Powitajki przy kawie 63

08 stycznia 2021 09:56 / 5 osobom podoba się ten post
Marilyn

Witam wszystkich serdecznie. U mnie 3 dzień  i zamieszanie  , jakiego  świat  nie widzial. Córka jutro wyjeżdża ale przyjeżdża druga.  Oprócz tego w mieście mieszkają  jeszcze syn i trzecia  córka.  Rodzice  traktują  mnie bardziej jako gościa  z zagranicy  a nie pomoc .Babcia mi zaczęła  dziś  podawać  i kawy nalewac. No jak boga kocham,  po co tu  jestem,  nie wiem.  Przekwalifikowalam się  i robię  masaże babci, jest śmieszna  i fajna  więc masuję jak mamę  lub babcię. Płacone  mam za dwoje  a  dziadkiem  w ogóle  się  nie zajmuję,  no żyć  nie umierać. 

Czym się przejmujesz? Rob swoje. Płacą? No to ok. Dziadek się przyzwyczai. Obydwa tylko nie głodowala i dotrwała do końca a resztę miejsce w nosie. Robić swoje i wystarczy. 
08 stycznia 2021 10:09 / 4 osobom podoba się ten post
Marilyn

Witam wszystkich serdecznie. U mnie 3 dzień  i zamieszanie  , jakiego  świat  nie widzial. Córka jutro wyjeżdża ale przyjeżdża druga.  Oprócz tego w mieście mieszkają  jeszcze syn i trzecia  córka.  Rodzice  traktują  mnie bardziej jako gościa  z zagranicy  a nie pomoc .Babcia mi zaczęła  dziś  podawać  i kawy nalewac. No jak boga kocham,  po co tu  jestem,  nie wiem.  Przekwalifikowalam się  i robię  masaże babci, jest śmieszna  i fajna  więc masuję jak mamę  lub babcię. Płacone  mam za dwoje  a  dziadkiem  w ogóle  się  nie zajmuję,  no żyć  nie umierać. 

Fajnie masz, chociaż masaże możesz robić. Ja też nie wiem po co tu jestem, bo ani prania, ani sprzątania, nic poza gotowaniem. Wczoraj myślałam, że pozwoli mi odśnieżyć przed domem, ale skąd o 6.00 już odśnieżone było. Nie powinnam narzekać, ale trochę czas by mi szybciej leciał...
08 stycznia 2021 11:39 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
08 stycznia 2021 12:23 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry☺
Wyjeżdżam w niedzielę, praca tuż tuż ?
08 stycznia 2021 13:22 / 2 osobom podoba się ten post
Gaudia

Dzień dobry☺

Witaj Szczęśliwej podróży i dobrej szteli
08 stycznia 2021 13:37 / 6 osobom podoba się ten post
Kończy się pierwsza część dnia, teraz przerywnik w łóżku, a co tam. Wszyscy, śpią w domu, to i ja się zdrzemnę. Troszkę "popracowałem" 10 minut. Poodkurzalem, bo dziewczyna jest chora. Chociaż i czysto w domu, bo nie ma bałaganiarzy w domu, to jednak kurz osiada.
Dostałem 10 euro (!) za te czynność, pytam się, dlaczego tak malo

Żartuję oczywiście. Szok dla mnie, żeby ktokolwiek płacił za to, co w gruncie rzeczy należy przeważnie do naszych obowiązków. Widocznie uznali,, że skoro jest Putzfrau, to opiekun nie sprząta. I tak w kuchni podłogę zamiatam zawsze na koniec dnia, wiadomo... Kuchnia jet mała, no... średnia. Nie chciałem kasy, ale Frank mnie przekonał 
Więc odpoczywajcie ludkowie
08 stycznia 2021 14:19 / 2 osobom podoba się ten post
Gaudia

Dzień dobry☺

Szerokiej  drogi ?
08 stycznia 2021 16:37 / 6 osobom podoba się ten post
Witam przy kawie. Szukam przepisu na gofry, bo ten, który mamy, jest średni. Delektuję się ostatnimi dniami w domu...
08 stycznia 2021 19:49 / 1 osobie podoba się ten post
Werska

Witam przy kawie. Szukam przepisu na gofry, bo ten, który mamy, jest średni. Delektuję się ostatnimi dniami w domu...

tylko te!
lepsze niż z budki nadmorskiej :D
https://www.mniammniam.com/prosty-przepis-na-gofry-chrupiace
08 stycznia 2021 20:44 / 5 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór
09 stycznia 2021 05:15 / 9 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio ,bus dopiero koło 11tej.Zmienniczka dotarła dopiero ok 22.30, skądinąd bardzo sympatyczna.A ja znowu spać nie mogłam,a kawa musi zaczekac-wypijemy obie na dole.No,to narka  Kochani moi,pewno odezwę się troszkę później, muszę nacieszyć się domkiem i Piotrusiem.Niech Wam szybciutko miną dni na stellach,a tym w domach-niech się wleczą.
09 stycznia 2021 06:33 / 6 osobom podoba się ten post
Witajcie dziewczyny

Dziś trochę wcześniej, bo i małe, szybkie zakupy chcę zrobić, póki nie ma zagęszczenia w sklepie.

Udanego dnia życzę Wam
09 stycznia 2021 06:48 / 7 osobom podoba się ten post
Witam i ja sobotnio.
Kruszynka już by najchętniej na chodniku siedziała, gdyby przyśpieszyła wyjazd. Życzymy jej szczęśliwej podróży i cudownego urlopu.
Miłego dnia ludziska
09 stycznia 2021 07:59 / 7 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich,  ja już wodę z imbirem i cytryną  sobie zapodaję,  córka pojechała do piekarni,  babcia przeprosiła  że źle się czuje  i jeszcze  troszkę  poleży.  Córka zasugerowała  by dawać  jej te slynne 30 tropfen  leku przeciwbólowego  już do  syropu na kupkę.  Nie mam zaufania  coś do tych  kropli  i kojarzą  mi się  już tylko z jednym. Dziś mam się przyglądać  jak brać prysznic  z babcią.  Miłego dzionka,  spokojnego  i bez stresów!  
09 stycznia 2021 08:02 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry kolejny weekend nowego roku, u mnie w zimowej sceneriispokojnego dzionka