Powitajki przy kawie 67

24 października 2021 09:39 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Miłośnikom Szwajcarii polecam tę stronkę...

https://issuu.com/stnet/docs/szwajcaria_miasta?fr=sOTZhMDM3NzI0Mzk

24 października 2021 10:15 / 8 osobom podoba się ten post
Luke

To miałaś też przeboje. 
Tu jest fajnie, tylko o tych sprzętach mówię dlatego, że... Gdyby to była jakaś biedniejsza rodzinka, to ok, ale od hrabiowskiej rodziny można oczekiwać "lepszej" kuchni i wyposażenia. Spatynowane sztućce, jedna patelnia, 3 garnki... Widać, że córki olewają już chyba to wszystko... Ja sobie poradzę zawsze... Jeszcze tylko tłuczek do ziemniaków kupię i fertig :smiech2: Poniekąd dziwię się poprzednikom... Ale ok.
Czytałem dziś kartkę z jakiejś tam podróży córki... W adresie dziadka było... Friedrich August Graf von P.
Hrabia to jednak brzmi dumnie, nieprawdaż? :smiech3:

Luke to co napisalam to tylko namiastka ,facet mial alergie na caly swiat .Jeszcze tylko napisze na koniec miał termometr w kuchni w szufladzue by mierzyc temp.wody gdy gotowalam kielbaski nie mogly w żadnym razie popękać.I na tym zakończe wspomnienia z tego miejsca pracy jednak czegos mnie to trefne miejsce nauczyło.?
24 października 2021 10:17 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo dzisiaj sobie poswietuje
O prezenty już wczoraj zadbalam
24 października 2021 11:56 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo:-) dzisiaj sobie poswietuje:zespol muzyczny:
O prezenty już wczoraj zadbalam:prezenty_swiateczne:

Jeśli masz już prezenty, to ja z króciutkimi życzeniami zawsze się spełniającymi;
życzę stokroć tego, czego życzysz innym.
I żeby się rychło ziściło.
:kwiatek dla ciebie 11
24 października 2021 11:57 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Słoneczkom w tak pięknej godzinie prześlicznej pory roku ❤❤❤???
24 października 2021 13:24 / 9 osobom podoba się ten post
Witam  się z Wami późno bo od wczoraj po południu była awaria i telefonu i internetu i tv babcia nie miała. Taki to efekt jak się Syn- lekarz za bierze za podłączanie elektroniki.  Dziś na cito był technik wzywany bo babcia bez tv a  ja bez internetu ani rusz. Teraz już po obiadku i może nas odwiedzi drugi syn sam bo z żoną rzadko tutaj przychodzi. Jakaś ściana jest pomiędzy nią a babcia. Poznałam ja i jest to bardzo nieprzyjemna osoba a synowie są super. Dobrego popołudnia dla Was wszystkich .  Ja chyba na mały spacer się wybiorę bo pogoda piękna jest. 
24 października 2021 13:46 / 11 osobom podoba się ten post
i ja się z Wami witam spokojnej i pogodnej niedzieli  
24 października 2021 17:12 / 8 osobom podoba się ten post
Witam i ja popołudniowo bo jakoś nie było czasu do południe przed obiadem wpadła córką,potem po pauzie i kawie wnuczka.Teraz ich zostawiłam niech sobie pogadają,oczywiście kawę zrobiłam,mają przecież swoje sprawy a ja w końcu się z wami witam  miłego wieczoru i nocy życzę
25 października 2021 06:04 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień Dobry Słoneczkom ❤
Ostatni już poniedziałek października. 
Ciemno, zimno i do domu daleko?
Na paluszkach zmykam do pracy a dla kolejnych załadowałem na full i tylko proszę wybrać którą i klik aromatem??❤??

25 października 2021 06:33 / 11 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo
Dziś chyba wezmę się za porządki "na pokojach", bo obiad mam ugotowany.
Miłego dnia i tygodnia wszystkim.
25 października 2021 06:43 / 11 osobom podoba się ten post
Witam  w nowym tygodniu. Wszystkim życzę spokojnego i pogodnego dnia oraz całego tygodnia. 
25 października 2021 06:51 / 11 osobom podoba się ten post
Witam i ja jakoś już nie mogę spać, więc witam się z wami w ten nowy tydzień .Wszystkim spokojnego bezstresowego dnia.
25 października 2021 06:53 / 10 osobom podoba się ten post
Wszystkim bezstresowego poniedziałku.Ciemno,zimno,ale nie pada.Przedostatni poniedziałek.
25 października 2021 07:06 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Zaczynamy nowy tydzień. Jest pogodnie,  na tarasie, chociaż w domu bardzo ciepło. Dziadek był w toalecie, słyszałem. Chodzi sam, ale w dzień muszę, a raczej chcę... go asekurować. Hrabia śpi na dole, jeździ liftem, który ja obsługuję. Tam też moja prywatna łazienka, a klo mam też obok swojego pokoju. Na górze, chociaż na wysokości wejścia do domu. Dobrze zorganizowane mieszkanie, raczej dom.
Około 9ej przyjdzie Ali, by wykąpać dziadka. Po obiedzie pauza od 14, przyjdzie opiekunka, a ja na rower. I tak zleci dzionek. 
Życzę Wam miłego i fajnego dnia 
25 października 2021 07:20 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo dzisiaj bladym świtem musiałam się zerwać  a za oknem szaro buro.