Powitajki przy kawie 61

03 czerwca 2020 07:07 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo pobudka o 6:15  nie wiem dlaczego plastik tak wcześnie odbierają hałas straszny . Poz tym w Duesseldorie nadal nie pada . 
03 czerwca 2020 07:09 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Witam wieczorkiem. 
Róże pomału przekwitają, ale jaśminowce zaczęły kwitnąć. Może ich zapach odurzył pedepcia, bo przesiadywał dziś w ogrodzie dyskutując z ogrodnikiem . W rezultacie już spi.

A ogrodnik róż nie obcina ,? Tzn tych przekwitlych pąków? Tutaj róże kwitną aż do pierwszego mrozu. Raz w tygodniu obcinam przekwitłe pąki . Wszystkie  gatunki .
03 czerwca 2020 07:17 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

A ogrodnik róż nie obcina ,? Tzn tych przekwitlych pąków? Tutaj róże kwitną aż do pierwszego mrozu. Raz w tygodniu obcinam przekwitłe pąki . Wszystkie  gatunki .

Obcina, ale i tak już nie kwitną tak kaskadowo jak za pierwszym rzutem. Są tu też późne odmiany, wielkokwiatowe, ale jeszcze nie kwitną. Kosi trawę jeszcze, plewi warzywniaczek , likwiduje szkodniki - mrówek sporo w tym roku.
03 czerwca 2020 07:20 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo:-) pobudka o 6:15 :strach na wroble: nie wiem dlaczego plastik tak wcześnie odbierają:-( hałas straszny . Poz tym w Duesseldorie nadal nie pada . 

Wstaję o 5- 5.30 rano, ubieram asicsy i biegowy strój no i lecę tankować kosmiczną energię. Taki ze mnie dziwoląg.
Tak, że witam się z wami już od dawna nie z pozycji horyzontalnej, czyli leżącej 
Dobrego dnia .
03 czerwca 2020 07:22 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam srodowo. :chaplin: Środa przeleci tydzień obleci. :-) Ruch już od rana. Koguty pieją. :smiech3: Dajta ludziska jeszcze pospać. :nie wstaje: No jeszcze z godzinkę mogę się wylegiwać w łóżeczku.. :hihi: Niektórzy już pewnie kawkę pierwsza mają za sobą ale to nic nie szkodzi ja zaparzę dla Was kolejną . :kawa::kawa::kawa: a do kawki mleczko przyniosłam. :-) Miłego i Spokojnego dnia dla Was wszystkich. :najlepszego2:

Jeśli ten kogut wydziera się do tej pory, to pewnie z grilla spierniczył 
03 czerwca 2020 07:33 / 13 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  dzisiaj mamy wycieczke do fryzjera, po 11 przyjeżdża synowa i nas wiezie do salonu  dobrego dnia kochani 
03 czerwca 2020 07:43 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry pięknego dnia życzę 
03 czerwca 2020 07:58 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry!
Jak przeczytałam, ze Tina wstaje o świcie i biega.... No, szacunek i podziw!!!
03 czerwca 2020 08:00 / 5 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Dzień dobry Opiekunkowo :buziaki2: dzisiaj mamy wycieczke do fryzjera, po 11 przyjeżdża synowa i nas wiezie do salonu :ferrari: dobrego dnia kochani :buziaki1:

I ja się wybieram do fryzjera, ale tak na początku lipca. Najpierw wypadzik na Pilatus, a krążą legendy, że w okolicznym jeziorze zostal pochowany Poncjusz Piłat i może straszyć, ponadto mówią, że przelatują nisko smoki, a nawet przesiadują przy Dragontrakt. Strach mi żle dziala na fryzurę. Włosy stają mi dęba w różnych kierunkach, nogi się trzęsą. Tak mi robi strach przed nieznanym. No to się wyżaliłam 
03 czerwca 2020 08:02 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

Dzień dobry!
Jak przeczytałam, ze Tina wstaje o świcie i biega.... No, szacunek i podziw!!!

Nie jestem tu wyjątkiem. Wielu ludzi już wczesnie rano wyskakuje z kapci 
03 czerwca 2020 08:46 / 11 osobom podoba się ten post
Dzien dobry w środęwypita,śniadanie skonsumowane...do około 10 luzPopołudnia jakieś burze zapowiadająwięc spacer pod znakiem.?Miłego dnia wszystkim
03 czerwca 2020 08:51 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

I ja się wybieram do fryzjera, ale tak na początku lipca. Najpierw wypadzik na Pilatus, a krążą legendy, że w okolicznym jeziorze zostal pochowany Poncjusz Piłat i może straszyć, ponadto mówią, że przelatują nisko smoki, a nawet przesiadują przy Dragontrakt. Strach mi żle dziala na fryzurę. Włosy stają mi dęba w różnych kierunkach, nogi się trzęsą. Tak mi robi strach przed nieznanym. No to się wyżaliłam :-)

I ja też sie wybieram i to już 3 lipca a może na wycieczke towarzystwa potrzebujesz? Ja sie chętnie dołączę, strach mam tylko przed pająkami   
03 czerwca 2020 08:53 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie jestem tu wyjątkiem. Wielu ludzi już wczesnie rano wyskakuje z kapci :-)

Wielu musi a Ty wyskakujesz z nich, bo chcesz  I za to szacunek!
O której trzeba iść spać, żeby chcialo się tak wczesnie wstać?
03 czerwca 2020 09:06 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim w środę. Może kiedyś napiszę-witam o świcie, jak bardzo mocno pozazdroszczę Tinie?
W tym wypadku chciałabym być bardzo zazdrosna, o kilka godzin Jej dzień jest dłuższy od mojego 
Tymczasem życzę Wam przyjemnego dnia z  w dloni na balkonie. Dzisiaj chyba nici z wysiadywania na balkonie jak "kotka na gorącym blaszanym dachu ". Slonca nie widać, niebo zachmurzone ,tylko 13st narazie. 
Czekam jednak na poniedziałek, może nie o 6:30 ,ale na pewno muszę wyjść i zacząć się ruszać. Bez brawury, spokojnie, bo czuję, że sztywnieję, zwykłych kilka przysiadów i podskoków z trudnością przychodzi. Od dzisiaj zaczęłam poranną rozgrzewkę, bo inaczej nawet na spokojnej przebieżce będzie słychać jak trzeszczę i skrzypię 
Przyjemności 
03 czerwca 2020 09:27 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  miłego dnia życzę, ja dziś mam wreszcie termin do fryzjera   po jakiś 4 tech miesiącach   .Dzionek zapowiada się dobrze,słoneczko świeci więc nie jest źle, teraz szybko lecę myć włosy    nareszcie będę wyglądać jak człowiek bo już miałam kucyki zaplątać