Powitajki przy kawie 70

09 czerwca 2022 10:30 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry, witam z trasy :-).
Jadę od 1:20,póki co,podróż niemal komfortowa. Z Olsztyna do Białogardu jechało nas tylko dwoje,ja i pam,też opiekun,więc miejsce leżące.W Chojnicach zmiana kierowcy i z tym, który teraz  prowadzi, jadę do końca. Żadnej przesiadki. W Białogardzie dołączyła pani jadąca do Bonn i gdzieś po drodze zabieramy jeszcze jednego  pana.  Aż do Berlina tylko we czworo,tam przesiadki, ja i Bonn zostajemy i dalej mamy jechać w piatkę.
Gdyby nie ta droga z Białogardu do jakiejś wsi, to byłoby super. Aby do autostrady. 
No i dosiadła już ostatnia pasażerka. Jednak pani a nie pan. Ojojoj ,będzie sie działo ?. Od razu głośno, jak jej sie nie chce do tych ,takich nie takich jechać i jaka firma be. To sobie posłucham aż  do Berlina :lol1:. Dobrze że  jakieś filmy sobie ściągnęłam,słuchawki na uszy i się odizoluję, bo poczytać to się raczej nie da. Wieczorem policzę ile dni od jutra będę pracowała, poproszę  Malgi o  dopisanie mnie w Odliczajkach. 
Wszystkim dobrego, spokojnego dnia życzę :najlepszego3:

Tobie nie życzyłam spokojnej steli, bo nie jedziesz w nieznane.
Mam nadzieję, że nadal będziesz zadowolona i nic nadzwyczajnego się nie wydarzy?
09 czerwca 2022 11:21 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Tobie nie życzyłam spokojnej steli, bo nie jedziesz w nieznane.
Mam nadzieję, że nadal będziesz zadowolona i nic nadzwyczajnego się nie wydarzy?:aniolki:

Też mam taką nadzieję 
Już córka pdp życzyła mi przyjemnej podróży informując, że będzie na mnie czekała. Możliwe, że zmienniczka odjedzie wcześniej, bo wyrusza na nowe miejsce, tym razem z Promediką. Możliwe też, że nie taki diabeł straszny, jak A.namalowała. Już w komplecie, po przetasowaniu pasażerów, jedziemy dalej. Na miejscu będę ok 16-16:30,Tak że jeszcze trochę. 
09 czerwca 2022 11:26 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek, wyjechałam z dwu godzinnym poślizgiem.Dojezdzam dopiero do Świecka a w Berlinie przesiadka.W busie spoko i luz,oby tak dalej.Dalsza relacja już pewnie ze stelli:modlitwa:
Nie przemeczajcie się :buziaki2:

A miałam nadzieję, że w Berlinie się spotkamy 
Przyjemnej dalszej podróży. A dokąd teraz jedziesz? 
09 czerwca 2022 11:34 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

A miałam nadzieję, że w Berlinie się spotkamy :-)
Przyjemnej dalszej podróży. A dokąd teraz jedziesz? 

Szkoda.Bede koło Mainz,pld.zachod.
09 czerwca 2022 13:55 / 4 osobom podoba się ten post
witam opiekunkowo w czwartek milego popołudnia wszystkim
10 czerwca 2022 04:54 / 4 osobom podoba się ten post
No i witam się po pierwszej nocy z niemieckiej ziemi.Mowili, że to wiocha a ja okno mam na ulicę i ruch był taki jak na Marszalkowskiej.Ptaszki już tez cwierkaja a myslalam, że krowy będą zaglądaći przez okno.Po sniadaniu dalszy rekonesans z Ellen, córką moich podopiecznych.To będzie bardzo intensywny dzień,no ale pracować trzeba.Odespie w przerwie a Wy nie przemeczajcie się.
10 czerwca 2022 06:29 / 5 osobom podoba się ten post
I ja nie mam złych wspomnien z pracy na niemieckiej wsi, a nawet raz pracowałam w munsterlandzie gdzie gospodarstwa były oddalone od siebie o około 1,5 km. Ogromne gospodarstwa, świetnie zorganizowane. W jednym z takich sie opiekowałam panią chorą na Parkinsona. To było bardzo fajne miejsce, mimo dość trudnej pdp. Aut do wyboru do koloru plus quad Suzuki. Na kombajn też wlazłam. I jeżdzilam z Pdp na takie babskie spędy do restauracji nad czym ubolewał jej syn , a raczej się nabijał ze mnie trochę mówiąc: -Oj dziewczyno , współczuję, wynudzisz się, o chorobach nasłuchasz   . Ale ja w zyciu nie tylko sie nałuchałam o chorobach , ale i naoglądałam, to miałam dystans. Inaczej wyglądały bale organizowane przez jego siostrę-młodsze mieszane towarzystwo . Pdp lekko zbulwersowana, ale w razie czego załatwili by jej sole trzeźwiące 
A ja dziś rano fryzjerka. Trzymajcie za mnie kciuki, aby mi kurczaka wielkanocnego na głowie nie zostawiła, czyli nie zrobiła mnie , krótko mowiąc -na Picasso . 
Dobrego, spokojnego dnia . 
10 czerwca 2022 06:52 / 4 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo - weekendowo
Miłego dnia
10 czerwca 2022 07:40 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

No i witam się po pierwszej nocy z niemieckiej ziemi.Mowili, że to wiocha a ja okno mam na ulicę i ruch był taki jak na Marszalkowskiej.Ptaszki już tez cwierkaja a myslalam, że krowy będą zaglądaći przez okno.Po sniadaniu dalszy rekonesans z Ellen, córką moich podopiecznych.To będzie bardzo intensywny dzień,no ale pracować trzeba.Odespie w przerwie a Wy nie przemeczajcie się.

Mam! Bez niej rano nie funkjonuje :) 
10 czerwca 2022 07:56 / 4 osobom podoba się ten post
Witam i życzę  miłego dnia 
10 czerwca 2022 08:19 / 5 osobom podoba się ten post
Heloł, wyspałam się bardzo dobrze, pdp wczoraj wieczorem sama się sobą zajęła i do łóżka wyszykowała. Obudziłam się o 6-tej, trochę poleżałam,słońce i śpiew ptaków wpuściłam do pokoju otwierając okno na całą szerokość i od  razu lepiej. Niby 20 st na termometrze,ale  rześko jakoś i niebo się chmurzy. Seniorka doleża,kawkę do łóżka dostała, tak jak lubi,Pflege już  była z tabsami,ja kawusię pierwszą na tarasie dopijam,Alexa moją sztime poznała i wszystko gra i bucy. Czas za robotę sie zabrać, śniadanie a później zakupy. Czuję się jakbym po urlopie na jakieś półkolonie przyjechała,z zakwaterowaniem i wyżywieniem, no i oczywiście płatne?
Dobrego, słonecznego dnia życzę 

10 czerwca 2022 09:01 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
Gusiu będzie dobrze 
Maluda nie złość się za te pasy bo może Tobie przemiły pan policjant życie uratował? Moja koleżanka zginęła przez niezapiete pasy . Jako jedyna w samochodzie. Życie. Pomyślności 
10 czerwca 2022 09:37 / 4 osobom podoba się ten post
Pewnie tak, ale za żle zapięty pas wystarczyłoby upomnienie. 
10 czerwca 2022 09:40 / 2 osobom podoba się ten post
Przecież kierowca upon na . I co ? Magdę też kolega kierowca prosił o zapięcie pasów. 
Ja od jej śmierci zawsze zapinam . Wolałabym mandat dostać . 
10 czerwca 2022 09:53 / 4 osobom podoba się ten post
Jak kierowca upominiał ,żeby zapiąc , a pasażer tego nie zrobił to odpowiada pasażer. Natomiast nigdzie nie ma nic o tym, ze musi instruowac jak zapiąć. A powinni to uregulowac. 
A łapanki robią w DE , często słusznie, ale też są naduzycia ze strony policjantów, którzy mogąc upomnieć aby się np ten pasażer poprawił z tym pasem-od razu wlepiają mandat.