Nie wolno myśleć w takich kategoriach o Szwajcarii.Oni żyją z depozytów, pieniędzy odsetek.Oni nie muszą się martwić o dotacje z unii ,bo sami się dotują.Pozatym jest tu raj podatkowy , oczywiście nie dla nas.Ale to wszystko pracuje na nich
Nie wolno myśleć w takich kategoriach o Szwajcarii.Oni żyją z depozytów, pieniędzy odsetek.Oni nie muszą się martwić o dotacje z unii ,bo sami się dotują.Pozatym jest tu raj podatkowy , oczywiście nie dla nas.Ale to wszystko pracuje na nich
"pozatym system emerytalny duuzo korzystniejszy niż w DE,"
To zamiast pisać o dupie Maryni, to podziel się swoją wiedzą, jak w twoim wieku zapracować na szwajcarską emeryturę i jakie warunki spełnić, by ją pobierać?
Doprawdy?
To jak przetłumaczysz Standard z niemieckiego
a jak z curyskiego Standart, na język polski?
Wpuzlujemy:
"Pracowac trzeba wszędzie, a np czas wolny jest standartem✔ , nie luksusem :)"
Każdy raj ma swój kres gdy nastaje na świecie głód.
Gdy ruszą miliony głodnych afrykańczyków(bo jak nie zasiane, to spalone w spichlerzu śwuatowym) do Europy, będzie niewesoło. A to już niebawem.
W moim wieku:lol3::lol3::lol3:to po pierwsze,a po drugie, wystarczy że wygooglujesz emerytury w Szwajcarii i wiesz co chcesz Ją nie będę głupot opowiadać bo później powiedz że o doopie maryni piszę.Poczytaj zainteresuj się i dowiesz się wszystko co możesz w Twoim wieku :lol3:
:lol1:
Zobacz teraz jak wyglądają te podrzeszoeskie wsie, które tak wysmiewasz:lol3:Możesz tylko pomarzyć.A to tylko dzięki naszej pracy. Dzielnice willowe Ale Ty dalej możesz dooopy myć Ktoś kiedyś już mówił o sobie dooopomyjec:lol3::lol3::lol3:
Oj zawróciła Ci w głowie jakas Bożenka :lol3::lol3: z podrzeszowskiej wsi
Wezzz tylko nie baw sie w przepowiednie
W takim wypadku muszę się do angielskiego języka zwrócić. Stand- zostać, ARD to wiadomo . Czyli domyslnie i empatycznie zostan z babcią i czy dziadkiem przy telewizji i nigdzie nie wychodź.
Zuryskie Stand -ART - bądź kreatywny. A co tam dla kogo jest luksusem to wnikac nie będę .
Moja korekta, to tylko dla twojego dobra, bo budując strony internetowe a jednocześnie sadząc byki, narazisz się na śmieszność i brak wiarygodności. Serio serio.
Tutaj nikt ci tego nie ma za złe i pozostanie w branży, na wwa.
Nie każdy punkter, to wróg i nie każdy potakiwacz, to przyjaciel. Tyle.
Moja korekta, to tylko dla twojego dobra, bo budując strony internetowe a jednocześnie sadząc byki, narazisz się na śmieszność i brak wiarygodności. Serio serio.
Tutaj nikt ci tego nie ma za złe i pozostanie w branży, na wwa.
Nie każdy punkter, to wróg i nie każdy potakiwacz, to przyjaciel. Tyle.
A Ty jak zwykle ,gdy brakuje Ci umiejętności w dyskusji i gdy nie masz nic sensownego do powiedzenia to atakujesz Atak to Twoja pasja, wręcz przyjaciel
A prosiłam humanistów o napisanie jakiegos artykuliku, nawet malutkiego :) Byłaby szansa , żeby rozładowac energię :-) hihi
:-)hihi ja krótko i na temat.:chaplin:Nie jestem humanistą
Nieprawda. Znajomość hochdojcza w pewnym stopniu i to wcale nie takim duzym, może ułatwic naukę. Zwłaszcza w kantonach Aargau, Zurych, gdzie jest ten dialekt podobniejszy do jezyka niemieckiego. W srodkowej Szwajcarii już jest trudniej.
Dodam tylko , że iles tam lat temu, mając poziom języka B1 max , pracując w NRW przyswoilłam sobie Platt Deustch.
Do zrozumienia jakiegokolwiek dialektu, jest przede wszystkim znajomosć takowego. Po prostu zaczęłas się osłuchiwać. Rozmawiasz z ludźmi.