doroteeMoja koleżanka szuka fajnej firmy , x wyższe półki , :-) może ktoś polecić ?
To zależy, co ta wyższa półka oznacza.
Jak chciałam zmienić poprzednią- miała stawki właśnie od 1100, teraz chyba więcej, to wychodziło mi, że ideałów nie ma.
W tamtej mniej było na rękę, ale ZUS wyższy. Jak chciałam podwyżki, to dostałam, ale zmniejszono ZUS do najniższej krajowej. Czułam się zaopiekowana, reagowali na różne sugestie, czy problemy. Mieli dobre ubezpieczenie grupowe, A1 i EKUZ na rok, czyli najpierw trzeba było trochę poczekać, ale potem już się je miało.
To było Caring Personel.
Teraz jestem w Bravecare.
Płacą więcej- od 1500 do jednej osoby. Ale ZUS to jest chyba 1/8 najniższej krajowej. Ubezpieczenia brak. Jakoś mam wrażenie, że bardziej stają po stronie niemieckiej, ale to raczej z rozmów z koleżankami. Ja problemów właściwie nie miałam, które trzeba by rozwiązać. A1 i EKUZ załatwiają do każdego zlecenia od nowa, to właściwie wyjeżdżam bez- zanim załatwią już zjazd do domu. Ale w umowie jest druk do załatwiania certyfikatu zastępczego karty EKUZ. Umowa jest w dwoch językach. Ale jestem ciekawa, czy taka sama

Co do stanu podopiecznych- wiedzą to, co im powie rodzina. W poprzedniej firmie nie uaktualniano wg. tego, co mówiła opiekunka, tylko po wizycie koordynatorki. Czyli ja i dwie opiekunki jechałyśmy do osoby "przy rolatorze", choć była na wózku- nie chodząca. Naszych uwag nie uwzględniano.