Powitajki przy kawie 62

24 sierpnia 2020 10:16 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
24 sierpnia 2020 11:06 / 3 osobom podoba się ten post
Dobry Bobry 
25 sierpnia 2020 06:12 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  opiekunkowo. Życzę Wam spokojnego i dobrego dnia. 
25 sierpnia 2020 06:59 / 5 osobom podoba się ten post
Pogodny dzień przed nami, bynajmniej u mnie. Cieplutko i słonecznie
Witam i pozdrawiam. 
Miłego dnia 
25 sierpnia 2020 07:27 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, słoneczne ale chłodne. Tzn dzień dobry gorące tylko ranek chłodny-14 st tylko
Ostatnie dwa dni a ja w lesie z pakowaniem i innymi rzeczami. Nie mam kiedy, bo przecież obowiązki ciągle te same, a po za tym wizyty, wyjścia i wyjazdy do pięknych miejsc w okolicy. Rodzina babci tak mi " dziekuje "za moją pracę, miłe to,ale  szkoda, że zostawili to na ostatnią chwilę.  Dzisiaj wolne popołudnie upłynie na przygotowaniach do wyjazdu .
Przyjemnego, spokojnego dnia życzę wszystkim 
25 sierpnia 2020 07:47 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w ten chłodny poranek. Dni ostatnio zimne- i to mnie wcale nie cieszy. Ale wiele osób takie właśnie woli. Wczoraj koleżanka wybrała się na rower z krótkim rękawem. Dobrze, że oprócz swetra miałam też kurtkę od deszczu, to nie zmarzła.
Dziś wyniki rekrutacji z kolejnej uczelni. Ciekawe, czy moje kochane dziecko, które lubi wszystko przemyśleć, nie będzie się jednak zastanawiało nad innymi miejscami, choć w Warszawie przyjęty... I tam właśnie najbardziej chciał. On z tych, co to długo się zastanawiają, rozważają wątpliwości. Teraz mąż jest na pierwszej linii frontu i będzie bombardowany tymi rozważaniami Wolałabym, żeby nic nie zmianiał- z wygody. Tam najlepszy dojazd. I drugi syn, co maturę ma w przyszłym roku nie ma za bardzo wyboru, technologia drewna jest tylko w trzech miastach, do dwóch miejsc kiepsko dojechać, zostaje Warszawa. Mam wrażenie, że łatwiej będzie ich utrzymywać w jednym miejscu. Ale nic nie mówimy, decyzje niech podejmuje sam.
25 sierpnia 2020 07:52 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnego i bardzo miłego dnia życzę 
25 sierpnia 2020 09:09 / 4 osobom podoba się ten post
Witam we wtoreknie ma jak w domudotarłam spokojnie....walizka rozpakowana...dziś jeszcze dzień wspak po podróży jutro juz będzie dobrze.Miłego dnia wszystkim
25 sierpnia 2020 09:10 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień☀ dobry wszystkim. Już chłodem rano zawiewa. Miłego i spokojnego dnia
25 sierpnia 2020 09:55 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
25 sierpnia 2020 10:01 / 2 osobom podoba się ten post
Werska

To zależy, co ta wyższa półka oznacza.
Jak chciałam zmienić poprzednią- miała stawki właśnie od 1100, teraz chyba więcej, to wychodziło mi, że ideałów nie ma.
W tamtej mniej było na rękę, ale ZUS wyższy. Jak chciałam podwyżki, to dostałam, ale zmniejszono ZUS do najniższej krajowej. Czułam się zaopiekowana, reagowali na różne sugestie, czy problemy. Mieli dobre ubezpieczenie grupowe, A1 i EKUZ na rok, czyli najpierw trzeba było trochę poczekać, ale potem już się je miało.
To było Caring Personel.
Teraz jestem w Bravecare.
Płacą więcej- od 1500 do jednej osoby. Ale ZUS to jest chyba 1/8 najniższej krajowej. Ubezpieczenia brak. Jakoś mam wrażenie, że bardziej stają po stronie niemieckiej, ale to raczej z rozmów z koleżankami. Ja problemów właściwie nie miałam, które trzeba by rozwiązać. A1 i EKUZ załatwiają do każdego zlecenia od nowa, to właściwie wyjeżdżam bez- zanim załatwią już zjazd do domu. Ale w umowie jest druk do załatwiania certyfikatu zastępczego karty EKUZ. Umowa jest w dwoch językach. Ale jestem ciekawa, czy taka sama:-)
Co do stanu podopiecznych- wiedzą to, co im powie rodzina. W poprzedniej firmie nie uaktualniano wg. tego, co mówiła opiekunka, tylko po wizycie koordynatorki. Czyli ja i dwie opiekunki jechałyśmy do osoby "przy rolatorze", choć była na wózku- nie chodząca. Naszych uwag nie uwzględniano.

Doświadczenie , bdb język , opiekun medyczny . Caring personel.  Znam , pracowałam , logistycznie jedna z lepszych . Opis niezła mina drugie zlecenie , pierwsze też odbiegało .  ZUS mały , stawki średnie .  W razie problem mi ow , nic nie wiedzieli . ((
Bravacare  też koleżanka inną pracuje .  Stawki ok , ZUS niski . 
25 sierpnia 2020 12:02 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  po krótkiej przerwie,ale jestem u rodziny na wsi z wnukami i dlatego tu mniej zaglądam,miłego dnia wszystkim 
26 sierpnia 2020 06:34 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Tak wiało cała noc ?i padało, że teraz głowa mnie strasznie boli. Nie dało się spać w ogóle. Teraz też nadal pada i coraz chłodniej się robi. ⛄Dzid środa, połowa tygodnia. Środa minie tydzień zginie.. Dziś tez mam do 16 wolne wiec po sniadaniu biorę auto i wybywam do centrum bo tutaj nie ma co robić. Wam życzę spokojnego i pogodnego dnia i zapraszam na kawkę. ☕
26 sierpnia 2020 07:13 / 3 osobom podoba się ten post
Brrr... 
Paskudnie, zmienna ta pogoda w sierpniu.
Mimo wszystko życzę Wam spokojnego i miłego dnia 
26 sierpnia 2020 07:24 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnego dnia