik zmierzył temperaturę, pogranicznik wręczył kwestionariusz do wypełnienia. I potem kontynuowanie podróży. 
Zadzwoniłem do swojego Sanepidu, spisali moje dane, mam obserwować siebie, z badań jutro, tych zaplanowanych jeszcze przed pandemią, do poniedziałku nici z powodu mojego powrotu. Ale we wtorek, o ile będzie wszystko ok, to mogę iść. Chodzi o czas wylęgania się czy jak to nazwać, wirusa, żeby nie zarazić nikogo w przychodni. I teraz już nie tylko osoby z NRW mają takie obostrzenia, ale z całego DE.
Tak w skrócie, a zaraz idę spać, tu się pożegnam. 
Dobranoc Opiekunkowo
12 marca 2020 21:11 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Jutro sobie poczytam wszystko:-)
Dojechałem do domku, na granicy kontrola sanitarna. Policjant podał powód zatrzymania busa, ratownik zmierzył temperaturę, pogranicznik wręczył kwestionariusz do wypełnienia. I potem kontynuowanie podróży. 
Zadzwoniłem do swojego Sanepidu, spisali moje dane, mam obserwować siebie, z badań jutro, tych zaplanowanych jeszcze przed pandemią, do poniedziałku nici z powodu mojego powrotu. Ale we wtorek, o ile będzie wszystko ok, to mogę iść. Chodzi o czas wylęgania się czy jak to nazwać, wirusa, żeby nie zarazić nikogo w przychodni. I teraz już nie tylko osoby z NRW mają takie obostrzenia, ale z całego DE.
Dobranoc Opiekunkowo:dobranoc3:

Dobrze, że szczęśliwie dojechałeś.
Odpoczywaj teraz i nie myśl za dużo o chorobie.
Kolorowych snów wszystkim
12 marca 2020 21:43 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

fajnie że szczęśliwie dojechałeś
Wyśpij się dobrze no i krarantanna domowa ?, trzeba być dobrej myśli że wszystko będzie dobrze Dobranoć
13 marca 2020 00:44 / 3 osobom podoba się ten post
Luke, bardzo się cieszę, że już grzejesz w domowym ciepełku i niech tam nic Ci się nie wylęgnie 
13 marca 2020 13:01 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Z Vertreterem :-) już wczesniej rozmawialiśmy o takim rozwiązaniu, ale że bilety na samoloty mielismy już wczesniej zabukowane, a sytuacja nie była aż tak zła- to chcielismy termin zostawic tak jak jest. Ale w Szwajcarii ilość chorych rośnie lawinowo- skupiska wiadomo- na terenie bardziej zaludnionym czyli w miastach. My jesteśmy dośc blisko Zurychu, ale całe szczescie na zadupiu, gdzie sie jeszcze ani jeden zarazek nie pojawił w Gemeinde, a i okolica mało zaludniona. Tak i tam jest bezpieczny chłopok :-) A ja u siebie .

Okazuje sie, ze teraz zadupie najbezpieczniejsze ale jak dojechac? Najwiekszy problem z przemieszczaniem. Najlepiej przeczekac i byc blisko rodziny. Kto wie co oni jeszcze wymysla ! Gdzies czytalam, ze w Polsce sa wojska. Wiecie dlaczego?
13 marca 2020 13:07 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Wirus wylega sie do 2 tygodni, mozesz przeczekac. Po powrocie tez mam w planach kwarantanne. Przeciez jak mnie sasiedzi zobacza to mi nie daruja .
13 marca 2020 13:11 / 2 osobom podoba się ten post
monika.s

Okazuje sie, ze teraz zadupie najbezpieczniejsze ale jak dojechac? Najwiekszy problem z przemieszczaniem. Najlepiej przeczekac i byc blisko rodziny. Kto wie co oni jeszcze wymysla ! Gdzies czytalam, ze w Polsce sa wojska. Wiecie dlaczego? :zaskoczenie1:

Planowe manewy NATO z udziałem wojsk amerykańskich z Niemiec
Bez związku z wirusem
13 marca 2020 13:21 / 2 osobom podoba się ten post
A ja dostałam nagranie głosowe gdzie facet opowiada że w Polsce mają nie wypuszczać z miasta do miasta bez poważnego powodu.Nie wiem już co o tym wszystkim myśleć, najlepiej to chyba nic nie myśleć tylko przyjmować do wiadomości i czekać co będzie dalej.
13 marca 2020 13:22 / 2 osobom podoba się ten post
O wojsku też mówił 
13 marca 2020 13:36 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

O wojsku też mówił :-)

Bo wojsko jest do pomocy w razie W . Transport , kordon sanitarny , miasteczko polowe . Lekarze , personel medyczny . Nawet działania propagandowe . Tzn zapobieganie paniki .
13 marca 2020 13:37 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Planowe manewy NATO z udziałem wojsk amerykańskich z Niemiec:-)
Bez związku z wirusem

Jasne złapią wirusa i poleca jako obywatele USA do Donalda
13 marca 2020 13:38 / 3 osobom podoba się ten post
Zimno  ,wieje , poszła m szukać wilka , ale zdezerterował 
13 marca 2020 14:27 / 1 osobie podoba się ten post
Mnie mija na liczeniu kropli deszczu na szybie . Zle to widzę , mozna w depresje wpaść  .