Koronawirus 2

20 kwietnia 2020 11:13 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Się uśmiałem... 

... Spektakularny sukces rządu...:oklaski::bravo:

A zadałbym jeszcze jedno pytanie... 

Jak Pan/Pani ocenia postawę Andrzeja Dudy, który pomimo zamkniętych zakładów fryzjerskich i pralni ma ciągle tak samo obcięte włosy i czysty garnitur?

Co tu oceniać? Żonę ma w domu i pewnie jest grzeczny 
20 kwietnia 2020 11:20 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Co tu oceniać? Żonę ma w domu i pewnie jest grzeczny :-)

No właśnie, nie ma jak żona w domu 
Żona mojego syna też wczoraj zabawiła się we fryzjera i doprowadziła fryzurę męża  do porządku 
20 kwietnia 2020 11:20 / 4 osobom podoba się ten post
Clio

Taaa np do mojego fryca to trza 2 mce przed :gwizdanie: się zapisywac:lol2:

Ciiiii- podałam uśrednioną wersję- nie chciałam siać paniki 
20 kwietnia 2020 11:24 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

No właśnie, nie ma jak żona w domu :-)
Żona mojego syna też wczoraj zabawiła się we fryzjera i doprowadziła fryzurę męża  do porządku :-)

I Szumowski opowiadał, że żona jest teraz jego fryzjerką. Maszynki są przecież do tego. Żaden problem zwłaszcza u mężczyzny. Ciach i już 
20 kwietnia 2020 12:10 / 5 osobom podoba się ten post
No niestety kryzys potrzebuje czegoś takiego jak coronawirus. Ludzie skupieni na "pandemii" nie zauważają co się dzieje na rynkach finansowych. Po kryzysie w 2008-2009 roku nikt nie poniósł odpowiedzialności karnej. No jakieś płotki może ale niewiele tego było. Banki w USA - prywatne zresztą - dostały potężne dofinansowanie za które zapłacili podatnicy. Prezesi banków i ich wybrańcy zarobili potężne pieniądze, których nie musieli zwracać. Czyli okradli ludzi bez konsekwencji. Taki to mądry ten amerykański narodek, demokratyczny zresztą. No to co się "chłopaki" mają cykać, kradną dalej. My za to zapłacimy.
20 kwietnia 2020 12:12 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ale piszesz o awaryjnej logistyce u fryzjera męskiego. U damskiego i tak byś nie wyrobił, bo kobiety nie tylko obcinają włosy ale i farbuja, robią balejaże ,ombre, odżywiają profesjonalnie a i zanim fryzjer dobierze fryzurę to trwa :-) I tylko kilka opcji wymieniłam. A to wiąże się z tym, że i przed epidemią do porządnego fryzjera trzeba się bylo umawiać z conajmniej kilkudniowym wyprzedzeniem, a nawet i miesięcznym i to na konkretną godzinę. Tak piszę , jakbyś chciał się w takie kłopoty wpędzić i damski salon fryzjerski otworzyć :-)

Właśnie o ogólnej pisałem... logistyce. Fryzjer wie najlepiej, ile czasu może mu zająć obsługa Pani, jednej, drugiej i następnej,, dlatego wierz mi, idzie to w miarę wszystko rozplanować
20 kwietnia 2020 12:13 / 5 osobom podoba się ten post
Mnie korona kota ogonem nie odwróci...  uzmysławia mi tylko że trzeba żyć Intensywniej póki czas póki chwilą trwa  amen!
Że życie kruche że takie piękne
... Odbije to obiecuje   
20 kwietnia 2020 12:15 / 2 osobom podoba się ten post
Clio

Taaa np do mojego fryca to trza 2 mce przed :gwizdanie: się zapisywac:lol2:

Prawda, dlatego i teraz będzie się trzeba zapisywać. 
20 kwietnia 2020 12:18 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Prawda, dlatego i teraz będzie się trzeba zapisywać. 

Ano ja zapisywałam się w lutym 27 na kwiecień 21.....ale potem przysłali sms że korona itd że będą dzwonić jak już będą ruszac i uzgadniać nowe terminy.... Więc czekam ..... Fryzjerka z zawodu nie jestem ale obstrzyglabym faceta spoko... Nożyczki i maszynka i fertig. Oczywiście bez reklamacj 
20 kwietnia 2020 12:37 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Właśnie o ogólnej pisałem... logistyce. Fryzjer wie najlepiej, ile czasu może mu zająć obsługa Pani, jednej, drugiej i następnej,, dlatego wierz mi, idzie to w miarę wszystko rozplanować:-)

Nie słuchasz kobiet Luke...A w salonach fryzjerskich klientka to nasza pani  Nie ma czegoś takiego jak jedna , druga i następna i każdy dobry fryzjer o tym wie i wie , że nie wie wszystkiego, dlatego słucha i proponuje.
Byłam kiedyś u fryzjerki, która wiedziała najlepiej- oddawała mi pieniądze .
Logistyka ogólna nie istnieje, bo to narzędzie do ustalania konkretów -planowania. Ma coś z tego wynikać . 
Pewnie- rozplanować się da, ale na wiarę niczego brać nie należy  Może choć kawalącik biznesplanu plis 
20 kwietnia 2020 12:55 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dusiu, nie wiem "jak fizyka do emerytury ":-). O emeryturze wspomniałam w odniesieniu do prelekcji (?)  Phila Koniecznego :-)

Miało być jak dożyjemy do emerytury. 
20 kwietnia 2020 13:05 / 5 osobom podoba się ten post
Dobrze że farbę moge rzucic sama a i obciąć tez żaden problem bo kręcone ,tam ciachnę,tam skubnę i fertig jak krzywo to i tak widać nie będzie, zawsze mam nieład artystyczny na głowieWczoraj mi dziadek powiedział ,, komplement" dziecko ty masz MOPA na głowie, ale tobie pasuje 
20 kwietnia 2020 13:13
Dusia1978

20 kwietnia 2020 13:17 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Do emerytury dożyjesz na pewno!
Ja z trójką dzieci, mężem i dwoma psami w domu, swego czasu na 48m2 dożyłam, to czemu Ty miałabyś jej nie doczekać?
20 kwietnia 2020 14:19 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dobrze że farbę moge rzucic sama a i obciąć tez żaden problem bo kręcone ,tam ciachnę,tam skubnę i fertig jak krzywo to i tak widać nie będzie, zawsze mam nieład artystyczny na głowie:hihi:Wczoraj mi dziadek powiedział ,, komplement" dziecko ty masz MOPA na głowie, ale tobie pasuje :smiech2:

A ja mam włosy do ramion. Dziś dziecko moje stwierdziło, że mam pas startowy na głowie.  Od uszy w dół blond reszta czarne ( odrosty). No jak otworzą fryzjera to chyba mnie czeka długi maraton.