Powitajki przy kawie 65

23 maja 2021 08:21 / 9 osobom podoba się ten post
Witam w niedzielny dzieńPdp jeszcze w łóżku,więcjeszcze można spokojnie wypić.Za oknem pochmurnoMiłego dnia
23 maja 2021 10:41 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo udanej niedzieli
23 maja 2021 11:17 / 12 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
Po piątkowym  szczepieniu Pfeizerem czuję się fatalnie.
Choć dzisiaj już i tak lepiej niż wczoraj. Poleguję sobie w wohnzimerze i co konieczne robię przy Pdp. Dobrze ,że leżąca jest i mało wymagająca. Idę dogorywać dalej.
Wam miłego dnia.

23 maja 2021 13:55 / 9 osobom podoba się ten post
witam opiekunkowo w sloneczna ale wietrna niedziele udango dzionka
24 maja 2021 05:56 / 10 osobom podoba się ten post
No i mamy poniedziałek,tutaj świąteczny.Po wczorajszej spokojnej niedzieli dziś wizyta wnuka z rodziną.Synowa ma przyszykować sznyclem,o matulu...Jeden maluch,Janis, bardzo uzdolniony muzycznie-ostatnio walił w fortepian, aż miło,a ja zapodalam sobie szmerctablete ? Dzień wstaje pogodny,podobno ma być cieplej.Po kawie tylko fusy zostały i mój ulubiony zapach.Jeszcze mam czas do wstawania,lukne na wiadomości z kraju i ze świata,a potem telefon do Córeczki, dziś Joanny,Jej imieniny.Miala niespełna dwa miesiąca,a ja kupiłam Jej wtedy, trzydzieści przeszło lat,Bajarke na prezent no i zaraziłam pasją czytania.Ot,takie wspominki z rana...Wam życzę pogodnego, spokojnego dnia i całego tygodnia.
24 maja 2021 07:09 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Pogodnie, słońce się obudziło, tak jak ja. Nocka fajnie przespana. 
Dziś też podjedzie syn posortować tabletki i wziąć mamę na spacerek, ale wszystko przed obiadem. 
Potem znów laba. 
Bywajcie, życzę Wam miłego dnia

24 maja 2021 07:14 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przy kawie Słońce świeci, wiatr wieje, ciekawe, jak się dzień rowinie...
24 maja 2021 07:18 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Nowy tydzień i ostatni zarazem maja czas zacząć.  Tutaj świątecznie. Za oknem słońce świeci. Wszystkim życzę spokojnego dnia i oby tydzień szybko zleciał. 
24 maja 2021 07:24 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  PDP śpi  więc  i ja nie wychodzę  z wyrka..Dzień zapowiada się słoneczny , może lody na promenadzie...miłego dnia życzę 
24 maja 2021 08:27 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnego, w Niemczech świątecznego dnia życzę 
24 maja 2021 08:56 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

Hejo. Urlop mija szybko-za szybko. Jeszcze niecały miesiąc i trzeba będzie pakować walizki. Tyle, że o ile się nic nie zmieni, to wjadę do Szwajcarii bez testu , wymaganego do tej pory mimo pełnego szczepienia . Zdjeli Polskę z krajów ryzyka, ale znając ich jak się pogorszy to szybko znowu się na tej liście znajdziemy.

Malgi-psikaj kota naparem z wrotyczy czy wrotycza-jeśli kot da to sobie zrobić :) Piesa nic się nie czepia po tej czarodziejskiej herbatce. Kupiłam susz, zrobiłam napar i żadnego kleszcza do tej pory, a mówię Ci , że ta moja ruda łajza kochana potrafi nieźle penetrować szuwary.
Hejka i dawno niewidzianym forumowiczom-czymajmy siem razem, bo robota cienżka :-)

Mam dwa koteły, a jak jeden miał obrożę przeciw kleszczom to chyba je przyciągała, bo nawet pod obrożą się czepiały. Na dzień dobry miał około dziesięciu. Spróbuję ten napar zrobić i wypsikać sierściuchy.
24 maja 2021 09:23 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Jakoś doszłam do siebie, złapałam rytm  Ale odę do kołderki to przydałoby się napisać. Jak ja kocham te kołderki 135x200  Jak by się nie obrócić doopa na wierzchu. Ja należę do tych wiercących się w nocy więc spanie na baczność mi nie odpowiada. Uświadomiłam komu trzeba, że opiekunka ma prawo zerwać kontrakt i zdziwieniu nie mogłam się napatrzeć. No cóż ponoć demokrację mamy ale Niemcy myślą że chyba tylko dla nich. A tak generalnie to jest ok, zobaczymy co dalej. 

Miłego dzionka wam życzę obiboki 
24 maja 2021 09:39 / 5 osobom podoba się ten post
Dzien dobryMiłego dnia.....słońce świeci,może zagości na dłużej.Pomalutku czas pomyśleć o pakowaniu
24 maja 2021 10:45 / 5 osobom podoba się ten post
Witajcie, jak tam po weekndzie? :) 
24 maja 2021 12:31 / 4 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

Witajcie, jak tam po weekndzie? :) 

...jeszcze trwa