Ryba w panierce , ziemniaki i surówka z pora ,jabłek i marchewki :glodny:
Ryba w panierce , ziemniaki i surówka z pora ,jabłek i marchewki :glodny:
Ulubiona surówka moja u mojej rodziny :mniam:
Dorotee, dodajesz suszoną żurawinę do sałaty? Moczysz ją wcześniej czy jak?
Nie , taka z torebki. Jak jest taka duża to pokroje tylko. Smakuje dobrze .
Ja dodaję taką żurawinę do porannej owsianki :-)
Albo do "herbaty ",której dzbanek sobie zaparzam i popijam po południu
Plasterki cytryny, pomarańczy, imbiru, gałązka rozmarynu, 2 goździki, czasem gwiazdka anyżu, czasem kawałek laski cynamonu albo szczypta kardamonu, trochę owoców żurawiny i zalewam wrzątkiem. Cieszy oko, ładnie pachnie i dobrze smakuje. Nawet dosładzać nie trzeba, chyba że ktoś bardzo chce
Oj pyszna herbata:-) właśnie taką pije pomarańcz, limonka , jabłko , goździk, imbir cynamon laska , żurawiną i ciemne śliwki dla wyraźniejszego koloru:chaplin: w sanatorium były jeszcze gruszki . Muszę spróbować z anyżem, ale chyba niewiele ?
Letnia wersja to lipa , jabłko względnie skórki , agrest mięta , melisa , cytryna .
Jak widać podobne smaki preferujemy :-)
Anyżu jedna gwiazdka
Spróbuj kardamonu, fajny świeży smak
A co to? Strajk głodowy??,nikt nie gotuje?
Wczoraj nie chciało mi się już, więc dzisiaj była zupa serowa z grzankami. Zupka sycąca, gęsta, akurat na tę szarugę za oknem. Dalej wieje i leje. Jeszcze śledzie w śmietanie zrobiłam bo ochota mnie naszła. Zero waste ciąg dalszy. Reszta serka śmietankowego i otwarta puszka ciecierzycy ,rolka ciasta francuskiego którego termin się kończy ☹. Hmm,coś muszę z tym zrobić.
Z serka, szalotki i daktyli suszonych będzie jedno smarowidło, a z cieciorki drugie. Coś jeszcze słodkiego wymyślę z ciastem francuskim i ...będzie podjadanie przed telewizorem :lol1:
Zupa zjedzona, na jutro jeszcze zostało
Na szybko i mali pracy polecam faworki z ciasta francuskiego.. Akurat może do czwartku do leżą jak nie zjesz. ?
Ostatnie dwa tygodnie przede mną ( no chyba że z operacji babci nici i zostanę jeszcze) więc zaczynamy czyszczenie lodówki. Dziś na stół. Wyjeżdża leczo. :gotowanie: więc szybko i bez stresu dziś w kuchni. :-)
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.