Powitajki przy kawie 70

12 czerwca 2022 08:05 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, slonecznie i wesoło, ptaki śpiewają, Alexa już muzę zapodała,"immer wieder Sonntag "
Pflege z tabsami już były, seniorka jak zwykle doleża, a ja zgarnęłam kawę od Maludy, popijam na tarasie i się inhaluję  . Dzisiaj pospało mi się do 7-ej prawie. I to jednym ciągiem
Wczoraj fachman od  kibelka i umywalki odmówił przyjścia, bo zapomniał że z żoną nach Hanower miał jechać, bo tam święto landu od piątku obchodzą. Syn Pedepci stanął na wysokości zadania-kupił nową muszlę, wszystkie rurki, spocił się, pół dnia mu zeszło, ale zrobił wszystko sam i już wszystko mam ?. Nie wiem co się zadziało wcześniej, ale muszla, pod tą taśmą klejącą, była cała potłuczona, a odpływ umywalki zapchany płatkami kosmetycznymi. 
Ważne że wszystko działa, to sobie wieczorem poużywałam i zeszło mi trochę ?. Dzisiaj mam pauzę dłuższą, już od 11-tej, Podopieczna jedzie z koleżankami i kolegami Spargel essen,nie muszę dzisiaj gotować, mam wczorajszą pomidorową. 
Idę Pedepcię z łóżka pogonić a Wam pięknej niedzieli życzę 
12 czerwca 2022 08:23 / 4 osobom podoba się ten post
witam wszystkich w niedziele 
wczoraj na sloneczku polezalem a dzisiaj jak raczek nieboraczek wygladam 
kilka dni i bede brazowiutki 
milego dzionka dla was 
12 czerwca 2022 08:30 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wróciłam z domowych katów w świat, który mnie  wręcz pasjonuje . Lubię to co robię, bez kokieterii . Przyjechałam 9 czerwca  w dzień swoich urodzin . Oczywiście zwyczajem tutaj jest huczna uroczystość dla każdego bez wyjątku . Były grupowe występy artystyczne, solowe , stół pieknie przybrany, kwiaty no i oczywiście kuchen .  Dostałam kartę wspępu na koncert Semino Rossi, który odbędzie się w sierpniu . Nawet miejsce mam dość dobre, bo w trzecim rzędzie . Może uda mi się wcisnąć czekoladę artyście. Taki tu zwyczaj, że starsze a i też młodsze panie polują na chwilę, w której mogą coś podarować . Dla mnie to śmieszne i małostkowe . 1 lipca jadę na 2 wu tygodniowy wypoczynek w ramach pracy z jednym z podopiecznych, którego znam już dostatecznie. Ponieważ natrzepię godzin, bo to opieka całodobowa to po przyjeździe mam wolny tydzień, żebym za dużo godzin nie miała . Pojadę do domu na ten czas . Tu wszystko ok ,okaząło się, że nie popsuły roboty i mogę już wejść na utarte ścieżki . Zyczę miłej niedzieli .
12 czerwca 2022 08:46 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry wróciłam z domowych katów w świat, który mnie  wręcz pasjonuje . Lubię to co robię, bez kokieterii . Przyjechałam 9 czerwca  w dzień swoich urodzin . Oczywiście zwyczajem tutaj jest huczna uroczystość dla każdego bez wyjątku . Były grupowe występy artystyczne, solowe , stół pieknie przybrany, kwiaty no i oczywiście kuchen :piecze ciasteczka:.  Dostałam kartę wspępu na koncert Semino Rossi, który odbędzie się w sierpniu . Nawet miejsce mam dość dobre, bo w trzecim rzędzie . Może uda mi się wcisnąć czekoladę artyście:lol3:. Taki tu zwyczaj, że starsze a i też młodsze panie polują na chwilę, w której mogą coś podarować . Dla mnie to śmieszne i małostkowe . 1 lipca jadę na 2 wu tygodniowy wypoczynek w ramach pracy z jednym z podopiecznych, którego znam już dostatecznie. Ponieważ natrzepię godzin, bo to opieka całodobowa to po przyjeździe mam wolny tydzień, żebym za dużo godzin nie miała . Pojadę do domu na ten czas . Tu wszystko ok ,okaząło się, że nie popsuły roboty:radosc: i mogę już wejść na utarte ścieżki . Zyczę miłej niedzieli .

Mleczko, nachträglich, wszystkiego najlepszego na nowy rok życia ?
Sto lat ?
12 czerwca 2022 08:51 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Mleczko, nachträglich, wszystkiego najlepszego na nowy rok życia ?
Sto lat ?

Niewiele brakuje, żeby Twoje życzenie Gusiu sie spełniło . Dziekuję .
12 czerwca 2022 09:05 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry wróciłam z domowych katów w świat, który mnie  wręcz pasjonuje . Lubię to co robię, bez kokieterii . Przyjechałam 9 czerwca  w dzień swoich urodzin . Oczywiście zwyczajem tutaj jest huczna uroczystość dla każdego bez wyjątku . Były grupowe występy artystyczne, solowe , stół pieknie przybrany, kwiaty no i oczywiście kuchen :piecze ciasteczka:.  Dostałam kartę wspępu na koncert Semino Rossi, który odbędzie się w sierpniu . Nawet miejsce mam dość dobre, bo w trzecim rzędzie . Może uda mi się wcisnąć czekoladę artyście:lol3:. Taki tu zwyczaj, że starsze a i też młodsze panie polują na chwilę, w której mogą coś podarować . Dla mnie to śmieszne i małostkowe . 1 lipca jadę na 2 wu tygodniowy wypoczynek w ramach pracy z jednym z podopiecznych, którego znam już dostatecznie. Ponieważ natrzepię godzin, bo to opieka całodobowa to po przyjeździe mam wolny tydzień, żebym za dużo godzin nie miała . Pojadę do domu na ten czas . Tu wszystko ok ,okaząło się, że nie popsuły roboty:radosc: i mogę już wejść na utarte ścieżki . Zyczę miłej niedzieli .

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 
12 czerwca 2022 09:42 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Niewiele brakuje, żeby Twoje życzenie Gusiu sie spełniło . Dziekuję .

Schudłaś, keine Falten, keine Celluite, nikt się nie kapnie, że niedługo "setka "Ci stuknie ?
12 czerwca 2022 11:09 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  słonecznej niedzieli 
Ja trochę obolała dzisiaj , przekręciła się niezręcznie sięgając po książkę z podłogi , chyba mięsień boczny nadciagnelam ... Leżakuje na końcu na dywanie. 
12 czerwca 2022 11:10 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Sto lat , może nie w opiece 
12 czerwca 2022 13:04 / 3 osobom podoba się ten post
witam Was w tą piękną słoneczną niedzielę i życzę miłego popołudnia 
12 czerwca 2022 13:11 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko 
Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin 
12 czerwca 2022 16:07 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Sto lat , może nie w opiece :szampan:

Dorka  nie narzekam . Zastanawiam się gdzie lepiej pod palmą  czy na zimno Tu pomoże tylko
12 czerwca 2022 16:18 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Schudłaś, keine Falten, keine Celluite, nikt się nie kapnie, że niedługo "setka "Ci stuknie ?:smiech3:

Mam metkę przyszytą do ubrania z datą urodzenia .Nie trzeba długo mysleć żeby policzyć . Wszystkim życzę zdrowia 
12 czerwca 2022 16:19 / 2 osobom podoba się ten post
Anka1

Mleczko :-)
Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin :szampan:

Powinnam napisać " a które to " . Nie napiszę, bo wiem. Dziekuję serdecznie .
12 czerwca 2022 16:58 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Mam metkę przyszytą do ubrania z datą urodzenia .Nie trzeba długo mysleć żeby policzyć . Wszystkim życzę zdrowia :radosc1:

Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka