Powitajki przy kawie 61

19 czerwca 2020 16:54 / 9 osobom podoba się ten post
Dusia1978

A co się stało? :aniolki:

Serduszko jeszcze mi wali, łezki wciąż do oka cisną, ciężko mi.... Słowa dziś nie mogę wydusić z siebie... Przyjechałam tu pomoc, zaopiekowac sie.... Jednak dziś ... przyszło mi trzymać  moja podopieczną a zarazem obca mi osobę za rękę w jej ostatniej chwili i w ostatnim tchnieniu powietrza bez strachu ani paniki  lecz że smutkiem, żalem ale dumnie i z godnością  i z radością że mogłam pomóc, pielęgnować i być blisko i prowokować  do uśmiechu, gadając bez końca do niej, czekajac jak tylko nadąży się sposobność by zjadła by była syta nakarmiona, czysta, wykremowana..   do konca samego końcowatego... Pomagając lekarzowi w oględzinach i gdy zabierali ją z domu..do końca na froncie... Ze łzami piorąc ostatnie pranie i sprzątając pokój....i ze łzami to nadal pisząc...
Wieczne odpoczywanie racz jej Dać Panie...  
19 czerwca 2020 16:58 / 3 osobom podoba się ten post
19 czerwca 2020 16:59 / 7 osobom podoba się ten post
Proszę trzymajcie za mnie kciuki, bardzo bardzo  mi smutno i gardełko się bardzo zaciska a przede mną jeszcze pogrzeb w poniedz albo wtorek... Bardzo bardzo mi smutno    
19 czerwca 2020 17:13 / 6 osobom podoba się ten post
Clio

Serduszko jeszcze mi wali, łezki wciąż do oka cisną, ciężko mi.... Słowa dziś nie mogę wydusić z siebie... Przyjechałam tu pomoc, zaopiekowac sie.... Jednak dziś ... przyszło mi trzymać  moja podopieczną a zarazem obca mi osobę za rękę w jej ostatniej chwili i w ostatnim tchnieniu powietrza bez strachu ani paniki  lecz że smutkiem, żalem ale dumnie i z godnością  i z radością że mogłam pomóc, pielęgnować i być blisko i prowokować  do uśmiechu, gadając bez końca do niej, czekajac jak tylko nadąży się sposobność by zjadła by była syta nakarmiona, czysta, wykremowana.. :smutny:  do konca samego końcowatego... Pomagając lekarzowi w oględzinach i gdy zabierali ją z domu..do końca na froncie... Ze łzami piorąc ostatnie pranie i sprzątając pokój....i ze łzami to nadal pisząc...
Wieczne odpoczywanie racz jej Dać Panie...:angel3:  

Dzielnie się spisalaś. Jeden raz zdarzyło mi się być sam na sam z odchodzącą pdp. Mogę powiedzieć, że wiem jak to jest. Pisałam kiedyś o tym. Też bez strachu, paniki, ale drugi raz nie chciałabym przez to przechodzić. Tobie też tego nie życzę. 
19 czerwca 2020 17:14 / 4 osobom podoba się ten post
Clio

Proszę trzymajcie za mnie kciuki, bardzo bardzo  mi smutno i gardełko się bardzo zaciska a przede mną jeszcze pogrzeb w poniedz albo wtorek... Bardzo bardzo mi smutno :smutny:   

Trzymaj się 
Dobrze, że pogrzeb szybko, my czekaliśmy dwa tygodnie. 
19 czerwca 2020 17:43 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Trzymaj się :aniolki:
Dobrze, że pogrzeb szybko, my czekaliśmy dwa tygodnie. :-(

Pogrzeb będzie w środę. Cóż wekend to przestój, papiery, organizacja i najszybciej więc środa. 
19 czerwca 2020 17:46 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzielnie się spisalaś. Jeden raz zdarzyło mi się być sam na sam z odchodzącą pdp. Mogę powiedzieć, że wiem jak to jest. Pisałam kiedyś o tym. Też bez strachu, paniki, ale drugi raz nie chciałabym przez to przechodzić. Tobie też tego nie życzę. :przytula:

Zdążyłam do syna napisać żeby przyjechał i córka przyjechała.. Ale w tym momencie.. Córka latala po pokoju spanikowana a syn wyszedł... Wzięłam to na klatę zatem...
Do uslyszenia.. 
20 czerwca 2020 06:02 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie w sobotę i w ostatni weekend na tym adresie.  Za oknem deszcz znowu pada  Wam życzę spokojnego i pogodnego dnia i smacznej kawki. 
20 czerwca 2020 06:11 / 8 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie jeszcze z domku, wyjazd dopiero za tydzień. Nawet i lepiej, bo Piotra dopadła dna moczanowa i muszę trochę Go odciążyć. Za oknem szaro i buro, ale kawa już wypita. Wszystkim spokojnej soboty, a Clio przytulam mocno
20 czerwca 2020 07:34 / 8 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio. Pogoda ładna, kawa się pije, rowerj czeka!
20 czerwca 2020 07:48 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  spokojnego dzionka kochani  Clio przytulam mocno 
20 czerwca 2020 07:49 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Witam i serdecznie pozdrawiam, życząc miłego, spokojnego sobotniego dnia
20 czerwca 2020 07:54 / 9 osobom podoba się ten post
Witajcie Kochane Anioły Stróże , Clio dumni z Ciebie jesteśmy sposób w jaki opisałaś odejście podopiecznej mówi wiele ,jakim jesteś CZŁOWIEKIEM
20 czerwca 2020 08:11 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim, ja też się melduję na stanowisku pracy,u mnie dziś fajny dzionek się zapowiada, słoneczko świeci i jest ciepło, a tobie Clio wyrazy współczucia dzielna z ciebie kobitka  Miłego dnia wszystkim i bez stresu 
20 czerwca 2020 09:04 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo