Powitajki przy kawie 63

11 grudnia 2020 06:20 / 10 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie. Piątek weekendu początek.  Maluda dziękuję bardzo.  Noc nie przespana bo zaglądałam w telefon czy nie dzwoni zmiana. Niby ma być między 6 a 8 o ile wsiadła do busa. Tak już nici że spania a i tak zaraz trzeba wstać by pościel swoją zdjąć i do końca zwolnić pokój dla Pani. Tym co zostają w pracy spokojnych dni do końca i oby jak najszybciej leciało na szteli. 
11 grudnia 2020 07:17 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo Dusia  szczęśliwej podróży i cudownego urlopu Ja w łóżeczku z kawą  czekam  aż  się  rozjaśni  i śmigam na rowerSpokojnego dnia kochani 
11 grudnia 2020 07:46 / 9 osobom podoba się ten post
Piątkowe pozdrowienia, Dusiu szczęśliwej i szybkiej podróży do domku  Dzisiaj mam dzień zakupowy, sąsiadek mi przywiezie zapas mleka i pyrków, ja drobnicę przytargam w plecaku. Woda zamówiona, siostra dziadka przysłała paczkę i dwa ogromne Stollen marcepanowe, więc ciasta na ''łykend''nie piekę. Powinnam podciąć włosy, ale nie mam zaufania do niemieckich fryzjerów, a zwłaszcza do tutejszej sieci salonów o wdzięcznej nazwie ''Kopfsalat '' już wolę sobie koczka upiąć. Miłego dzionka
11 grudnia 2020 07:55 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry kolejny weekend zaczynamy, ja już nie wiem który to kolejny w pracy, bo jestem już tu 5 miesięcy wszystkim życzę fajnego piątku. Dusiu, szczęśliwej podróży i wspaniałego czasu w domku,z córcia i ukochanym
11 grudnia 2020 08:21 / 8 osobom podoba się ten post
Witam już na . Zakupy zrobione, tabletka podana, teraz czekać na Pflega mistrza i dzień pracy zaczęty. Troszkę zajęć dziś, ale fajnie czas minie. Spokojnego i fajnego dnia kochani
11 grudnia 2020 08:37 / 7 osobom podoba się ten post
Witajcie witajcie. W pochmurny grudniowy poranek. Zaraz wybywam na zakupy (bo w lodówce tylko albo i aż światło i wiatr tańce odstawiają) , ostatnie bo potem to już zmienniczka na kupić co lubi. Zawsze zostawiam takie podstawy w lodówce przecież każdy lubi co innego. Miłego dnia
11 grudnia 2020 08:40 / 2 osobom podoba się ten post
Evvex

Piątkowe pozdrowienia, Dusiu szczęśliwej i szybkiej podróży do domku :radosc: Dzisiaj mam dzień zakupowy, sąsiadek mi przywiezie zapas mleka i pyrków, ja drobnicę przytargam w plecaku. Woda zamówiona, siostra dziadka przysłała paczkę i dwa ogromne Stollen marcepanowe, więc ciasta na ''łykend''nie piekę. Powinnam podciąć włosy, ale nie mam zaufania do niemieckich fryzjerów, a zwłaszcza do tutejszej sieci salonów o wdzięcznej nazwie ''Kopfsalat '' już wolę sobie koczka upiąć. Miłego dzionka:hejka:

Kopfsalat? Ciekawie się zapowiada, a fryz na sylwka mógłby być wystrzałowy 
11 grudnia 2020 09:11 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo pierwszy piątek na zleceniu
11 grudnia 2020 09:18 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, i już mamy piątek. Kolejny i przedostatni u mnie. Dzisiaj jeszcze spokojnie, za tydzień pewnie ogarnie mnie reisefieber .
Podziwiam osoby, które 5 miesięcy bez przerwy zostają. 
Wyjeżdżającym do domku szczęśliwej podróży życzę, nam wszystkim dobrego i spokojnego dnia 
11 grudnia 2020 09:39 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

Malgi i dorotee, zdrowiejcie dziewczyny:aniolki:

Luke, ja już zdrowa od ponad miesiąca, ale te testy... fałszywe!
A w temacie - witam wszystkich piątkowo, mnie czeka dziś wypad na zakupy, pocztę i chyba powinnam spakować już kilka drobiazgów na wyjazd. Bo w niedzielę to już będę nerwowa, że coś zapomniałam...
11 grudnia 2020 09:41 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim i każdemu z osobna ;) Do Świąt pozostało jeszcze 13 dni :) Uwielbiam ten magiczny okres. :) Wy też? :)
Dobrego dnia! ;) 
11 grudnia 2020 10:35 / 3 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

Dzień dobry wszystkim i każdemu z osobna ;) Do Świąt pozostało jeszcze 13 dni :) Uwielbiam ten magiczny okres. :) Wy też? :)
Dobrego dnia! ;) 

Też, ale jak jestem w domku 
11 grudnia 2020 10:46 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Też, ale jak jestem w domku :-)

Mam tak samo, a tutaj przewidywalny scenariusz- może pierogi na obiad, kolacja jak zawsze+ plus kawałek ciasta extra i o 21- dziadki w bett. Sylwester dokładnie taki sam, może się szampanskoje z dziadkami napiję, bo wino i tak piją codziennie do obiadu i kolacji, a przed snem ajerkoniaku kuśtyczek. Jak tu Senior zwykł mawiać, my się z mamusią już wyszaleliśmy, teraz upajamy się spokojem. Poza tym Święta w ''koronie'' to żadne Święta.

11 grudnia 2020 10:48 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia! Wracaj szczęśliwie! :D

11 grudnia 2020 13:38 / 4 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

Dobrego dnia! ;) 

Nie przepadam. Denerwuje mnie ta cala nagonka świateczna juz w listopadzie, spina i wydawanie kasy na zakupy i żarcie.  Ja tego nie robie ,ale w domu tak miałam,  wszystko na bogato i wg tradycji. I te rytuały mnie wkurzają . Od jakiegoś czasu mam odwrót i bunt na to.  Wiec nie szykuje się do świąt. 
Marzy mi się jak już,  żeby zrobić święta po mojemu , skromnie , spokojnie, w niewielkim gronie wybranych ludzi ,albo tylko przystrojony fajnie dom , pies i moje tradycyjne jedzenie ( jogurty i mleka ) ?