Powitajki przy kawie 62

29 sierpnia 2020 06:33 / 6 osobom podoba się ten post
Witam się i ja.  Obudziło mnie miałczenie  kota za drzwiami pokoju  . Wczoraj go szukałam żeby bo wypuścić na noc to się cholernik gdzieś schował. To teraz czekaj jak się wyspie dopiero pójdziesz na, dwór. Siedź tetaz na tyłku w domu. Dziś do its dzień leniwca więc będę wszystko robiła wolno. Moim też za powiedziałam, że wstajemy później bo weekend. No mam nadzieję, że do tej 9 poleżą w łóżkach. Wam życzę spokojnego i bezstresowo dnia ze słońcem na niebie i kubkiem kawy w dłoni. 
29 sierpnia 2020 07:34 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnej, przyjemnej soboty życzę wszystkim 
29 sierpnia 2020 07:42 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry o poranku.
29 sierpnia 2020 09:22 / 7 osobom podoba się ten post
Witam Was urlopowo.
Jutro wyruszam na tygodniowe wczasy grzybkowe w okolice Łeby.
Kila wizyt już zaliczyłam, spotkanie z naszą forumową "Żabcią" (Asikiem) w Ustce też był udane, chociaż zbyt krótkie - nie zdążyłyśmy się nagadać, jak zwykle.
Po powrocie z wypadu na grzyby i dojodowaniu organizmu zaczynam dwutygodniową rehabilitację moich starych kości i nadwyrężonych mięśni.
A na zakończenie - "wisienka na torcie" - Zlot Grzybiarzy w Swornychgaciach, który akurat organizuję. To też dziesiąta rocznica poznania mojego aktualnego ślubnego.
Jak znajdę znowu trochę wolnego to zajrzę na Forum, ale przed wyjazdem do pracy to raczej mało mnie tutaj będzie.
Miłego weekendu wszystkim życzę i dużo uśmiechu na następne dni.
29 sierpnia 2020 09:26 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, witam  Was w sobotę .
U mnie po wczorajszym ,slonecznym i ciepłym dniu ,dzisiaj chłodno i deszczowo. 
W sumie dobrze, bo mam trochę pracy w domu. Późno wróciłam z działki brata, takie małe rodzinno-przyjacielskie spotkanie,nawet z ogniskiem sobie urządziliśmy. Niestety, nie udało mi się ani wczoraj, ani dzisiaj dłużej pospać ,"kròlowa szteli "rządzi i coraz więcej mojego" nic nieumienia " odkrywa, o czym niezwłocznie musi mnie poinformować na VhatsAppie 
No,nie pasuję jej chyba w tamtym miejscu. Ciekawa jestem jak daleko i do czego się posunie ,zebym zrezygnowała. Tylko ze ja tak szybko broni nie składam. Miłego,spokojnego dnia Wam życzę 

29 sierpnia 2020 10:07 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

W sumie dobrze, bo mam trochę pracy w domu. Późno wróciłam z działki brata, takie małe rodzinno-przyjacielskie spotkanie,nawet z ogniskiem sobie urządziliśmy. Niestety, nie udało mi się ani wczoraj, ani dzisiaj dłużej pospać :-(,"kròlowa szteli "rządzi i coraz więcej mojego" nic nieumienia " odkrywa, o czym niezwłocznie musi mnie poinformować na VhatsAppie :lol1:
No,nie pasuję jej chyba w tamtym miejscu:oczko:. Ciekawa jestem jak daleko i do czego się posunie ,zebym zrezygnowała. Tylko ze ja tak szybko broni nie składam. Miłego,spokojnego dnia Wam życzę :angel3:

Przy kolejnym telefonie od niej powiedział wprost. " Cześć królowa szteli
 Co tam znowu ja spier.....? Bo ty taka idealna jesteś że aż strach po Tobie brać robotę". . I tyle. Krótko i rzeczowo. Może da jej to do myślenia. W co wątpię. A o tym czy Ty tam pojedziesz czy nie to chyba i raczej rodzina decyduje a nie ona. A jak by coś do Ciebie sapała to powiedz krótko ze Ciebie rodzina wybrała i płacą Ci też rodzina przez pośredni stworzyć agencji a nie Ty. I może zamknie jadaczkę. No ja bym js ustawiła raz dwa.. 
29 sierpnia 2020 10:32 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Przy kolejnym telefonie od niej powiedział wprost. " Cześć królowa szteli
 Co tam znowu ja spier.....? Bo ty taka idealna jesteś że aż strach po Tobie brać robotę". . I tyle. Krótko i rzeczowo. Może da jej to do myślenia. W co wątpię. A o tym czy Ty tam pojedziesz czy nie to chyba i raczej rodzina decyduje a nie ona. A jak by coś do Ciebie sapała to powiedz krótko ze Ciebie rodzina wybrała i płacą Ci też rodzina przez pośredni stworzyć agencji a nie Ty. I może zamknie jadaczkę. No ja bym js ustawiła raz dwa.. :wiking::bije2:

