Gospodarka od jutra rusza z kopyta. Rząd nas wspaniałomyślnie otworzy nam lasy. Pierwsi przedsiębiorcy już mają pewny zarobek. :smiech2:
Gospodarka od jutra rusza z kopyta. Rząd nas wspaniałomyślnie otworzy nam lasy. Pierwsi przedsiębiorcy już mają pewny zarobek. :smiech2:
Z wiadomych względów tworzy się jedoimienne szpitale zakaźne , lub tworzy za wczasu zakażne oddziały . Tzw . brudne. Są specjalnie sale wydzielane dla chorych. Przeładowania ze względu własnie na zakażność się unika. Szpital szczecinski rowniez jest nieprzeładowany.Ci co lżej przechodzą chorobę są w domach.Miejsca są trzymane dla tych co mogą potrzebować hospitalizacji. Mało tego - tworzone są izolatoria. To u nas w Polsce- a wiadomo , że Niemiecka słuzba zdrowia jest chyba najlepiej w Europie przygotowana do epidemii i nigdy odkąd epidemia trwa- nie robila bokami.
Ci co mają pewny zarobek- pracują zdalnie czy na umowę o pracę . A to przedstawicielki firmy krzak z serii- A ja jestem proszę pana na zakręcie...
Jak narazie wszystkie prowizoryczne zapasowe miejsca do La chorych z wirusem czekają . Rośnie też liczba uzdrowionych .
Oczywiście też ten bezkontaktowy podział na czyste i brudne oddziay .
Nawet już w DPS , trochę późno działa . Pensjonariusze z kontaktami zewnętrznymi są izolowani od osiadłych .
Jeszcze w De oglądałam wywiad z panią najstarszej profesji , o spadających zarobkach , właśnie przestawiała się na pracę zdalna . Przed kamerą .
Oglądałam na jutubue Phila Koniecznego, którego poleciła Gusia i napiszę, że obejrzałam z zainteresowaniem. Wyczerpująco wyjasnia wpływy pandemii na gospodarkę. Podobalo mi się to, że nie twierdzi niczego na pewno i objaśniając jakies zagadnienie-korzysta ze źródeł, które prezentuje. Z podobnych-subiektywnych filtrow korzysta Witold Gadowski-oglądam jego komentarze tygodnia. Podobnie jak Phil Konieczny- nie poucza- po prostu szuka i próbuje objaśniać sobie i widzom. Na oczach dokonuje się ewolucja i rewizja przekonań w miarę zdobytej wiedzy o obecnej pandemii. Korzysta z wiarygodnych i fachowych źródel. Wplata ciekawe dygresje i poleca dobrą literaturę całkiem odbiegającą od tematu-najczęściej na koniec rozważań.
Ciekawe i z klasą. Polecam.
Cieszę się, bo podobnie jak Ty obejrzałam z zainteresowaniem . Wcześniej nigdy nie słyszałam o tym Koniecznym, dopiero tutaj syn z synową mi polecili. Nie tak dawno dużo pisaliśmy na Forum o emeryturach. Wszystkim zainteresowanym polecam obejrzenie na Youtube właśnie Phila Koniecznego, bardzo rzeczowo a zarazem przystępnie dla każdego, wyjaśniającego jak wygląda teraz i jak będzie się przedstawiał w przyszłości system emerytalny. Naprawdę warto obejrzeć. Szczególnie polecam tym, którzy mają jeszcze czas i muszą jeszcze trochę popracować, zanim tę "wymarzoną " emeryturę otrzymają.
Jak fizyka do tej emerytury. Patrząc co oni z nami robią to żyć się idechciewa. Widocznie ich cel taki jest. Upodlic i zniewolić człowieka tak zeby mu się odechciało żyć.

Się uśmiałem...

... Spektakularny sukces rządu...:oklaski::bravo:
A zadałbym jeszcze jedno pytanie...
Jak Pan/Pani ocenia postawę Andrzeja Dudy, który pomimo zamkniętych zakładów fryzjerskich i pralni ma ciągle tak samo obcięte włosy i czysty garnitur?
Jak fizyka do tej emerytury. Patrząc co oni z nami robią to żyć się idechciewa. Widocznie ich cel taki jest. Upodlic i zniewolić człowieka tak zeby mu się odechciało żyć.
Mogliby przecież otworzyć zakłady fryzjerskie i kosmetyczne. Gdyby podali szybki termin ich otwarcia i ja, np. będąc właścicielem zakładu fryzjerskiego, znającego swoje możliwości lokalowe , kilka dni przed oficjalnym otwarciem nakleiłbym na drzwiach informację o zapisach...tak, o zapisach i jednocześnie o orientacyjnej porze obsłużenia. Po to, żeby uniknąć długich i czasochłonnych kolejek przed zakładem. Po to, żeby rozładować te kolejki. Bo wyobrazić można sobie, co się może dziać po otwarciu salonów. A w salonie wszystko z zachowaniem procedur i warunków bezpieczeństwa, celem uniknięcia zarażeń.