Powitajki przy kawie 62

30 sierpnia 2020 11:06 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jeśli nawet, to wcale mnie to nie cieszy .
Wolałabym, żeby było normalnie. Nie musimy się przyjaźnić ikażda niech pracuje po swojemu ,tak jak było w innych miejscach. Jedne zmienniczki lubiłam, a inne po prostu były. 

Cytuję ten post, bo krótszy. Przykro. Przykro czytać, że do tego mogą się posuwać osoby, które bez wątpienia poczuły się gorsze. Rozumiem Cię, bo sama przechodziłam przez to co Ty. Sztela była w Munsterlandzie. Przyjechałam na zastępstwo.
Jak to normalni ludzie robią, po przyjeździe przywitałam się z seniorką-a że kobieta jeszcze była umysłowo sprawna, to się rozmowa rozwinęła. O zgrozo-po niemiecku i to bez zgrzytów. Na domiar złego , kiedy przyszla mnie "wybadać" rodzina seniorki mieszkająca w sąsiednim domu- znowu to samo  No i tu się głownej opiekunce zapaliła czerwona lampka...A , że na życzenie rodziny miała mnie przez dwa dni wdrażać w obowiązki , to postanowiła dać mi wycisk  Tak się składa, że jestem dość opanowaną osobą, to prowokacje spaliły na panewce- jeszcze gorzej .
Atmosfera była ciężka  i w tej sytuacji trudno nie oczekiwać, że Niemcy nie będą obserwować opiekunek i ich zachowań i wyciągną własne wnioski. Tak też się stało. Mimo zachęt rodziny, pojechałam tam na zmianę jeszcze 2 razy i odpuściłam. Kobita dostała ode mnie prztyczka w nos , a zimna wojenka,mogąca się w każdej chwili przerodzić w otwartą wojnę mnie nie satysfakcjonowała. Szkoda nerwów, a własnie bezrobocie mi nie groziło. 
Jak pisała Dorotee- zablokuj ją, nie denerwuj się. Jesli rodzina mądra, a Ty nie chcesz rezygnować- podejmie własciwą decyzję.
I absolutnie , nawet w głebi duszy nie bierz sobie do serca nacisków B. Przecież nie możesz być odpowiedzialna za jej kompleksy, z którymi tylko ona może sobie poradzić. A poradzi sobie z nimi wtedy, jeśli zrozumie, że ich się nie pozbędzie, próbując degradować kogoś innego. To tak, jakby ktoś przeciętnie zarabiajacy,  biznesmenów, czy osoby na dobrze płatnych etatach -odsądzał od czci i wiary za, to, że mają intratne posady - nie bacząc na to, że aby osiągnąć taką pozycję , potrzebne jest mnóstwo pracy, samozaparcia, nauki...
Co do "mojej " dowodzącej na tamtej szteli. Rodzina się jej w końcu pozbyła i wcale nie z mojej inicjatywy. Ta pani za bardzo chciała "rządzic" i "ustawiać" .
31 sierpnia 2020 06:47 / 4 osobom podoba się ten post
Witam w poniedziałek i w ostatnim dniu wakacyjnego miesiąca. Za oknem jeszcze, szaro i buro a ja jeszcze mam troszkę czasu do swoich obowiązków. Życzę Wam spokojnego i bezstresowego dnia oraz słońca ☀ i w sercach ❤ i na  niebie. 
31 sierpnia 2020 07:23 / 4 osobom podoba się ten post
Witam w ostatni dzień sierpnia
Dla mnie ten dzień ma szczególną wymowę. Jutrzejszy zresztą też.
Szkoda tylko, że tych rocznic nie będziemy. jako społeczeństwo, wspólnie świętować. Smutne to. 

Życzę Wam spokojnego dnia

31 sierpnia 2020 08:00 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry fajnego dnia życzę i dużo pozytywnej energii 
31 sierpnia 2020 08:30 / 3 osobom podoba się ten post
Witam, wszystkim miłego dnia
i przyjemnej pracy
lub komfortowego wypoczynku i zregenerowania psychicznego w domu  

31 sierpnia 2020 08:46 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień  dobry  kochani Pogoda  rowerowa Dzisiaj wolne.....milego dnia życzę 
31 sierpnia 2020 09:20 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, witam z domu, niebo płacze deszczem, chłodno, ale ja już rozgrzana przygotowaniami na wizytę ważnego gościa . Czekam na 5-cio letnią córeczkę mojego siostrzeńca, mieszkającą na tym samym osiedlu. 
Ostatni dzień wakacji chce spędzić z ciocią. W planie wizyta w bibliotece, jej pierwsza, więc pierwszą karta czytelnika, wizyta w cukierni i inne atrakcje. Ja się cieszę, dziecko  się cieszy, a najbardziej chyba mama Marceliny ,bo ma czas tylko dla miesięcznego synka . Tak więc wszyscy zadowoleni ,deszcz przestał padać, zapowiada się ciekawy dzień. 
Wam życzę spokojnego, przyjemnego poniedziałku 
31 sierpnia 2020 09:53 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo niebo deszczem strasz!
01 września 2020 07:48 / 5 osobom podoba się ten post
Cóż to wszyscy jeszcze śpią?  Wstawać spoczywa do szkoły dzisiaj marsz!  Ja już nie muszę bo wszystko już wiem.  A tak w ogóle. Dzień dobry.  Życzę Wszystkim spokojnego i pogodnego wtorku bo u mnie za oknem tylko . Może jutro będzie lepiej i na to liczę no mam wolne pół dnia. a, teraz zapraszam na kawkę. Ja  właśnie swoją pije. 
01 września 2020 07:48 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Tutaj dla odmiany słoneczko- dzień się ładny zapowiada. Wczoraj był tak paskudny, że spacer przelezałam. Ale nie dziś!
01 września 2020 07:49 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Zapraszam na kawcię 
Życzę Wam miłego dnia 
01 września 2020 07:50 / 5 osobom podoba się ten post
A to jeszcze, raz ja. Jakby ktoś zapomniał dokupić kilku rzeczy swoim dzieciom do szkoły. To proszę bardzo. 
01 września 2020 07:58 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie też deszcz pada, może do przerwy przestaniespokojnego dnia wszystkim 
01 września 2020 08:26 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie pogodnie, słonecznie. Tak ma być do piątku i być może dłużej. Dziadek do 9 śpi, jak chce, niech śpi. Dziś tylko o 11 przyjdzie Pflegedienst zmienić opatrunek na kości ogonowej. Tam tylko ranka powstała. Mamy więc czas. Luz, jak co dzień. W południe mija mi połowa pobytu tutaj. 29 nocy za mną, tyle przede mną. 
Cieszę się, bo za miesiąc jeszcze urlopuję w górach
01 września 2020 08:48 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo