Jak minął dzień 9

13 czerwca 2020 15:39 / 4 osobom podoba się ten post
Znów zmiana pogody, ja
13 czerwca 2020 16:01 / 4 osobom podoba się ten post
Ja dziś odpuściłem spanko popołudniowe i pojechałem na zakupy.
Zaopatrzenie zrobione na cały tydzień, po niedzieli tylko pieczywo i owoce. 
Tak sobie przeglądałem neta i jeden artykuł przykuł moją uwagę.... szok dla mnie
https://finanse.wp.pl/klient-pokazal-rachunek-tyle-trzeba-zaplacic-za-kawalek-ryby-nad-baltykiem-6520759153985153a

Nawet w rybnym w Dojczlandii kupi się dorsza świeżego za 13 euro za kg. A w wielu miejscach też i w sklepie idzie zjeść na miejscu rybkę, w takiej cenie, jak w sklepie. Qrcze, prawie 120 zł za dorsza w smażalni w Polsce. A tak chciałem jechać  nad morze i jeść codziennie smażone ryby
13 czerwca 2020 16:06 / 5 osobom podoba się ten post
Już w zeszłym roku tyle płaciliśmy w smażalni w Kołobrzegu . 
Ceny za świeża rybę tutaj też solidne . Ok #9 euro plus . 
Wędzony halibut 29 euro . 
13 czerwca 2020 16:08 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Ja dziś odpuściłem spanko popołudniowe i pojechałem na zakupy.
Zaopatrzenie zrobione na cały tydzień, po niedzieli tylko pieczywo i owoce. 
Tak sobie przeglądałem neta i jeden artykuł przykuł moją uwagę.... szok dla mnie
https://finanse.wp.pl/klient-pokazal-rachunek-tyle-trzeba-zaplacic-za-kawalek-ryby-nad-baltykiem-6520759153985153a

Nawet w rybnym w Dojczlandii kupi się dorsza świeżego za 13 euro za kg. A w wielu miejscach też i w sklepie idzie zjeść na miejscu rybkę, w takiej cenie, jak w sklepie. Qrcze, prawie 120 zł za dorsza w smażalni w Polsce. A tak chciałem jechać  nad morze i jeść codziennie smażone ryby:nerwowy1::smiech3:

Jakie to szczęście mieć swój staw i rybki . A do tego kochanego , który te rybki oporzadza i wędzi. ?
13 czerwca 2020 16:12 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Już w zeszłym roku tyle płaciliśmy w smażalni w Kołobrzegu . 
Ceny za świeża rybę tutaj też solidne . Ok #9 euro plus . 
Wędzony halibut 29 euro . 

To my w Helu mniej... Akurat też 4 porcje dorsza i frytki oraz surówki to wyszło 120 zł, bo akurat to pamiętam
13 czerwca 2020 16:14 / 4 osobom podoba się ten post
Ale co tam, będzie na wakacje dwa razy po pińćset plus, więc można żyć
13 czerwca 2020 16:27 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Ale co tam, będzie na wakacje dwa razy po pińćset plus, więc można żyć:smiech3:

To już od tego lata? Bo dokładnie nie jestem zorientowana jak to ma wyglądać ale ciekawa. 

13 czerwca 2020 17:15 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

To już od tego lata? Bo dokładnie nie jestem zorientowana jak to ma wyglądać:-) ale ciekawa. 

Sejm chce to teraz uchwalić... Ale do ręki się tego nie otrzyma... Zrobią bazę firm zainteresowanych (hotele, pensjonaty, restauracje itd itp) i każde uprawnione dziecko, a raczej rodzic, rodzice, dostaną specjalny kod. I przedstawią go tej uprawnionej firmie przed rezerwacją noclegu czy też przed jedzeniem. Firma sprawdzi podany kod i na tej podstawie skasuje należność od Państwa. Ty nic nie płacisz, ewentualnie dopłacasz różnicę. To ma być ważne aż do końca 2021 roku?
13 czerwca 2020 17:17 / 4 osobom podoba się ten post
Jak dla mnie, to nie musi tego być. Nie stać mnie na wakacje, to nie jadę. Stać, to jadę. A tak to jest po raz kolejny kupowanie głosów wyborców. I taka jest prawda, to są fakty. 
13 czerwca 2020 17:20 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Sejm chce to teraz uchwalić... Ale do ręki się tego nie otrzyma... Zrobią bazę firm zainteresowanych (hotele, pensjonaty, restauracje itd itp) i każde uprawnione dziecko, a raczej rodzic, rodzice, dostaną specjalny kod. I przedstawią go tej uprawnionej firmie przed rezerwacją noclegu czy też przed jedzeniem. Firma sprawdzi podany kod i na tej podstawie skasuje należność od Państwa. Ty nic nie płacisz, ewentualnie dopłacasz różnicę. To ma być ważne aż do końca 2021 roku?

Tylko 0rzy tych cenach , które rosną stać nas będzie na 2 wypoczynku i spowrotem. To dopiero urloooooop 
13 czerwca 2020 17:21 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Jak dla mnie, to nie musi tego być. Nie stać mnie na wakacje, to nie jadę. Stać, to jadę. A tak to jest po raz kolejny kupowanie głosów wyborców. I taka jest prawda, to są fakty. 

I kolejne miliony idą w zadłużenie państwa. 
13 czerwca 2020 17:24 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

I kolejne miliony idą w zadłużenie państwa. :-(

Niestety... Chociaż to, jak mówią, to inwestycja w branżę turystyczną i gastronomiczną, ale zadłużenie i tak rośnie. 
13 czerwca 2020 19:15 / 2 osobom podoba się ten post
Dzien mija spoko jak każdy dzień,   drinki typu pepsi, ciastka, Nutella, słodkości, Placuszki, słodkości wypiekane i to wszystko same do mnie przychodzi... +spacery, mnóstwo fot z okolic+ tv  ohne Limit wszystko alll ekskluziv  pokój +łazienka na piętrze widoki na dachy i pola  poola z winogrona i i truskawka oraz kukurydza  a sklep obok rezydencji 35 sek. 
I tak już prawie 2 tyg zleciało... 

a tak swoją drogą ciekawe kto miał z was najstarszego pdp?   Moze teraz ja rekordzik ubije i coś wygram  . Nooo?   
13 czerwca 2020 19:29 / 2 osobom podoba się ten post
P. Maria 102 łata
13 czerwca 2020 19:37 / 2 osobom podoba się ten post
Katharina- dożyła stówki. To była babunia . Moja, tylko moja