Jak minął dzień 8

17 kwietnia 2020 11:38 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dziękuję. Nie bądź na mnie zła ale myślę, że nie przylecicie. Myślę, że granice beda nawet do.konca czerwca zablokowane jak nie do końca grudnia. To jest moja wersja Pesymistyczna. .:-(
Oslo stolicą czy Oslo-Torp Ty latasz..moje :serce: Torp..

Ja z Oslo Gardermoen,syn mieszka na przedmieściach stolicy 
17 kwietnia 2020 12:56 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie strasz nawet :-(
Mam nadzieję, że polecę. 
Jeśli nie, to mam jeszcze możliwość promem ze Szwecji do Świnoujścia , ale nie bardzo mi się uśmiecha taka długa podróż :-(. Zabrałabym się ze znajomym syna, który ma w Polsce jakąś firmę transportową i regularnie co dwa tygodnie jest w Norwegii. Właśnie we wtorek dostarczył mi Hitsy do mojego IQOSA :-)

Zobacz na norweskich liniach lotniczych- być może miałabys jakąs alternatywę. 
17 kwietnia 2020 13:07 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Nie na żadnej alternatywy. Poprostu nic nie lata i niewiadomo kiedy i czy w ogóle coś będzie latać. Jedyne wyjście auto. I mój pewnie tak zrobi jak nie samolot to kupi auto lub zabierze się z kolegami i przyjedzie przez Szwecje do Szczecina lub Świnoujście. Chłopaki też już zmęczeni i chcieliby przynajmniej na krótko do domu zjechać. Nieźle nami pomiatają i za mordy nas trzymają. 
17 kwietnia 2020 13:20 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nie na żadnej alternatywy. Poprostu nic nie lata i niewiadomo kiedy i czy w ogóle coś będzie latać. Jedyne wyjście auto. I mój pewnie tak zrobi jak nie samolot to kupi auto lub zabierze się z kolegami i przyjedzie przez Szwecje do Szczecina lub Świnoujście. Chłopaki też już zmęczeni i chcieliby przynajmniej na krótko do domu zjechać. Nieźle nami pomiatają i za mordy nas trzymają. 

Krajowe loty już działają w Polsce, a międzynarodowe są wstrzymane do 26 kwietnia. Można poszukać może lotu przez Niemcy, jeśli ktos koniecznie samolotem chce i stamtąd drogą lądową do Polski. 
17 kwietnia 2020 13:22 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Krajowe loty już działają w Polsce, a międzynarodowe są wstrzymane do 26 kwietnia. Można poszukać może lotu przez Niemcy, jeśli ktos koniecznie samolotem chce i stamtąd drogą lądową do Polski. 

Jak przez Niemcy to niech od razu sobie zlecenia poszuka. Po co jechać do domu i siedzieć na kwarantannie.
17 kwietnia 2020 13:24
tina 100%

No raczej będzie i po 26 kwietnia. Ma wszystkich lotniskach w Pl jest ogłoszenie , że narazie włącznie do 3 maja lotów międzynarodowy nie ma. I myślę, że to się nie skończy tylko na 3 maja. Niestety....
17 kwietnia 2020 13:25 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

No raczej będzie i po 26 kwietnia. Ma wszystkich lotniskach w Pl jest ogłoszenie , że narazie włącznie do 3 maja lotów międzynarodowy nie ma. I myślę, że to się nie skończy tylko na 3 maja. Niestety....

Pożyjemy, zobaczymy-sprawdzimy najpierw  
17 kwietnia 2020 13:26 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Jak przez Niemcy to niech od razu sobie zlecenia poszuka. Po co jechać do domu i siedzieć na kwarantannie.:hihi:

Dusia- jesteś dla swojego kochanego bez serca  Niech odpocznie chłopak.
17 kwietnia 2020 13:26 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Norwegianem zawsze latałam,ale w maju brak lotów .SAS też nie lata, tylko Wizzair pokazał loty od 1 maja
17 kwietnia 2020 13:29 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Norwegianem zawsze latałam,ale w maju brak lotów :-(.SAS też nie lata, tylko Wizzair pokazał loty od 1 maja

Wiele zależy też i od linii lotniczych. Redukują loty ze względu na małą ilość pasażerów . Pewnie i po zniesieniu blokady ruchu lotniczego tak będzie- bo obostrzenia na granicach zostaną. Czyli wjadą  ci co do pracy i obywatele do domów. 
17 kwietnia 2020 13:39 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dusia- jesteś dla swojego kochanego bez serca :lol2: Niech odpocznie chłopak.

Ja też chcę bardzo żeby przyleciał nawet jeśli byśmy musieli się zamknąć na kwarantannie i prosić o zrobienie zakupów. Niech odpocznie. Jego i chłopaków z formy też ta sytuacja rozłożyła psychicznie na łopatki. Szkoda mi ich bo od 6 stycznia są poza domem. Każdy tęskni. 
17 kwietnia 2020 13:42 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Norwegianem zawsze latałam,ale w maju brak lotów :-(.SAS też nie lata, tylko Wizzair pokazał loty od 1 maja

Pokazał i nawet mój i koledzy pokupowali już bilety na loty do PLni na powrót po 2 lub 3 tygodniach jak komu pasuje. Niestety jak patrzą na doniesienia z tv co u nas panowie ogłaszają tracą jakkolwiek nadzieję żeby się dostać do domu . Jeden chłopak napewno przyjedzie jak nie potem to kupi auto bo jego żona na 5 mają ma termin porodu i miał być około 3-4 tygodnie . Może się ktoś z nim zabierze . Kilku jak wsiądzie do auta to zawsze można się wymieniać po drodze a i taniej w kosztach. 
17 kwietnia 2020 13:58 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Oj ,Dusia, nie podchodź tak nerwowo do wszystkiego. Jak sama piszesz, alternatywę powrotu ma Twój Luby 
A co do trzymania za mordę-tych,którzy daleko od domu i nie mogą wrócić kiedy i czym chcą, to trochę wkurza. Ale Ci co w domu ,to w większości zadowoleni są z zamknięcia granic. 
17 kwietnia 2020 15:13 / 3 osobom podoba się ten post
Dla wkurzonych brakiem połączenia samolotowego mam propozycję  Usmiechnijcie się troszkę.

https://youtu.be/4ubwK9P7eHE

17 kwietnia 2020 16:34 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień ok. Gorąco. Idę się dopiekac na slonecxku. Leżaczek już wyjety . Część.  Piwko w dłoń i leze i  nic nie robię. Do dziadka kolega przyjechał. Grają w karty . .