Powitajki przy kawie 62

23 sierpnia 2020 08:11 / 3 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie

Busik został wypożyczony w Krakowie, więc.. kierowca może nie miał doświadczenia w prowadzeniu jednak troszkę większego samochodu niż osobówka. I nie było w busiku z pewnością opiekunów, tak uważam.. Czas wypadku.
Co nie zmienia oczywiście faktu, że to tragedia

Spokojnego dnia Opiekunkowo 
23 sierpnia 2020 09:23 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo udanej niedzieli . 
Ogromna tragedia z tym wypadkiem busa . 
23 sierpnia 2020 09:27 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobrymimo smutnych wiadomości....jedzcze kilka godzin i kierunek dom...Miłego dnia
23 sierpnia 2020 09:41 / 2 osobom podoba się ten post
Agnesssa

Dzień dobry:-)mimo smutnych wiadomości....jedzcze kilka godzin i kierunek dom...Miłego dnia:radosc1:

Dojedź szczęśliwie do domu i daj znać, chociaż w jednym poście, że dojechałaś
23 sierpnia 2020 10:11 / 3 osobom podoba się ten post
Ale hiciora znalazłem
Opiekunka z podstawowym niemieckim do seniorki z 53117 Bonn!
Wynagrodzenie: 1100 €

Do tego może być wstawanie w nocy, mąż seniorki zdrowy, pies i cztery koty... Chyba też zdrowe
23 sierpnia 2020 10:36 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Ale hiciora znalazłem:oklaski:

Do tego może być wstawanie w nocy, mąż seniorki zdrowy, pies i cztery koty... Chyba też zdrowe
:smiech3:

Dla desperatów!!! 
23 sierpnia 2020 10:37 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Ale hiciora znalazłem:oklaski:

:smiech3:

O w mordę. Chyba na to może pójść tylko ktoś kto ma prawdziwy nóż na gardle
23 sierpnia 2020 11:20
Ech, firma Danzige... 
23 sierpnia 2020 11:47 / 2 osobom podoba się ten post
Moja koleżanka szuka fajnej firmy , x wyższe półki ,  może ktoś polecić ? 
23 sierpnia 2020 12:43 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Moja koleżanka szuka fajnej firmy , x wyższe półki , :-) może ktoś polecić ? 

Do tej pory to ja mogłam swoją polecać. Ale pewnie we wszystkich firmach zdarzają się miny. 
23 sierpnia 2020 16:10 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Moja koleżanka szuka fajnej firmy , x wyższe półki , :-) może ktoś polecić ? 

To zależy, co ta wyższa półka oznacza.
Jak chciałam zmienić poprzednią- miała stawki właśnie od 1100, teraz chyba więcej, to wychodziło mi, że ideałów nie ma.
W tamtej mniej było na rękę, ale ZUS wyższy. Jak chciałam podwyżki, to dostałam, ale zmniejszono ZUS do najniższej krajowej. Czułam się zaopiekowana, reagowali na różne sugestie, czy problemy. Mieli dobre ubezpieczenie grupowe, A1 i EKUZ na rok, czyli najpierw trzeba było trochę poczekać, ale potem już się je miało.
To było Caring Personel.
Teraz jestem w Bravecare.
Płacą więcej- od 1500 do jednej osoby. Ale ZUS to jest chyba 1/8 najniższej krajowej. Ubezpieczenia brak. Jakoś mam wrażenie, że bardziej stają po stronie niemieckiej, ale to raczej z rozmów z koleżankami. Ja problemów właściwie nie miałam, które trzeba by rozwiązać. A1 i EKUZ załatwiają do każdego zlecenia od nowa, to właściwie wyjeżdżam bez- zanim załatwią już zjazd do domu. Ale w umowie jest druk do załatwiania certyfikatu zastępczego karty EKUZ. Umowa jest w dwoch językach. Ale jestem ciekawa, czy taka sama
Co do stanu podopiecznych- wiedzą to, co im powie rodzina. W poprzedniej firmie nie uaktualniano wg. tego, co mówiła opiekunka, tylko po wizycie koordynatorki. Czyli ja i dwie opiekunki jechałyśmy do osoby "przy rolatorze", choć była na wózku- nie chodząca. Naszych uwag nie uwzględniano.

24 sierpnia 2020 06:24 / 3 osobom podoba się ten post
Witam Was w nowym tygodniu  i ostatnim tygodniu wakacji czyli sierpnia. Już widać, że dni są coraz krótsze bo rano szaro a i wieczorem słońce szybko ucieka. No cóż jesień coraz bliżej.  Póki co cieszmy się ciepelkiem. A że słońce jeszcze śpi zostawiam kawkę i życzenia miłego dnia. 
24 sierpnia 2020 07:15 / 3 osobom podoba się ten post
Witam Was milutko
Spokojnego dnia Opiekunkowo
24 sierpnia 2020 07:29 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przyjemnego, spokojnego dnia życzę 
24 sierpnia 2020 07:40 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w drugim tygodniu pracy!
Ciepełko uciekło, wczoraj zmarzłam trochę, bo nie wzięłam na rower nic z długim rękawem. Niestety, lato powoli się kończy. Byłobymi mi smutniej w domu- zawsze tak jest. To zdecydowanie moja ulubiona pora roku. Koleżanka przez chwilę miała myśl, żeby na emeryturze kupić gdzieś we Włoszech, albo Hiszpnii małe mieszkanko i tam przebywać zimą. Może do tej myśli wróci, i będę ją nawiedzać???