01 maja 2020 23:50 / 7 osobom podoba się ten post
tina 100%Zosiu- tak skomplikowanej procedury, jak sprawdzenie takiego zaświadczenia nie przewidział do tej pory nikt :lol2:
Owszem, są jakieś wizje paszportów immunologicznych, ale to tej pory robi się apka na wzór koreanskiej. Czy u nas bedzie to miało sens? Niekoniecznie bo wciąz za mało testujemy z powodu deficytów w kadrze diagnostów laboratoryjnych.
Jednyna nadzieja to to, że niedługo sytuacja zacznie się poprawiać , jak w innych krajach, co zaczęły wcześniej od nas. Np. Austria , Szwajcaria- tam już w zasadzie sytuacja jest opanowana.
Tak, pani z sanepidu, z którą rozmawiałam niesamowicie zdziwiła się, że wszyscy w takiej placówce byli przetestowani, po drugie największym problemem jest to, że zaświadczenie będzie po niemiecku, a takiego urzędy polskie nie honorują, no i przecież w tzw. międzyczasie mogę się już upozytywnić.
Koszmar, koszmar z tym całym prześladowaniem zwykłych ludzi, którzy ciężko pracują, aby poradzić sobie w życiu, bez żenującego wsparcia państwa polskiego. Dzisiaj miałam ciąg dalszy handry związanej z transgranicznym uwięzieniem. Dałam nawet upust swojej frustracji w mailu wysłanym do ministerialnej jednostki odpowiedzialnej za działąnia przeciw epidemii. Akurat znalaząłm w sieci info, że można wysyłać petycje i uwagi na temat działań rządowych w tej sprawie do dzisiaj do godz. 12.00.