Powitajki przy kawie 60

02 maja 2020 08:01 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

Witam i serdecznie pozdrawiam :chaplin:
Zaczynam kolejny dzień na szteli. Pochmurno, ale przyjemnie, póki co, nie pada.
Miłego dnia Opiekunkowo:kwiatek dla ciebie::kwiatek dla ciebie2:

I jeszcze coś... 
https://www.propertynews.pl/hotele/kwarantanna-w-hotelu-za-pobyt-zaplaci-nfz,81230.html

Luke, w tym artykule pisze, że NFZ zapłaci za pobyt w przypadku gdy "lekarz zleci", a osoby przekraczające granice są kierowane przez inne służby. To mam wrażenie, że to taka specjalnie stworzona  dziura- oficjalnie, zgodnie z prawdą powiedzieli, że osobom na kwarantannie stworzyliśmy bezpłatne miejsca do jej odbycia. Tyle, że nie wszystkim. Czyli chcesz się po świecie szlajać- płać.
02 maja 2020 08:07 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Luke, w tym artykule pisze, że NFZ zapłaci za pobyt w przypadku gdy "lekarz zleci", a osoby przekraczające granice są kierowane przez inne służby. To mam wrażenie, że to taka specjalnie stworzona  dziura- oficjalnie, zgodnie z prawdą powiedzieli, że osobom na kwarantannie stworzyliśmy bezpłatne miejsca do jej odbycia. Tyle, że nie wszystkim. Czyli chcesz się po świecie szlajać- płać.

Zawsze to jakaś atrakcją. Nowe miejsce można sobie przez okno pooglądać 
02 maja 2020 08:46 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry-laba się pomału kończy. Trzeba zacząc pakować walizkę, a w piątek drogą lądową nach Schweiz 
Dobrego dnia.
02 maja 2020 08:48 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Tu link do NFZ , gdzie jest opisane , kto może w izolatoriach przebywać- od początku wykluczyli tych, ktorzy wracają z zagranicy.
https://www.nfz.gov.pl/aktualnosci/aktualnosci-centrali/powstaja-izolatoria-pobyt-w-nich-sfinansuje-nfz,7675.html

02 maja 2020 08:56 / 5 osobom podoba się ten post
Clio

No ok. Już na spokojnie bo w biegu tak znalazłam. Bo od rana trochę pracy....... I mianowicie....
Ponieważ w związku z tym że zrobione to zostało dla pracowników transgranicznych którzy 24 kwietnia w piątek strajkowali i osiągnęli co chcieli....to oni mogą 2 x dziennie min przez granicę łazic a ja raz na 6 tyg nie?!! Czy 2,3 mce 
Przecież on wniesie wiecej korony i zarazków jak ja co 6 tyg więc protestuje
. To my gorsze?!....:gwizdanie::yeah: ... My też wyjatkowa grupa :gwizdanie: zatem....
Ogłaszam Strajk i rozpoczynam zapisy....
Termin strajki do uzgodnienia.....
Rozpoczynam zapisy. 
Wystarczy zalajkowac sprawdzę i zapisze

Mogą wnieść własnie transgraniczni. W Szwajcarii tak się własnie stało. Ci mieszkający we Włoszech, a pracujący w Ticino własnie wniesli tą drogą wirusa. Rzad szwajcarski dość długo zwlekał z ograniczeniami na granicy z Włochami , ze względu na pracujących ludzi własnie. Wskutek protestów ludzi to zrobił i został postawiony pod scianą w ten sposób, że ci mieszkający po szwajcarskiej stronie przestali przychodzić do pracy. Ale tam ogłoszono stan wyjątkowy i obywatele dostali solidne wsparcie finansowe.
02 maja 2020 08:57 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

Bo masz z czego jak się po świecie szlajasz ....
02 maja 2020 09:00 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień Dobry  kochani w ten piękny Majowy  weekendzik 
Jak to ja lubię pojawiać się i znikać po angielsku 
U mnie lajtowo,  nudy na budy, Pdp do rany przyłóż choć trochę wieczorem włącza  jej się motorek na oglądanie tv zamiast na spanie  ale i na to jest sposób 
Życzę wszystkim pięknego dnia i spokojnej pracy 
02 maja 2020 09:02 / 3 osobom podoba się ten post
Engel

Dzień Dobry  kochani w ten piękny Majowy  weekendzik :aniolki:
Jak to ja lubię pojawiać się i znikać po angielsku :yahoo:
U mnie lajtowo,  nudy na budy, Pdp do rany przyłóż choć trochę wieczorem włącza  jej się motorek na oglądanie tv zamiast na spanie :smiech2: ale i na to jest sposób :czysci okulary:
Życzę wszystkim pięknego dnia i spokojnej pracy :angel1:

O nowa fryzura  dobrze, że kolor wciąż ten sam 
02 maja 2020 09:03 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

02 maja 2020 09:07 / 8 osobom podoba się ten post
Ale się dziś spóźniłam ale to nic jestem Dzin dobry z tonikiem tym co na urlopie a tym co w pracy posucha albo null na etykiecie Mokro ,chlodno ale do przodu .Tulipanki zostawiam  

02 maja 2020 09:09 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Ale się dziś spóźniłam ale to nic jestem :-)Dzin dobry z tonikiem tym co na urlopie a tym co w pracy posucha albo null na etykiecie :tak:Mokro ,chlodno ale do przodu .Tulipanki zostawiam :buziaki2: 

A w toniku jest chinina i wesoła zaraz mina 
02 maja 2020 09:10 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Tak sobie załozyli od początku i tak zrobili. Nawet Wikingowie rozpieszczają swoich obywateli, a z nas twardzieli robią 
02 maja 2020 09:11 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

A w toniku jest chinina i wesoła zaraz mina :-):bomba:

I o to chodzi niech sie chlodzii lepiej wchodzi
02 maja 2020 09:21 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

O nowa fryzura :zaskoczenie1: dobrze, że kolor wciąż ten sam :piekna:

Wiesz Kika w dobie kryzysu dobre i to mieć włosy  
Pozdrawiam  cieplutko 
02 maja 2020 09:49 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry drugiego dnia majówki słoneczka na niebie i w sercach wszystkim życzę