Powitajki przy kawie 70

03 czerwca 2022 10:13 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Znajdzie się- dziś impreza o 20 to na ten sernik pistacjowy zdążymy :) Musimy, bo brzmi obiecująco i do tej kawiarni mamy całkiem niedaleko. Nie jadłam jeszcze takiego, ale wszelkie smaki pistacjowe uwielbiam. Solanki sie nie napiję, ani niczego, czego nie lubię, choćby mnie kołem łamali :lol1:
A teraz już czas się pofatygować na śniadanie-jeszcze sprawdzę, czy mąż żyje :lol3:
Dobrego, cudnego dnia wszystkim :serce:

Dalej  Wam zazdroszczę 
03 czerwca 2022 10:42 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry mam dylemat  pospać ,czy poleżeć w słonecznej kąpieli . Od godziny jestem wolna więc pakowałam Koffer . Jestem krótko a uzbierało się . To walory pracy na wsi . Samego miodu mam parę słoików . Obdziele przyjaciól w Polsce, bo sama jakoś nie przepadam za miodem, chyba, że mam smaka to opędzluję pół słoika i mam dość na parę miesięcy . Gustuję w takim zestawie swieży chleb, dobre masełko , świeży ogórek i na to miód płynny .Aaaa, co za smak  . Pięknęgo dnia żyvzę wszystkim .

03 czerwca 2022 11:09 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry mam dylemat  pospać ,czy poleżeć w słonecznej kąpieli . Od godziny jestem wolna więc pakowałam Koffer . Jestem krótko a uzbierało się . To walory pracy na wsi . Samego miodu mam parę słoików . Obdziele przyjaciól w Polsce, bo sama jakoś nie przepadam za miodem, chyba, że mam smaka to opędzluję pół słoika i mam dość na parę miesięcy . Gustuję w takim zestawie swieży chleb, dobre masełko , świeży ogórek i na to miód płynny .Aaaa, co za smak :mniam: . Pięknęgo dnia żyvzę wszystkim .

Szerokości 
Ja lubię chleb z masłem u miodem a na to pyszne ogórki kiszone 
03 czerwca 2022 11:28 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Znajdzie się- dziś impreza o 20 to na ten sernik pistacjowy zdążymy :) Musimy, bo brzmi obiecująco i do tej kawiarni mamy całkiem niedaleko. Nie jadłam jeszcze takiego, ale wszelkie smaki pistacjowe uwielbiam. Solanki sie nie napiję, ani niczego, czego nie lubię, choćby mnie kołem łamali :lol1:
A teraz już czas się pofatygować na śniadanie-jeszcze sprawdzę, czy mąż żyje :lol3:

Tak stęskniłam za Sopotem, że jeszcze raz cytuję. Ja niestety zawitam tam najprawdopodobniej w sierpniu, mieszkanie na Mokwy już siostra, jak co roku zarezerwowała. 
Jeden z dni w u biegłym roku, który miło wspominam wyglądał mniej więcej tak.samotny spacer nad morzem bardzo wczesnym rankiem-kocham ? Śniadanie w moim ulubionym Mount Blanc ,tuz przy Empiku (można w jakieś czytadełko się zaopatrzyć),spacer brzegiem morza, jakieś popijadełko po drodze, obiad w indyjskiej restauracji przy Monciaku, pogapienie się  na pracę ulicznych malarzy, posłuchanie ulicznych muzykantów i rytmiczne potupanie . Albo wypad kolejką (szybko i parkingu szukać nie trzeba)do Gdańska, koniecznie wizyta w wegańskiej restauracji na Św Ducha. Pysznie,miła i luźna atmosfera,super sympatyczna obsługa. Nawet mięsolubnemu męzowi przyjaciółki smakowało. Chociaż później i tak zaciągnął nas do jednej z knajpek przy Żurawiu,z "normalnym" jedzeniem. Bo ja normalnie jadam,a tych wszystkich wege chętnie próbuję i nowych smaków się uczę. Po powrocie, wieczorkiem, jeszcze jakieś piffko czy cocktail w Błękitnym Pudlu. Fajny wystrój, taki trochę retro, tylko w weekendy głośny bardzo. A to wszystko okraszone miłym towarzystwem Przyjaciół. Czego chcieć więcej w jakiś wakacyjny dzień 
03 czerwca 2022 11:48 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Bawcie się i odpoczywajcie
03 czerwca 2022 13:15 / 4 osobom podoba się ten post
witm Was w piątek weekendu początek miłego popołudnia i nie przemęczajcie się 
03 czerwca 2022 18:29 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Tak stęskniłam za Sopotem, że jeszcze raz cytuję. Ja niestety zawitam tam najprawdopodobniej w sierpniu, mieszkanie na Mokwy już siostra, jak co roku zarezerwowała. 
Jeden z dni w u biegłym roku, który miło wspominam wyglądał mniej więcej tak.samotny spacer nad morzem bardzo wczesnym rankiem-kocham ? Śniadanie w moim ulubionym Mount Blanc ,tuz przy Empiku (można w jakieś czytadełko się zaopatrzyć),spacer brzegiem morza, jakieś popijadełko po drodze, obiad w indyjskiej restauracji przy Monciaku, pogapienie się  na pracę ulicznych malarzy, posłuchanie ulicznych muzykantów i rytmiczne potupanie . Albo wypad kolejką (szybko i parkingu szukać nie trzeba)do Gdańska, koniecznie wizyta w wegańskiej restauracji na Św Ducha. Pysznie,miła i luźna atmosfera,super sympatyczna obsługa. Nawet mięsolubnemu męzowi przyjaciółki smakowało. Chociaż później i tak zaciągnął nas do jednej z knajpek przy Żurawiu,z "normalnym" jedzeniem. Bo ja normalnie jadam,a tych wszystkich wege chętnie próbuję i nowych smaków się uczę. Po powrocie, wieczorkiem, jeszcze jakieś piffko czy cocktail w Błękitnym Pudlu. Fajny wystrój, taki trochę retro, tylko w weekendy głośny bardzo. A to wszystko okraszone miłym towarzystwem Przyjaciół. Czego chcieć więcej w jakiś wakacyjny dzień :-)

