Powitajki przy kawie 65

21 maja 2021 13:10 / 6 osobom podoba się ten post
witam wszystkich w ten wietrzny dzien i kolejny weekend na wyjezdzie
21 maja 2021 16:36 / 3 osobom podoba się ten post
Witam. Moja podopieczna trafiła w środę wieczorem do szpitala. Wraca we wtorek. Zastanawiam się co mam przez ten czas robić póki nie ma omy czy iść pomóc tej córce w domu obok czy siedzieć na tyłku i czekać na powrót podopiecznej. Córka po mnie przyszła dzisiaj ale ja się wykręciłam, z tego co wiem ze sprawdzonego źródła i co zdążyłam zauważyć że mam się nie wychylać bo jak pomogę jej z jedną rzeczą to znajdzie mi 100 innych do roboty. Co myślicie?
21 maja 2021 18:32 / 5 osobom podoba się ten post
Urszi,
Nie wychylać się. Nie powinni o nic prosić. Nie Twoja wina, że pdp w szpitalu. Niemniej przy jakiejś drobnej pracy, czy w domu pdp, czy u niej, można pomóc. Ale nic ponadto. 
21 maja 2021 19:31 / 3 osobom podoba się ten post
Urszi

Witam. Moja podopieczna trafiła w środę wieczorem do szpitala. Wraca we wtorek. Zastanawiam się co mam przez ten czas robić póki nie ma omy czy iść pomóc tej córce w domu obok czy siedzieć na tyłku i czekać na powrót podopiecznej. Córka po mnie przyszła dzisiaj ale ja się wykręciłam, z tego co wiem ze sprawdzonego źródła i co zdążyłam zauważyć że mam się nie wychylać bo jak pomogę jej z jedną rzeczą to znajdzie mi 100 innych do roboty. Co myślicie?

Ja na Twoim miejscu zmieniłabym pościel podopiecznej, wyprała, wyprasowała, posprzątała pomieszczenia i w każdy dzień "roboczy" znalazłabym sobie jakieś zajęcie - choćby porządki w szafie i segregowanie odzieży zniszczonej czy w nieodpowiednim rozmiarze. Nic bym nie wyrzucała, tylko córkę poinformowała, że są takie rzeczy i zapytała co z tym zrobić? A w sumie  mogłabyś zapytać do czego byłabyś jej potrzebna? Jak coś lekkiego to chyba bym nie odmówiła, ale podkreśliłabym, że nie mam tego w kontrakcie, żeby nie myślała, że ma służącą na zawołanie.
22 maja 2021 05:02 / 7 osobom podoba się ten post
Witam z busa, na granicy mam być ok. 8 ej, a dalej się okaże. Kawy mi się chce! No i w ogóle to dzień dobry Opiekunowo. A przy okazji poproszę o odliczanie mi od dziś 28 dni, chyba że coś się zmieni, to dam znać. Śpijcie dalej ☕??☘️
22 maja 2021 05:21 / 7 osobom podoba się ten post
Witam z łóżka, może jeszcze uda mi się drzemnąć
Miłego dnia
22 maja 2021 05:58 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  I koniec spania. Wszystkim życzę spokojnego i dobrego dnia. 
22 maja 2021 06:07 / 6 osobom podoba się ten post
Witam w sobotę  Kawa mi się  marzy. 
... Miłego dnia życzę 
22 maja 2021 06:14 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Nie pada... jeszcze, wieje jednak mocno. Powolutku maj będzie się nam kończył, deszczowy maj. Ale co tam... przed nami wakacje , może nie w takiej scenerii.
Osobiście nie lubię tak. Wolę się ruszać, aktywnym być, zwiedzać i tak dalej.
Pozdrawiam i życzę Wam miłej soboty
22 maja 2021 06:15 / 1 osobie podoba się ten post
Damessa

Witam w sobotę :-) Kawa mi się  marzy. 
...:kawa1: Miłego dnia życzę :tonie:

Chodź, wypij ze mną na balkonie na tle gór 
22 maja 2021 07:18 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Chodź, wypij ze mną na balkonie:pije kawe2::pije kawe: na tle gór :aniolki:

Ok. a jutro Ty  u mnie na tle Ostsse 
22 maja 2021 07:26 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień  dobry. Tutaj też wietrznie. W nocy chyba też, bo liście na schodach, gałązki na ulicy. Ale smacznie spałam i nic nie słyszałam. Teraz kawa i kolejny dzien czas zacząć!
22 maja 2021 07:36 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry milutkiej soboty wszystkim 
22 maja 2021 09:18 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w sobotęMogę zanucić to ostatni weekend(na pracę nie narzekam),ale wiadomo,do domu chętnie się wraca.wypita....do pracy czas.Miłego dnia
22 maja 2021 09:25 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowozimno trochę, w nocy ogrzewanie musiałam podlaczyc