Dusiu, ale ja widzę, że jej ewidentnie chodzi o to, żeby mnie sprowokować i wciągnąć w przepychanki słowne. Tylko po co? Spokój, opanowanie i przyjmowanie jej uwag z uśmiechem ,to dopiero ją irytuje, to że nie daję się sprowokować chyba najbardziej. Nie takiej reakcji się spodziewała. 
Wczoraj tylko odniosłam się, też w spokojnym i wyważonym tonie do jej uwag i teraz zostawiam bez odpowiedzi . Jak będzie mnie dalej bombardowała, to tylko jej powiem, niech porozmawia z synem seniorki i zaznaczy, że ze mną pracować nie będzie. Ma w tym wprawę, już to robiła o czym sama z dumą mi opowiadała. Jeśli rodzina zrezygnuje ze mnie, to trudno, na pewno będzie mi przykro,ale przyjmę to na klatę. Ich strata. Może nie rodziny, ale babcia dużo straci, tego jestem pewna. 
29 sierpnia 2020 10:34 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

W sumie dobrze, bo mam trochę pracy w domu. Późno wróciłam z działki brata, takie małe rodzinno-przyjacielskie spotkanie,nawet z ogniskiem sobie urządziliśmy. Niestety, nie udało mi się ani wczoraj, ani dzisiaj dłużej pospać :-(,"kròlowa szteli "rządzi i coraz więcej mojego" nic nieumienia " odkrywa, o czym niezwłocznie musi mnie poinformować na VhatsAppie :lol1:
No,nie pasuję jej chyba w tamtym miejscu:oczko:. Ciekawa jestem jak daleko i do czego się posunie ,zebym zrezygnowała. Tylko ze ja tak szybko broni nie składam. Miłego,spokojnego dnia Wam życzę :angel3:

29 sierpnia 2020 10:40 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Słońce  pięknie odświeża moją opaleniznę..dzisiaj  wolny  dzień. Moje motto  ma dzisiaj...,,nikt i nic, nie zepsuje mi humoru,,Pozdrawiam kochani 
29 sierpnia 2020 10:50 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dusiu, ale ja widzę, że jej ewidentnie chodzi o to, żeby mnie sprowokować i wciągnąć w przepychanki słowne. Tylko po co? Spokój, opanowanie i przyjmowanie jej uwag z uśmiechem ,to dopiero ją irytuje, to że nie daję się sprowokować chyba najbardziej. Nie takiej reakcji się spodziewała. 
Wczoraj tylko odniosłam się, też w spokojnym i wyważonym tonie do jej uwag i teraz zostawiam bez odpowiedzi . Jak będzie mnie dalej bombardowała, to tylko jej powiem, niech porozmawia z synem seniorki i zaznaczy, że ze mną pracować nie będzie. Ma w tym wprawę, już to robiła o czym sama z dumą mi opowiadała. Jeśli rodzina zrezygnuje ze mnie, to trudno, na pewno będzie mi przykro,ale przyjmę to na klatę. Ich strata. Może nie rodziny, ale babcia dużo straci, tego jestem pewna. 

Może i masz rację. Milczenie ja " zabije". A więc czekaj na rozwój sytuacji ale ona popadnie kiedyś na mądrzejsza od siebie i tak jak pisałam już wcześniej " wyżej h..a nie podskoczy". 
29 sierpnia 2020 10:56 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Może i masz rację. Milczenie ja " zabije". A więc czekaj na rozwój sytuacji ale ona popadnie kiedyś na mądrzejsza od siebie i tak jak pisałam już wcześniej " wyżej h..a nie podskoczy". :-)

Już trafiła, przecież to ja, jestem ta mądrzejsza 

29 sierpnia 2020 12:09 / 1 osobie podoba się ten post
Ja jednak spokojnie, aczkolwiek STANOWCZO powiedział czy się spytał, czy pozjadała już wszystkie rozumy i czy taka mądra była też na innych sztelach
29 sierpnia 2020 12:20 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo: spokojnej soboty
29 sierpnia 2020 12:25 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Już trafiła, przecież to ja, jestem ta mądrzejsza :smiech3:

Taktyka na medal
 Moim zdaniem kobieta ma kompleksy. Zawsze coś poprzestawiamay , pozmieniały . Wracam  zaprowadzam mój porządek i pracuje efektywnuepo mojemu  moja ost zmiennicZka przestawiła stół w naszym pokoju , trochę zakłóca, ale nie chcę mu się go targać 
Jedyne za co ja opieprzylam to pdp w naszym pokoju na przerwie , gotówce i puszki w lodówce .  Ale to dla dobra pdp . Zablokuj ja proszę Gusiu. Udanego wypoczynku!
29 sierpnia 2020 13:00 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Taktyka na medal:chaplin:
 Moim zdaniem kobieta ma kompleksy. Zawsze coś poprzestawiamay , pozmieniały . Wracam  zaprowadzam mój porządek i pracuje efektywnue:chaplin:po mojemu:-)  moja ost zmiennicZka przestawiła stół w naszym pokoju , trochę zakłóca, ale nie chcę mu się go targać :chaplin:
Jedyne za co ja opieprzylam to pdp w naszym pokoju na przerwie , gotówce i puszki w lodówce .  Ale to dla dobra pdp . Zablokuj ja proszę Gusiu. Udanego wypoczynku!

Dokładnie. Może to jest jakaś metoda zablokować i nie odbierać telefonu a jak już to grzecznie " Przepraszam, halo? Nie mogę rozmawiać bo jestem na urlopie i wygrzewam się na słoneczku na Malediwach a tutaj obok stoi jakiś Maczo i będzie mnie smarować olejkiem. juz sobie wyobrażam jak by jej kopara opadła. Chciałabym zobaczyć i usłyszeć jej reakcje.