Nie byłam w Sopocie ohoho, albo i dłużej. I też juz wiem, że będę tęsknic. Na Monciaku bylismy, w Aquaparku i w kafejce. Zaraz lecimy dalej 
Za pare dni zdam relacje co i jak. Dzięki za info :) 
03 czerwca 2022 18:30 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Bawcie się i odpoczywajcie:moje_wakacje:

Dzięki, teraz mój czas na obijanie się :) Już włączyłam URLOP  
03 czerwca 2022 18:50 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dołączam do tych, co zazdroszczą i kochają Sopot 
Ja z kolei uwielbiam francuską knajpę na dworcu, ich pieczywo, croissanty, zniewalają mnie 

Proszę pozdrowić każdą sopocką mewę ode mnie :D 
03 czerwca 2022 19:00 / 4 osobom podoba się ten post
opiekunkoland

Dołączam do tych, co zazdroszczą i kochają Sopot :zakochana:
Ja z kolei uwielbiam francuską knajpę na dworcu, ich pieczywo, croissanty, zniewalają mnie :zakochana:

Proszę pozdrowić każdą sopocką mewę ode mnie :D 

Myślę, ze najlepiej zrobisz, jak pokrewne dusze pozdrowisz sama :) Pomyślnosci. 
04 czerwca 2022 06:08 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzięki, teraz mój czas na obijanie się :) Już włączyłam URLOP :pisanie na forum: 

Odpoczywaj Tinóś, nad morzem najlepiej się odpoczywa
A w temacie:
Witam sootnio
Zaczynam 3 tydzień na tym zleceniu.
Dziś pedepci, więc trochę inny poranek.
Miłej soboty i mało roboty
Pomału i do przodu
04 czerwca 2022 07:55 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzięki, teraz mój czas na obijanie się :) Już włączyłam URLOP :pisanie na forum: 

Fajnego wypoczynku życzę?
04 czerwca 2022 08:10 / 6 osobom podoba się ten post
Jeszcze tak długo nigdy nie jechałam, 20 godz.o matuchno??Pierwszy bus b.wygodny ,kierowca przemiły .Spał na parkingu przed domem Seniorki .Ruszyliśmy o 1 w nocy,więc nic nie spałam. Do granicy z De sama w busie, no to się rozłożyłam jak hrabina ?A potem do samej polskiej granicy 9 osób,sympatyczni wszyscy.Natomiast po polskiej stronie masakra .Dodatkową przesiadka w Bolesławcu wszystkich z naszego busa do innego ,po drodze 2 wielkie korki,wypadek i opóźnienie 3 godz.Grzało na zewnątrz  i w busie. Nawiew chodził ale ledwo co i na dodatek ciepły ?Więc po powrocie do domu tylko ciepły posiłek i łóżko. A że mąż w pracy to całe moje było. ☺Tyle relacji z trasy.
Dzień dobry Wam  Spokojnej pracy życzę urlopujacym fajnego wypoczynku ?A ja cały miesiąc wolny od roboty i wyjazd na wakacje tak długo wyczekiwane 
04 czerwca 2022 08:12 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry bardzo i bardzo słonecznie. Mam nadzieję że dzisiaj słońce nie ucieknie gdzieś sobie tak jak wczoraj .
Pospałam sobie dłużej odsypiając nocne czytanie. Konwalii życzę przyjemnej i bezpiecznej drogi do domu a nam wszystkim dobrego dnia :najlepszego3:

04 czerwca 2022 09:21 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  dzisiaj korzystam z 9 euro biletu