Powitajki przy kawie 61

21 czerwca 2020 10:10 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Szczerze? Uciekaj stamtąd. Jeśli czytałaś moje posty uważnie ja z takiego zlecenia uciekłam w maju po 5 dniach. Głęboka schiza, demencja, alzheimer i Bóg wie co jeszcze. Pdp chodziła z nożami po mieszkaniu,zamykałam drzwi i zabierając klucze, nie spałam po nocach bo bałam się , że wyskoczy przez okno. Szkoda nerwow. Co to za agencja, że bierze takie gówniane zlecenie i swoich pracowników wysyłam na wojnę. Mogę dziewczyny po moich interwencja h raz dwa zareagowały i szybciutko mnie zabierały bo bały się k mnie nie o pdp. Jak się coś stanie to Ty odpowiesz nie oni ani rodzina bo Ci wmówią, że wiedziałaś i podpisalas umowę.  Zostawiam to Twojej mądrej decyzji. Trzymaj się. :aniolki:

Dusiu, czytałam Twoje posty i wiem, co tam miałaś. Też, jak w zakładzie karnym, zamykam wszystko i chodzę z kluczami przy du....Problem w tym, że nie za bardzo jest, jak uciekać. Agencja wie, jaka jest sytuacja, ale chce utrzymać to zlecenie. Zadzwoniłam do nich w środę, jak tylko na dzień dobry wszystko zobaczyłam i usłyszałam informacje od zmienniczki. Koordynatorka nie uchwytna, niby na zwolnieniu (we wtorek jeszcze była zdrowa), inna pańcia ze zdziwieniem wysłuchała mojej relacji i miała sprawdzić, co jest podane pzrez rodzinę w niemieckich papierach. Cisza od środy. By się wyrwać, muszę złożyć wypowiedzenie i dwa tygodnie czekać na zjazd. Koszty podróży będą mi potrącone z wynagrodzenia. Gdy zgłoszę, by szukali zmienniczki będą wiecie, jak zwlekać, że nie mogą znaleźć. Nie chcę, już od nich żadnego zlecenia, kolejnego kłamstwa i przejazdu na inne miejsce (ostatnio pociąg zaproponowali).
Jaka to firma, cóż ta której logo wyskakuje często na naszym opiekunkowym forum, jako najlepszy pracodawca.
21 czerwca 2020 11:01 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bardzo w piękny, słoneczny dzień. Witam się w pośpiechu, bo zaraz kolejne spotkanie. Dzieje się  u mnie dużo i tylko fajnie. Już za parę dni odpocznę w pracy, to będę miała czas częściej coś napisać 
Pięknej niedzieli Wam życzę 
21 czerwca 2020 12:52 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry niedzielne. Czytam forum i nie umknęły mi smutne wieści.
Clio- trzym się jakoś. Jestem równie zaskoczona śmiercią twojej babuni, jak i ty, bo przecież i obiadki pożywne i wykwintne gotowalaś jej przed śmiercią, a i zdaje się miejsce nowe. No, ale cóż. Bywa i tak, że następuje odejście nagle. Niech jej tam w Krainie Wiecznych Łowów slonko świeci 
A i u mnie jakieś fatum, choć w obliczu smutku Clio , niegodne powszechnego nagłaśniania, ale napisze , bo jestem ZUA 
Mianowicie w piątek zarobił na mnie szwajcarski dentysta. Całe szczęście , że mam dodatkowe ubezpieczenie, bo tu kasa chorych nie pokrywa wszystkich zabiegow dentystycznych. Niewyrażna mi się wydała jedna z ósemek i się umówiłam na wizytę. No cóż- moje obawy nie były płonne. To rentgen i won z tym zębem. RTG 300 CHF i mimo, że na zdjęciu było widać, że dłutowanie żadne nie bedzie potrzebne, czy inne wygibasy- to zabuliłam jak za chirurgiczne usunięcie ósemki , czyli 350 CHF. Ale 70 % odda ubezpieczyciel bez problemu. 
I tak mi wyszarpał niemałą sumkę. Ale luksusy w praxis mają takie, że jakby nie te ceny, to pewnie odwiedzanie tu zębologa stałoby się moim hobby 
Z tego też powodu wczoraj się kurowałam. Wieczorem już odżyłam, opuchlizny niet- coś tam nieznacznie ciągnie czy swędzi i to wszystko.
Zeby jednak nie było za pięknie, to oczywiście jakas łajzia ze Spitexu musiała spierniczyć nastrój 
Raczyła się przytelepac o 21 , gdy już dziadka  , przy pomocy jego zony polożyłysmy spać. 
No i łajzia zamiast zawinąć się do swojego auta , to wyjechala z litanią pretensji i dowodów, że ona była u tego pacjenta i tamtego i wczesniej nie mogła . Na moje zapewnienia i babki, że ok, i niech sobie idzie w końcu , to ona musiała podkreslic , że wyjasnia, coby nie miec problemów. Babka straciła cierpliwość i pogoniła łamagę  , tak jak się elegancko należało. 
To tyle sensacji, a ja udam się na miasto na lody, bo mogę  tylko "miętkie " 
Dobrego dnia Wam ludzie. 

21 czerwca 2020 18:11 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wieczorową porą  Dzisiaj było bez mokrych chmurek, słoneczko przez "baranki" przypiekało. Nawet się godzinkę poopalałam, dłużej nie dałam rady  Czas powoli płynie ale jakoś trzeba sobie radzić. 

Miłego wieczorku wam życzę. 
21 czerwca 2020 18:55 / 6 osobom podoba się ten post
I ja dziś posiedziałam  na słonku. A że biorę osłonowo klindamycynę, to może dostanę wysypki ku pokrzepieniu serc 
21 czerwca 2020 21:01 / 7 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór, na urlopie i nie miałam czasu przywitać się jak przystoi:bzy_bzy pozdrawiam wszystkich z wysokich i pięknych Tatr, dziś przyjechałam z córcia na kilka dni naladowac akumulatory, żeby chęci i energii do pracy po urlopie nie brakowało
21 czerwca 2020 21:26 / 3 osobom podoba się ten post
marta74

Dobry wieczór, na urlopie i nie miałam czasu przywitać się jak przystoi:bzy_bzy pozdrawiam wszystkich z wysokich i pięknych Tatr, dziś przyjechałam z córcia na kilka dni naladowac akumulatory, żeby chęci i energii do pracy po urlopie nie brakowało :kwiatek dla ciebie2::serce:

To super Odpoczywajcie fajnie 
21 czerwca 2020 21:47 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

To super:super: Odpoczywajcie fajnie :radosc1:

Dziękuję też już niedługo dołączysz do grona urlopujacych. Niech Ci te ostatnie dni na zleceniu szybko miną i wracaj szczęśliwie do domku, ciesz się rodzinką 
22 czerwca 2020 05:57 / 7 osobom podoba się ten post

Witam serdecznie 

Zapraszam na kawcię i herbatkę

W nocy padało, teraz słonko wstaje. 

Trochę wcześniej wstałem, bo dziadek dziś o 8.30 jedzie na kontrolną wizytę do urologa i do laboratorium. Jedzie, jak zawsze, transportem sanitarnym. 

Miłego dnia Opiekunkowo 
22 czerwca 2020 06:07 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Witam w ostatni poniedziałek mojej pracy na tym adresie. Za oknem jeszcze pochmurno po nocnych opadach  i zobaczymy jak to dalej rozwinie. Spokojnego dnia dla Was wszystkich a teraz zapraszam na kawkę lub herbatę.  
22 czerwca 2020 07:36 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry o poranku! Słońca nie widać, zobaczymy, jaki ten dzień będzie...
22 czerwca 2020 07:42 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  poczęstowałam się pyszną herbatką.Słonko ładnie świeci,będzie ładny dzień   może dziś znowu na rowerek skoczę. Jak czytam że już niedługo do domciu wracacie to trochę mi przykro bo ja dopiero zaczynam pracę.Mam nadzieję że inni dołączą do mnie no ale cóż odpoczywałam dwa miesiące to teraz trzeba popracować  Miłego  i bezstresowego dnia wszystkim 
22 czerwca 2020 07:47 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, na niebie "skłębione zasłony ",może wiatr je rozwieje. Wstaję ostatnio wcześnie, szkoda mi każdej chwili w domu, bo zostało mi ich niewiele przed wyjazdem. Pięknego dnia Wam życzę 
22 czerwca 2020 08:05 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  coś pochmurno u mnie, pewnie będzie padać, miłego dzionka kochani 
22 czerwca 2020 08:49 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo unie padało w nocy . Teraz przepyszne świeże powietrze mamy.